Top 10 mooiste kozijnen

Top 10 mooiste kozijnen
Ricardo
Ricardo

5+ jaar ervaring in de bouwbranche.

De kozijnen van je huis zijn enorm bepalend voor de uitstraling van je huis. Wie zijn huis gaat opknappen doet er verstandig aan om eerst goed te kijken naar het type kozijnen wat er in huis wordt gehaald. We maakten een top 10 van de mooiste kozijnen om jouw huis een heel andere uitstraling mee te geven. 

 

Op de eerste plaats: de schuifpui

Licht en ruimte, wie wil dat nu niet in zijn of haar huis. Dat is dan ook gelijk de reden waarom de meeste mensen die kiezen voor nieuwe kozijnen overgaan tot de aanschaf van een schuifpui. Een schuifpui is er in alle soorten en maten die je maar kan bedenken. Of het gaat om een schuifpui van nog geen twee meter breed of over de hele breedte van je huis, alles is mogelijk. Een schuifpui kies je het beste van een materiaal wat licht is. Denk daarbij aan kunststof. Dit is een materiaal waarmee je een schuifpui gemakkelijk kan openen en sluiten. Een schuifpui die van een te zwaar materiaal is gemaakt moet je met twee handen openen en sluiten, dit is niet voor iedereen een even gemakkelijke opgave. 

 

Op de tweede plaats: de openslaande tuindeuren 

Vind je een schuifpui een verandering die net wat te groot is, dan kies je voor openslaande tuindeuren. Het gaat hier om een systeem waarbij je dubbele deuren laat plaatsen in je gevel waardoor je een mooie brede doorgang naar je tuin krijgt. De openslaande tuindeuren zijn een prachtig alternatief voor een schuifpui. In tegenstelling tot een schuifpui zit je bij openslaande tuindeuren doorgaans niet met een verbouwing waarbij de verwarming moet worden aangepast. 

 

Op de derde plaats: een dubbele buitendeur 

Deuren en schuifpuien vormen toch wel de top 3 wanneer het gaat om het aanpassen van kozijnen in je huis. Een dubbele buitendeur tref je gewoonlijk aan op boerderijen. Het gaat om een deur die de deur in de hoogte verdeelt in twee gedeeltes. Een dergelijke buitendeur laat je doorgaans maken van een materiaal wat stevig en sloopbestendig genoeg is. Veel van deze deuren worden gemaakt van brandwerend materiaal of van kunststof. Doordat het hang- en sluitwerk en de vergrendeling in de deur geïntegreerd zitten gaat het om een zeer veilig systeem. 

 

Op de vierde plaats: het inpandig dakterras

Wie meer ruimte wil maar geen grote tuin heeft kan kiezen voor een inpandig dakterras. Dit soort kozijnen zijn heel populair bij mensen die een dakterras willen in een puntdak. Dit soort kozijnen kan je openen waardoor er een zitje ontstaat in je dak terwijl het kozijn als overkapping dient. Een geweldig systeem wat voor nagenoeg ieder huis geschikt is. Een inpandig dakterras is iets waarvoor je doorgaans geen omgevingsvergunning nodig hebt wanneer het terras aan de achterkant van je huis zit. 

 

Op de vijfde plaats: de dakkapel 

Een dakkapel wordt vaak gekozen wanneer mensen meer ruimte aan hun huis willen toevoegen. Wanneer er een dakkapel wordt gekocht gaat het vaak om een model waarbij de kozijnen al zijn geïntegreerd. Deze dakkapellen worden prefab geleverd waardoor je al in één dag een dakkapel op je huis hebt. Een dakkapel kan je zo laten indelen wanneer het gaat om beglazing als je dat zelf wil. denk er wel aan dat veel gemeenten eisen dat de indeling overeenkomt met dakkapellen bij andere huizen in jouw straat. 

Op de zesde plaats: draai/kiep ramen 

Draai/kiep ramen zijn een zeer veel gemaakte keuze wanneer het gaat om nieuwe kozijnen. De meeste oude kozijnen waren voor een deel vast terwijl je de ramen een beperkt deel kon open zetten. Draai/kiep ramen zijn zo gemaakt dat je ze gemakkelijk in allerlei standen kan openen. Daarnaast zijn ze redelijk eenvoudig te reinigen, ook aan de buitenkant, door het raam te draaien. Dit soort ramen maken je leven een stuk gemakkelijker terwijl er aan de buitenkant qua indeling van je ramen weinig verandert. Prachtige ramen dus en een echte aanrader. 

 

Op de zevende plaats: kozijnen met ingebouwde horren 

Insecten in je huis zijn voor veel mensen een groot probleem. Het is dan ook verstandig om horren in te bouwen wanneer je nieuwe kozijnen gaat kopen. Dat doe je uiteraard zodat je ze verder niet ziet aan de binnenkant of buitenkant van je huis wanneer je ze niet in gebruik hebt. Veel moderne kozijnen hebben ingebouwde horren op jouw verzoek waardoor je ze alleen hoeft uit te trekken wanneer er ongedierte jouw huis wil binnen vliegen. Deze kozijnen combineren een mooie uitstraling met gemak. 

 

Op de achtste plaats: kozijnen met ingebouwde ventilatie roosters 

De ventilatie van je huis is heel belangrijk. Wanneer je kiest voor kozijnen met ingebouwde ventilatie roosters heb je geen bovenlichten meer nodig in je kozijnen. De meeste moderne kozijnen werden al geleverd zonder bovenlichten. Op deze manier kan je heel gemakkelijk je huis goed ventileren zonder dat er al te grote aanpassingen nodig zijn. 

 

Op de negende plaats: kozijnen met rolluiken 

Je huis verduisteren op zomerse dagen is een prima idee. Door te kiezen voor kozijnen met rolluiken kan je jouw huis verduisteren bij zonnige dagen maar ook beveiligen in de nacht. Deze kozijnen zijn het topsegment wanneer het aankomt op kunststof kozijnen. 

 

Op de tiende plaats: de traditionele indeling 

Kozijnen met een aparte indeling in het raam waarmee je kozijn in meerdere kleine vakjes is verdeeld. Je ziet het vaak bij een industrieel interieur. Deze kozijnen zijn echte sfeermakers bij je huis. Ze moeten wel bij jou en je interieur passen, maar dan heb je ook heel wat. 

 

Vergelijk voor je koopt 

Aan elke woonwens zit een prijskaartje en dat geldt ook voor kozijnen. Wanneer je nieuwe kozijnen wil laten plaatsen in jouw huis doe je er goed aan om eerst de prijzen van een aantal aanbieders naast elkaar te leggen. Dat doe je door met onderstaande button offertes op te vragen. Met offertes zie je gelijk welke aanbieder voor jou de beste keuze is. Zodoende betaal je niet teveel voor een mooi uiterlijk van jouw huis. 

Gerelateerd:

Direct naar:

Top 10 mooiste kozijnen

Ontvang offertes van specialisten in uw regio

Deel deze pagina op: