De juiste aanbieder vinden om je huis te isoleren, waar begin je?

de juiste aanbieder vinden
Ricardo
Ricardo

5+ jaar ervaring in de bouwbranche.

Je huis verduurzamen door alles te laten isoleren? Makkelijker gezegd dan gedaan. Voor je het realiseert kom je in een bos terecht van verschillende isolatiebedrijven, waarin jij moet beslissen welke aanbieder de perfecte keuze is voor het isoleren van jouw woning. Met dit stappenplan is het isolatie proces voor jou hopelijk een stuk eenvoudiger en duidelijker.

 

Stap 1: Wat je moet isoleren

Om aan de slag te gaan moet je weten hoe de woning er aan toe is en waar de meeste winst is te behalen. Als je geen idee hebt waar je moet beginnen, kun je het beste eerst infraroodfoto’s laten maken. Hierdoor weet je precies waar de warmte naar buiten lekt.

Het komt ook wel eens voor dat je huis al gedeeltelijk geïsoleerd is. Als jij dit al weet dan moet je ervoor zorgen dat je huis gelijkmatig wordt geïsoleerd.

 

Stap 2: Aanbieder vinden

Als de infrarood foto’s zijn gemaakt, weet je waar je aan de slag kunt gaan, maar dit is nog niet alles. Er zijn namelijk talloze isolatiebedrijven waar je uit kunt kiezen, en jij wilt natuurlijk wel de beste.

Kijk vooral of de bedrijven goed gecertificeerd zijn. Daarnaast is het ook belangrijk dat je naar de garantie kijkt en of een bedrijf lid is van de brancheorganisatie VENIN. Daarnaast kun je ook navraag doen bij familie of vrienden die ook woningeigenaar zijn en misschien zelf ook hebben geïsoleerd in huis.

 

Stap 3: Huisbezoek aanvragen

Misschien is het voor jou handig om twee à drie verschillende isolatiebedrijven uit te nodigen. Het beste is als deze bedrijven ook fysiek langskomen. Ze zullen dan wat checks doen om te kijken wat er precies nodig is, en zo is voor jou alles een stuk helderder.

Belangrijk is ook om als klant specifiek te vragen naar de isolatiewaarde van het materiaal dat een bedrijf aan wil brengen. Hoe hoger de isolatiewaarde des te beter het isoleert.

 

Stap 4: Offerte opstellen

Zorg ervoor dat je bij de offerte zo duidelijk mogelijk afspraken maakt over de kosten en het is ook belangrijk om goed op de garantie te letten. De bedrijven die gecertificeerd zijn worden om de zoveel tijd gecontroleerd, dus meestal brengen ze alles goed in kaart. Toch is het wel handig of alle gemaakte afspraken zwart op wit te hebben.

 

Stap 5: Controleer of je subsidie kunt krijgen

Als je het juiste bedrijf hebt gevonden en de offerte helemaal is opgemaakt is het nu nog wel belangrijk om te controleren of je nog subsidie kunt krijgen. Dit loopt allemaal via de Rijksdienst voor Ondernemend Nederland (RVO).

Let op. Er zitten alleen wel wat voorwaarden aan het krijgen van de subsidie. Zo moet je minimaal twee of meer isolatiemaatregelen nemen, daarnaast moet de isolatiewaarde goed zijn en mag er niet slechts een klein stukje geïsoleerd worden. Kijk dus goed wat je precies moet dan om in aanmerking te komen voor de subsidie, je kunt namelijk pas subsidie aanvragen nadat je alle verduurzamingsmaatregelen hebt uit laten voeren. Zorg er dus voor dat je zeker bent en dat je in aanmerking komt voordat je eraan begint.

 

Stap 6: Subsidie aanvragen

Als alle werkzaamheden erop zitten en de rekeningen ook betaald zijn kun je de subsidie gaan aanvragen. Je mag ook iemand machtigen om de aanvraag voor je te doen.

Om de aanvraag te doen log je in met je DigiD. Direct na de subsidieaanvraag krijg je een ontvangstbevestiging per e-mail. Als de aanvraag wordt goedgekeurd, krijg je binnen 13 weken na de aanvraag een brief met daarin de goedkeuring.

Gerelateerd:

Direct naar:

de juiste aanbieder vinden

Ontvang offertes van specialisten in uw regio

Deel deze pagina op: