Top 10 mooiste schilderijen

Top 10 mooiste schilderijen
Ricardo
Ricardo

5+ jaar ervaring in de bouwbranche.

Kunst is mooi maar zoals bij alles geldt dat je er wel van moet houden. Niet ieders smaak is hetzelfde. Dat is dan ook de reden dat het lastig is om een top 10 mooiste schilderijen op te stellen. We maakten een top 10 van schilderijen die over het algemeen geliefd zijn bij bezoekers van musea. Op die manier krijg je een beeld van de meest gewaardeerde kunst wereldwijd. 

 

Op de tiende plaats: Guernica, gemaakt door Pablo Picasso

Oorlog zo uitbeelden dat de kijker niet alleen de beelden maar ook de emoties ervaart die erbij horen. Oorlog is een actueel thema door de jaren heen en dat zorgt ervoor dat Guernica van Pablo Picasso zo’n mooi schilderij is. Het thema wordt erg aangrijpend uitgebeeld waardoor de kijker angst en paniek kan ervaren. Een mooi schilderij dus, maar wel een met een waarschuwing voor je het gaat bezichtigen. 

 

Op de negende plaats: het zelfportret zonder baard van Vincent van Gogh 

Vincent van Gogh heeft meerdere zelfportretten gemaakt maar het zelfportret zonder baard is een stuk wat niet in het museum te zien is. Het is namelijk in privé bezit nadat het in 1998 aan een verzamelaar werd verkocht. Het stuk heeft een waarde van 71,5 miljoen dollar. Het gaat om een schilderij wat van Gogh destijds maakte als een verjaardagsgeschenk voor zijn moeder. De kenmerkende gezichtsuitdrukking van Vincent van Gogh is treffend. Daarnaast is het zijn laatste zelfportret wat hij heeft geschilderd. 

 

Op de achtste plaats: De nachtwacht van Rembrandt van Rijn 

De nachtwacht is absoluut het grootste kunstwerk wat in ons land te zien is. Het werd gemaakt en naderhand te groot bevonden waardoor er een deel vanaf is gehaald. Het schilderij was het grootste en mooiste stuk van Rembrandt van Rijn. Destijds ving hij er 1600 euro voor. De waarde tegenwoordig is onschatbaar. Het stuk werd in 1964 voor de stadswacht geschilderd. De Nachtwacht is de trekpleister van het Rijksmuseum in Amsterdam. 

 

Op de zevende plaats: het meisje met de parel van Johannes Vermeer 

Wie het meisje met de parel precies is, is nooit bekend geworden. Er wordt verteld dat het zou gaan om Maria, zijn dochter. Dit portret wordt ook wel vergeleken met de Mona Lisa omdat het gaat om de schitterende gelaatsuitdrukking van het meisje. Het portret is geschilderd rondom de parel die ze als oorbel draagt. Het schilderij werd geschilderd in 1665 en is te vinden in het Mauritshuis. 

 

Op de zesde plaats: de volharding der herinnering van Salvador Dali 

Hierbij gaat het om een schilderij waarbij je echt blijft stilstaan bij je herinneringen. Er zijn er een aantal vastgelegd in dit schilderij en de tijd lijkt stil te staan. Dat komt door de klok die half versmeltend is vastgelegd. Er wordt beweerd dat Einstein bij zijn relativiteitstheorie was geïnspireerd door dit schilderij. Het schilderij komt uit 1931. Dali gaf nooit zelf een uitleg bij zijn schilderijen en dat maakt ze zo fascinerend. 

 

Op de vijfde plaats: De Schreeuw, van Edvard Munch

De Schreeuw is een schilderij wat de wanhoop van Edvard Munch uitdrukt tijdens een van de donkerste periodes in zijn leven. De toeschouwers van dit schilderij worden meegenomen in de emoties die de schilder ervoer tijdens het maken van dit schilderij. Het schilderij werd meermalen gestolen uit het museum en naderhand bij een poging tot verkoop ook weer terug gevonden. 

Op de vierde plaats: Sterrennacht door Vincent van Gogh 

Toen hij in het ziekenhuis lag in Saint Paul de Mausole legde Vincent van Gogh de sterrennacht vast die hij zag door zijn slaapkamerraam. De gedachte erachter was ‘waarom zouden de stralende stippen in de lucht niet zo gemakkelijk te bereiken zijn als de zwarte stippen op de kaart van Frankrijk’. Na het schilderen van dit kunstwerk belandde van Gogh in een depressie. Het schilderij hangt tegenwoordig in het museum van Moderne Kunst in New York. Het gaat om een zeer geliefd schilderij van Vincent van Gogh. 

 

Op de derde plaats: De schepping van Adam 

Michelangelo buonarotti is een van de meest toonaangevende schilders uit de Renaissance. De schepping van Adam is een onderdeel van de sixtijnse kapel. Met name de twee handen die in het schilderij zijn geplaatst zijn heel vaak gebruikt om dit schilderij weer te geven. Michelangelo bracht heel wat jaren van zijn leven door in de sixtijnse kapel en het spreekt dan ook voor zich dat de werken die hij er schilderde wereldberoemd zijn geworden. 

 

Op de tweede plaats: het laatste avondmaal 

Het Laatste Avondmaal van Leonardo da Vinci is het op een na meest gewaardeerde werk van deze schilder. Het gaat om een fresco wat je terug vindt in het Santa Maria delle Grazie klooster in Milaan. Jezus legt aan zijn leerlingen uit dat het einde nabij is. Deze aansprekende fresco werd afgerond in het tijdsbestek tussen 1495 en 1498. 

 

Op de eerste plaats: de Mona Lisa van Leonardo da Vinci 

Het mag duidelijk zijn. De Mona Lisa van Leonardo da vinci is het meest gewaardeerde schilderij ter wereld. Het gaat om een schilderij waarvan gezegd wordt dat het model met je meekijkt wanneer je erlangs loopt. Het is heel tekenend voor de werkstukken van Leonardo Da Vinci. De belichting maar ook de gebruikte techniek is heel bijzonder wanneer je het vergelijkt met andere schilders. Dagelijks wordt dit schilderij door 20.000 bezoekers bekeken. 

 

Maak je eigen kunstwerk thuis 

De schilderijen die we in deze top 10 hebben zitten zijn beroemd geworden door de uitstraling en door het prachtige kleurenspel wat erin zit verwerkt. Wie zijn of haar huis een mooie uitstraling wil geven doet er heel verstandig aan om de muren van je huis aan te pakken. De kunstwerken in deze top 10 zijn miljoenen waard en daarmee zijn ze onbetaalbaar om zomaar in een huis te worden opgehangen. Je kan jouw huis wel een mooi uiterlijk geven door de muren te laten schilderen door een professionele schilder. De kleurkeuze kan professioneel worden vastgesteld waardoor jouw eigen huis uniek wordt. 

 

Vergelijk professionele schilders 

Een professionele schilder inhuren hoeft niet de hoofdprijs te kosten. Het loont al wanneer je eerst offertes met elkaar vergelijkt. Dat kan gemakkelijk met onderstaande button. op die manier zie je in één oogopslag welke schilder voor jouw huis de beste en meest betaalbare keuze is. Mooi wonen kan voor een relatief aantrekkelijke prijs.

Gerelateerd:

Direct naar:

Top 10 mooiste schilderijen

Ontvang offertes van specialisten in uw regio

Deel deze pagina op: