Contact

Top 10 mooiste garagedeuren

Top 10 mooiste garagedeuren
Ricardo
Ricardo

5+ jaar ervaring in de bouwbranche.

De garage is in veel gevallen een onderdeel van je huis waarbij de deuren het minst opvallend zijn. Veel garages hebben deuren die nodig aan vervanging toe zijn door de loop der tijd heen. Heb jij een garage waarvan de deuren er nogal haveloos uit zien dan is het een goed idee om te kijken naar onze top 10 mooiste garagedeuren. Daarbij maken we onderscheid in uiterlijk maar ook in gebruiksgemak. 

 

Op de tiende plaats: de standaard roldeuren 

Roldeuren zijn het meest te vinden bij garages. Het gaat daarbij om deuren waarbij ze gemakkelijk zijn te openen via een rolmechanisme. De deuren nemen bij het openen en sluiten nauwelijks extra ruimte in waardoor je de auto gemakkelijk in en uit de garage kan rijden. Een dergelijk systeem is verkrijgbaar in elke gewenste kleur. Denk eraan dat je een garagedeur vaak niet in iedere willekeurige ral kleur kan aanschaffen. De gemeente stelt vaak eisen aan het uiterlijk van een garagedeur wat betreft de kleur. Dit mag niet teveel afwijken van de rest van het straatbeeld. 

 

Op de negende plaats: standaard roldeuren met een motor 

Je garagedeur openen en sluiten is iets waarvoor je meestal niet graag de auto uit komt. Dat is dan ook gelijk de reden waarom de standaard roldeur met een motor op de tweede plaats staat. Je hebt er een stroomaansluiting in je garage voor nodig maar bij de meeste garages is dit geen probleem. Een dergelijk systeem kost een paar honderd euro meer maar het gebruiksgemak is enorm. Met een afstandsbediening in de auto hoef je de auto niet meer uit voor dit klusje. 

 

Op de achtste plaats: de standaard roldeuren met ramen erin 

Standaard roldeuren voor een garage zijn er moet ramen erin. Het gaat hier om roldeuren waarvan de lamellen een transparant gedeelte hebben waardoor je meer licht en ruimte in je garage krijgt, zelfs wanneer het rolluik dicht is. Deze standaard roldeuren met ramen erin zijn het meest gewild, in combinatie met een motor, wanneer het gaat om een roldeur met een oprolsysteem met lamellen. 

 

Op de zevende plaats: de deur in één geheel 

Een ander soort deuren wat heel gewild is, is de deur die in één geheel is. Je kantelt de deur naar binnen toe om de garage in te kunnen. Deze deur is wat zwaarder om te bedienen dan de standaard roldeuren. Daarom zijn ze vaak voorzien van een motor. Doordat het gaat om een deur die je in één geheel kan wegklappen wordt deze vaak voorzien van een mooie beschildering. Daardoor gaat de garagedeur als het ware op in de rest van je huis of tuin. De deur in één geheel vind je vaak terug in situaties waarin de garage aan de straatkant van een huis zit. 

 

Op de zesde plaats: de deur in één geheel met een motor 

We benoemden het al kort. Een deur in één geheel is zwaar. Dat is dan ook gelijk de reden waarom de deur in één geheel met een motor op de zesde plaats komt. Zo kan je, net als bij de standaard roldeur, de deur automatisch openen op afstand vanuit je auto. Deze deur in één geheel met een motor zie je dus in feite alleen wanneer jij deze gebruikt. Heel populair dus wanneer je jouw auto graag een beetje verdekt stalt naast je huis. 

 

Op de vijfde plaats: de deur met grote lamellen 

Wil je geen garagedeur uit één stuk maar ook geen garagedeur met allemaal dunne lamellen dan is de garagedeur met grote lamellen een mooie uitkomst. Deze garagedeur biedt jou de gelegenheid om bijvoorbeeld ramen te laten inbouwen in de lamellen. Daardoor krijgt het geheel een mooie minimalistische uitstraling. Deze garagedeur met grote lamellen oogt weelderiger en je kan hem laten uitvoeren met brede lamellen van natuurlijk hout waardoor deze minder opvalt in je tuin. 

 

Op de vierde plaats: de openslaande deuren 

Een garagedeur met openslaande deuren opent een stuk weelderiger dan een garagedeur met een rolluik of een deur die je omhoog weg klapt. Openslaande deuren nemen wat meer ruimte in voor de garage waardoor je er bijvoorbeeld moet oppassen met begroeiing of plantenbakken. Door de openslaande deuren is het wel praktischer om je auto in te parkeren. Openslaande deuren openen is een klus die je doorgaans in twee handelingen doet. Daarom is de volgende optie dan ook een stuk gewilder. 

 

Op de derde plaats: openslaande deuren met een motor 

Openslaande deuren kan je gemakkelijk openen wanneer je deze laat voorzien van een motor met een afstandsbediening. Op die manier gaan beide deuren tegelijk open terwijl jij met je auto aan komt rijden. Denk er wel aan dat je goed zicht hebt op voorwerpen die voor de deuren staan geparkeerd of geplaatst voor je de deuren op een afstand automatisch opent. Op die manier voorkom je schade aan bijvoorbeeld fietsen die tegen de garagedeur aan geparkeerd staan. 

 

Op de tweede plaats: openslaande deuren met ramen 

Garages zijn plekken waar het vaak onaangenaam donker is wanneer je aankomt in de avond of weggaat in de ochtend. Dat is dan ook gelijk de reden waarom steeds meer mensen kiezen voor openslaande deuren met ramen. Het gaat om grote ramen die gemakkelijk kunnen worden geïntegreerd. Praktisch wanneer je bijvoorbeeld een werkruimte hebt in je garage in plaats van een parkeerplek voor je auto. 

 

Op de eerste plaats: natuurlijk hout 

Natuurlijk hout, afgewerkt met een blanke lak, is de deur die het meest weelderig oogt. Het gaat hier om een garagedeur die in een paar vlakken is opgedeeld. Door gebruik te maken van een natuurlijk materiaal valt een dergelijke garagedeur niet op in je tuin. Natuurlijk hout als materiaal voor een deur zorgt ervoor dat jouw garage eerder een onderdeel van je tuin is dan dat het gaat om een aanbouw van je huis. 

 

Tijd voor een nieuwe garagedeur 

Is jouw garagedeur toe aan vervanging dan doe je er goed aan om eerst prijzen naast elkaar te leggen voor je tot aanschaf overgaat. Op deze manier koop je een mooie garagedeur die past bij jouw woonwensen zonder dat het je de hoofdprijs kost.

Gerelateerd:

Direct naar:

Top 10 mooiste garagedeuren

Ontvang offertes van specialisten in uw regio

Deel deze pagina op: