De top 10 mooiste serres

De top 10 mooiste serres
Ricardo
Ricardo

5+ jaar ervaring in de bouwbranche.

Meer genieten van je huis en van je tuin, dat is de grote wens van een hoop mensen. Wie optimaal wil genieten van zijn of haar tuin koopt een serre. Het gaat hier om een aanbouw van je huis of een vrijstaand object in je tuin waarin je kan genieten van de zon, zelfs wanneer het buiten eigenlijk te koud is. We maakten een top 10 mooiste serres voor jou zodat je een keuze kan maken. 

 

Op de tiende plaats: de vrijstaande serre rond 

Je tuin lijkt wel een sprookje of een decor uit The Sound of Music wanneer je een vrijstaande serre in je tuin laat plaatsen. een vrijstaande serre is er in meerdere vormen en maten. De ronde serre is verreweg de mooiste, al moet je er wel een hoop ruimte voor vrij kunnen maken. Het gaat om een serre die je kan laten uitvoeren als een glazen overkapping of met een wand van glas er omheen. De vrijstaande serre is echt een aanwinst voor je tuin, mits deze er groot genoeg voor is. 

 

Op de negende  plaats: de vrijstaande serre vierkant 

Een vierkante vrijstaande serre is vaak al een stuk gemakkelijker in een tuin te plaatsen. Ook hier geldt dat er behoorlijk wat afmetingen beschikbaar zijn. Kijk vooraf goed welke ruimte je beschikbaar hebt. Veel gemeenten stellen eisen aan de hoeveelheid ruimte in je tuin die je mag voorzien van bebouwing. 

 

Op de achtste plaats: de vrijstaande serre rechthoekig 

Hierbij gaat het om een serre die het meest wordt verkocht omdat je een hoop zitruimte koopt die gemakkelijk geplaatst kan worden. Een dergelijke serre wordt vaak tegen een ander gebouw in je tuin geplaatst zoals een schuur. De vrijstaande serre rechthoekig wordt vaak verkocht aan mensen met een hoekhuis of een grote tuin. 

 

Op de zevende plaats: de serre aan het huis vast 

Heb je weinig ruimte bij je huis dan kies je het beste voor een serre die aan je huis vast zit. het gaat hier om een aanbouw die je laat plaatsen waarbij je ervoor kan kiezen om een soort overkapping te laten plaatsen. deze overkapping zorgt ervoor dat je bij mooi en minder mooi weer ongestoord kan buiten zitten en genieten. 

 

Op de zesde plaats: de serre met omranding 

Laat je een overkapping plaatsen als serre dan kan je ervoor kiezen om de serre langs de zijranden te omlijsten met glazen wanden. Deze glazen wanden worden geleverd als vaste glazen wanden maar je kan ook voor een andere versie kiezen. Deze serre kan je zelfs zo plaatsen dat je de achtergevel van je huis kan laten weghalen. Op die manier heb je een vergroting van je leefruimte. Een huis die overloopt in je tuin, dat is optimaal leefgenot. 

 

Op de vijfde plaats: de serre langs het huis 

Een serre is er in meerdere vormen die langs het huis kunnen worden geplaatst. Heb je een huis met een achterom en een hoek, dan kan je ervoor kiezen om de serre helemaal als een straat langs het huis te laten plaatsen. Op die manier kom je bijvoorbeeld altijd droog bij je auto wanneer deze om de hoek bij je huis geplaatst staat. Daarnaast kan je er ook heerlijk onder buiten zitten. Een lange smalle serre wordt regelmatig verkocht aan mensen die een hoekwoning of een grotere vrijstaande woning hebben. 

 

Op de vierde plaats: de serre met tropische tuin 

Houd je van tropische planten, dan is een serre een aanwinst voor je huis en voor je tuin. Een serre biedt namelijk het binnenklimaat bij uitstek voor mooie tropische beplanting die het in ons kikkerlandje buiten niet zou overleven. Tropische planten kan je laten aanplanten onder je serre maar de meeste mensen kiezen ervoor om ze in mooie design plantenbakken te laten plaatsen. Op die manier kan je ze nog eens verplaatsen en zodoende spelen met de inrichting van jouw serre. 

 

Op de derde plaats: de serre als binnentuin 

Je eigen huis laten ontwerpen, het is voor steeds meer mensen een droom die uitkomt. Daarbij bepalen ze de locatie van de tuin zodanig dat er een binnentuin ontstaat. Door die binnentuin als een overkapping in te richten met een serre kan je er het hele jaar door van genieten. De binnentuin geeft sfeer aan je huis en daarnaast kan je er mooie tropische planten in plaatsen. Volop genieten van je eigen jungle dus. 

 

Op de tweede plaats: de serre met vijver 

Een serre met een vijver is een vorm van een serre waar je niet alleen geniet van het buitenleven maar ook van het gekabbel van water. Je zorgt ervoor dat de vochtigheidsgraad in een serre goed blijft met een vijver waarvan het water in beweging wordt gehouden. Op deze manier heb je een levendig geheel en voorkom je dat er afvallend blad in je vijver belandt. 

 

Op de eerste plaats: de serre met zwembad 

Een eigen zwembad. Het lijkt iets wat je alleen in een vakantiepark kan boeken maar steeds meer mensen ontdekken de eigen serre met zwembad. Een zwembad wat je laat plaatsen in je serre is het hele jaar door beschikbaar. Daarnaast is het een zwembad wat door de zon die op het glas schijnt goed verwarmd wordt. Deze serre is dan ook echt het toppunt van luxe en genot. 

 

Koop je eigen serre 

Een serre is echt niet alleen voor de rijken der aarde weggelegd. Het is voor nagenoeg iedereen mogelijk om een serre te kopen. Dat doe je uiteraard niet voor je hebt gekeken hoeveel ruimte jij hebt bij je huis voor het plaatsen van een serre. Daarnaast kijk je naar jouw budget en hoeveel er wordt gevraagd voor de bouw van een serre. Door eerst prijzen met elkaar te vergelijken kom jij er al snel achter waar je het betaalbaarste uit bent. Dat doe je met onderstaande button. Je ontvangt meerdere offertes van lokale leveranciers om naast elkaar te leggen. Zo zie je in één oogopslag welke leverancier voor jou de beste keuze is. 

Gerelateerd:

Direct naar:

De top 10 mooiste serres

Ontvang offertes van specialisten in uw regio

Deel deze pagina op: