De beste verfspecialisten en dan ook nog eens bij u uit de buurt

Ricardo
Ricardo

5+ jaar ervaring in de bouwbranche.

Er zijn tal van verfklussen die u in of rondom uw huis kunt doen. Om kosten te besparen neemt u vaak zelf de verfkwast ter hand om de klus te klaren. Wist u echter dat u ook goedkoop een vakspecialist kunt inhuren? Een professionele schilder uw verfklussen te laten uitvoeren, hoeft niet duur te zijn. En als u een professional inhuurt, is de kans op fouten kleiner en heeft u een verfklus waar u weer jaren van kunt genieten. Dit artikel zal u een paar handvaten aanreiken, opdat u de verfspecialist vindt met de beste prijs-kwaliteitverhouding.

Voordelen versus nadelen van een schilder

U heeft zelf de keuze om een verfspecialist in te huren of de klus zelf uit te voeren. Deze paragraaf zal de voordelen en nadelen van het inhuren van een professional kort op een rijtje zetten.

Het goede nieuws

Het inhuren van een deskundige schilder heeft natuurlijk een groot aantal voordelen. Ten eerste is het gemakkelijker. U hoeft niet langer na te denken over welke verf en kwasten u voor uw klus nodig heeft. Het wordt gewoon voor u gedaan. Uw verfklus wordt daarnaast snel uitgevoerd. Aangezien een schilder elke dag verft, is hij snel in het verven en weet hij precies de verftechnieken die het verfproces bespoedigen. Een derde voordeel is de kwaliteit die de schilder levert. Goede schilders werken met kwalitatief goede materialen en verf, waardoor uw verfklus uitstekend uit de verf komt. Hierin is precisie een kernwaarde. Alles wordt netjes afgewerkt en niet te verven onderdelen, zoals de plinten of lichtknoppen, worden zorgvuldig vermeden. Voor een specialistische klus kunt u specifieke schilders inhuren, die daarin gespecialiseerd zijn, zodat geen enkele klus tot de onmogelijkheden behoort. Professionele schilders kunnen tevens u tijdens de klus adviseren over bij elkaar passende kleuren, et cetera. Als laatste hoeven professionele schilders niet duur te zijn. Er zijn een aantal tips om het uurtarief van een schilder laag te houden. Hierover straks meer.

Toch ook nadelen

Hoewel ze niet opwegen tegen de voordelen zijn er ook nadelen verbonden aan het inhuren van een vakschilder. Het is een feit dat u financieel altijd duurder uit bent met een vakschilder dan wanneer u zelf de verfklus uitvoert. Het materiaal en de schilder zelf moeten immers betaald worden. Ten tweede brengt het inhuren van een schilder overlast met zich mee. U heeft een vreemde in huis en de meubels moeten verplaatst worden, zodat de schilder overal bij kan komen. Als laatste loopt u toch altijd een bepaald risico. U weet immers niet wat voor een werk de schilder zal afleveren. Om dit risico enigszins te matigen is het daarom raadzaam om van tevoren te kijken naar certificeringen van het schildersbedrijf en recensies van anderen over de desbetreffende schilders.

Goedkoop een professional inhuren

Als u dan overstag bent gegaan om een vakschilder in te huren, is het fijn als de kosten nog enigszins meevallen. Daarom zal deze paragraaf een aantal tips en tricks bieden om voor een zo laag mogelijke prijs, de beste schilder te vinden. Ten eerste is het raadzaam om te kijken naar wat voor schilderwerk u wenst. Spuitwerk is bijvoorbeeld goedkoper per vierkante meter dan sauswerk. Ten tweede is de periode waarin u een schilder inhuurt bepalend voor de prijs. Zo kunt u beter een schilder in de winter laten komen, omdat u dan een lager uurtarief betaalt dan in de zomermaanden. Dit kan u tot een dertig procent lagere prijs opleveren. Een derde punt is om een vakschilder bij u uit de buurt te kiezen. In dit geval hoeft de schilder minder ver te rijden en rekent hij zich minder of zelfs geen voorrijkosten/kilometervergoeding. Ook  het vergelijken van schilders op vergelijkingswebsites is een goede tip om tot de goedkoopste schilder te komen. Als laatste kunt u kosten besparen door zelf te zorgen voor materiaal zoals kwasten, rollers en degelijke verf, zodat u alleen nog de arbeidsuren van de schilder hoeft te betalen. Hierbij komt de verfspecialist weer om de hoek kijken.

De verfspecialist

Een verfspecialist is een kenner op het gebied van verf. De verfspecialist kan u precies aangeven welke verf u nodig hebt voor een specifieke schilderklus. Tevens kan hij u van advies voorzien welk merk verf u het beste kunt pakken. Niet alleen de verf, maar ook het materiaal verschilt per verfklus. Ook wat betreft verfkwasten en rollers kan een verfspecialist u aan het juiste materiaal helpen. Wat is solventgedragen verf? Is het beter om verf op waterbasis of terpentinebasis te pakken? Wat is verfpoeder? Moet u een kwast met varkensharen pakken of zijn andere kwasten beter? Op al deze vragen weet de verfspecialist een antwoord.

Verfspecialisten vergelijken

Via onze vergelijkingstool kunt u offertes vergelijken van verfspecialisten. Zoek op de zoekterm verfspecialisten en geeft aan of u een verfspecialist voor binnen- of buitenschilderwerk zoekt. Voer hierna een aantal persoonlijke gegevens, zoals uw adres en postcode in, en u zult offertes ontvangen die passen bij uw eisen en omstandigheden.  Uit deze opties kiest u vervolgens degene die het beste bij u past.

Gerelateerd:

Direct naar:

Ontvang offertes van specialisten in uw regio

Deel deze pagina op: