Top 10 beste gietvloeren

Top 10 beste gietvloeren
Ricardo
Ricardo

5+ jaar ervaring in de bouwbranche.

Zoek je een vloer voor je huis waar je weinig omkijken naar zal hebben terwijl je er jaren plezier van hebt dan is een gietvloer de keuze bij uitstek. Het gaat hier om een vloer die naadloos wordt geplaatst in jouw huis en die een stuk karakter geeft aan jouw interieur. We maakten een top 10 van de beste gietvloeren, zodat je een idee krijgt van wat er mogelijk is. 

 

Op 10: de standaard gietvloer 

Gietvloeren zijn er in een hoop uitvoeringen. Je kan een gietvloer laten samenstellen uit alle componenten die je zelf maar wil. De standaard gietvloer is een vloer die is gemaakt van betoncement ofwel ciré. De vloer is zo gemaakt dat deze tijdloos is en daardoor jarenlang mee zal gaan. Een standaard gietvloer is vaak lichtgrijs of wit van kleur. 

 

Op 9: de gietvloer met een kleurpigment 

Een gietvloer kan je zo laten maken dat er een kleurpigment in verwerkt zit. Je krijgt dan een vloer die een bepaalde kleur heeft die er permanent in verwerkt zit. In principe kan je kiezen voor alle kleuren gietvloeren. Je zal er wel rekening mee moeten houden dat je voor de komende jaren tegen een bepaalde kleur aan moet kijken, zelfs wanneer je verder je interieur verandert. Denk er dus aan dat je een kleur kiest die tijdloos is zodat je er niet snel op uitgekeken raakt. 

 

Op 8: de gietvloer met meerdere kleurpigmenten 

Een gietvloer kan je laten uitvoeren met één kleurpigment erin verwerkt maar je kan er ook voor kiezen om met een ton sur ton effect te werken. Dat wil zeggen dat er meerdere kleurtonen in één vloer zitten waardoor je een mooi gemêleerd effect krijgt. Zodoende krijg je een vloer die niet saai en eentonig is. Bedenk ook hier dat de kleur de komende jaren blijvend is. Je zit er aan vast. 

 

Op 7: de gietvloer met een patroon erin 

Een gietvloer kan je over de etage met een patroon laten aanleggen. Daarbij gaat het erom dat iedere kamer zijn eigen kleur heeft. De gietvloer wordt in een soort blokken gelegd waardoor je een mooi afwisselend effect krijgt. Iedere kamer heeft zijn eigen uitstraling afhankelijk van degene die er het meeste gebruik van maakt. Een gietvloer met een patroon erin is dus niet saai. Daarnaast is het een gietvloer waarbij je de kleuren het beste op elkaar kan afstemmen. Zo krijg je een mooi geheel waar je de komende jaren mee vooruit kan. 

 

Op 6: de gietvloer met een mediterrane knipoog 

Gietvloeren kunnen worden gemaakt waarbij er mediterrane tegels worden verwerkt in de vloer zelf. Op die manier krijg je een effect in je huis zoals je dat tegenkomt in bijvoorbeeld Italië of Portugal. Deze gietvloer zorgt voor een mooi afwisselend effect. Je zal er niet snel in de toekomst een oneffenheid in zien zitten, en het is een onderstreping van jouw interieur. Bedenk wel dat je daardoor ook vast zit aan een bepaalde vaste plek van je meubels. 

 

Op 5: de gietvloer met schelpen erin 

Gietvloeren kunnen gemaakt worden van cementzand. De meeste vloeren worden hiermee aangemaakt. Het effect is een vloer die egaal en industrieel is. Er zijn gebruikers die het prettiger vinden wanneer een vloer een wat meer natuurlijke uitstraling heeft. Een gietvloer met schelpen erin is in dat geval een mooi alternatief voor de standaard gietvloer. Het geeft de vloer dat meer oneffen uiterlijk terwijl de toplaag gewoon mooi strak is. Ook hier geldt dat je een oneffenheid in de vloer minder snel zal zien doordat het uiterlijk minder strak is.

Op 4: de gietvloer met een vloerverwarming 

Jouw mooie gietvloer ga je natuurlijk optimaal benutten. Dat is dan ook gelijk de reden waarom veel mensen gebruik maken van een vloerverwarming die ze laten plaatsen voor de gietvloer wordt aangebracht. Een vloerverwarming is een stuk zuiniger met het verbruik van warmte en er wordt geen ruimte meer in beslag genomen door radiatoren. Een heel goede optie voor wie een herinrichting van zijn of haar huis in gedachten heeft. 

 

Op 3: de gietvloer die veilig is 

Heb je kinderen die vaak ravotten of ben je zelf wat slechter ter been dan is het een goed idee om een gietvloer te kiezen die optimaal veilig is. Een dergelijke gietvloer laat je voorzien van een antislip laag. Dat doe je over de vloer van jouw keuze heen. Op die manier krijg je een vloer die optimaal veilig is en die daarnaast krijg je een vloer die mooi is. Een veilige gietvloer is iets waar je veel plezier van zult hebben. Spelende kinderen die zich verwonden of een persoonlijk ongeluk zijn zaken die je liever niet in je huis meemaakt. 

 

Op 2: de gietvloer die meegeeft 

Een gietvloer zal over het algemeen behoorlijk hard zijn. Wanneer je erop valt is dit behoorlijk pijnlijk. We benoemden net al de antislip gietvloer maar er zijn meer mogelijkheden. Een van die mogelijkheden is een gietvloer die een beetje verend is, net als de vloer van een gymzaal. Een dergelijke gietvloer zal ervoor zorgen dat er minder zaken kapot vallen in je huis. Ook bij een valpartij heb je minder kans op blessures. 

 

op 1: de gietvloer met een doorkijk 

Je ziet het vaak in winkels maar ook steeds vaker in huizen die voorzien zijn van een kelder. We hebben het over gietvloeren met een doorkijk. Dat wil zeggen dat er een transparant stuk verwerkt zit in de gietvloer waardoor je een doorkijk hebt naar de etage daar onder. Deze doorkijk wordt doorgaans gemaakt van gietvloer in combinatie met gepantserd glas. Prachtig om te zien en een blikvanger in je huis. 

 

Een gietvloer voor in jouw huis 

Wat je smaak ook is, een gietvloer voor jouw huis is altijd een goede keuze. Je doet er dan ook heel goed aan om eerst offertes op te vragen bij specialisten voor je een gietvloer laat leggen. Op die manier weet je heel zeker dat je een goed advies krijgt voor jouw huis en dat je niet teveel betaalt. Met onderstaande button zie je gelijk welke leverancier voor jou de beste keuze is. 

Gerelateerd:

Direct naar:

Top 10 beste gietvloeren

Ontvang offertes van specialisten in uw regio

Deel deze pagina op: