Top 10 mooiste garages

Top 10 mooiste garages
Ricardo
Ricardo

5+ jaar ervaring in de bouwbranche.

Een garage is allang niet meer een kleurloos en lelijk aanbouwsel van je huis. Wie een garage laat bouwen heeft tegenwoordig een hoop te kiezen. We hebben een top 10 gemaakt van de mooiste garages. Heb jij behoefte aan een garage, lees dan onderstaand stukje en laat je inspireren. 

 

Op de eerste plaats: de garage die je niet ziet 

De mooiste garage is de garage die je niet ziet. We hebben het hier dan ook over de garage die je onder de grond laat aanleggen. Met een lift wordt je auto in de garage geplaatst. Het gaat om een lift die je van bovenaf kan oproepen en die je verder niet kan bereiken via de benedenverdieping. Deze lift neemt de minste ruimte in en is de mooiste van allemaal. Een dergelijke garage kan je overal in je tuin laten plaatsen zolang er maar een stroomaansluiting is. 

 

Op de tweede plaats: de garage onder je huis 

Je zou denken dat je alleen een garage kan plaatsen onder een appartementencomplex maar niets is minder waar. Een garage kan je ook onder je eigen huis laten plaatsen. Een dergelijke verbouwing is eigenlijk onder alle omstandigheden mogelijk. Je moet ruimte hebben om een afrit te maken voor je garage en de fundering van je huis moet geschikt zijn om er een etage onder te bouwen. Heb je al een kelder onder je huis en maak je daar geen gebruik van, dan kan je een garage onder je huis laten bouwen. Op deze manier weet je zeker dat jouw auto veilig staat.  Denk er wel aan dat bij regen of winterse omstandigheden het uitrijden van jouw auto lastiger kan gaan. 

 

Op de derde plaats: de garage die grenst aan je huis 

Heb je jouw auto weg gereden in de garage, dan is de kans groot dat je alsnog buitenlangs moet gaan lopen om naar je huis te gaan. Een garage die grenst aan je huis is in dat geval een mooie oplossing. Met een tussendeur kom je in de hal van je huis en zodoende haal je geen nat pak wanneer het buiten regent. Ook bij winters weer is dit een heel praktische oplossing. Op deze manier weet je heel zeker dat jouw garage jou optimaal comfort biedt. 

 

Op de vierde plaats: de garage die licht biedt

Wie denkt dat een garage een donker hol is heeft het mis. Een garage kan ook een ruimte zijn die jou licht biedt. Dat kan bijvoorbeeld door een lichtkoepel op het dak. Een lichtkoepel zorgt ervoor dat het licht van buiten gemakkelijk jouw garage wat kan verlichten. Op die manier weet je zeker dat je niet gelijk een zaklamp of een vaste verlichting hoeft te gebruiken wanneer je aankomt of vertrekt met je auto. 

 

Op de vijfde plaats: de garage die ruimte biedt 

Een garage kan ruimte bieden doordat je een glazen deur erin laat plaatsen. het gaat dan uiteraard om een kozijn frame met een raam erin verwerkt. Door te kiezen voor drievoudig gelaagd glas krijgt het raam optimale stevigheid en hoef je niet bang te zijn dat jouw auto wordt gestolen omdat je deze van buitenaf kan zien. 

 

Op de zesde plaats: de garage  met een opbouw 

De garage bij jouw huis kan je zo maken dat het meer is geworden dan een garage. Je kan er een opbouw bij plaatsen waardoor je bijvoorbeeld een kantoor of een logeerkamer creëert boven je garage. Zodoende krijg je meer leefruimte zonder dat er een deel van je tuin verloren gaat. Bedenk wel dat dit niet in alle gevallen zomaar mag. Vraag eerst bij de gemeente of je een verandering aan je garage mag aanbrengen. Denk er ook aan dat er vaak een andere draagconstructie van het dak nodig is. 

 

Op de zevende plaats: de ‘in house’ garage 

Is jouw auto zo oogstrelend mooi dat je het zonde vindt om deze in een afgesloten garage te zetten, dan kan je er voor kiezen om een ‘in house’ garage te laten plaatsen. Dat wil zeggen dat je een garage in je huis laat bouwen die is afgescheiden met een dubbele glazen wand. Zo heb je geen uitlaatgassen in je huis terwijl je wel het volle zicht hebt op jouw auto. Ideaal ook wanneer je bang bent dat jouw auto zal worden gestolen. 

 

Op de achtste plaats: de garage die tegelijk een werkplaats is

Heb jij een auto en houd je enorm veel van klussen, dan bouw je een garage zo dat je er zelf thuis aan kan werken. Dat doe je door bijvoorbeeld het dak hoger te bouwen en een brug te plaatsen onder jouw auto. Een put onder je auto kan ook wanneer je vaak onder je auto moet gaan werken. Een dergelijke garage is voor veel mensen naast een stalling voor de auto ook een plek waar ze hun hobby kunnen uitoefenen. 

 

Op de negende plaats: de ‘pop up’ garage

Er zijn garages die niet eens zo heel veel ruimte innemen wanneer ze leeg zijn. het gaat om garages die je als een soort zonnescherm openklapt over de auto heen. Is er geen auto dan ligt de garage als het ware plat op de grond. Is de auto geparkeerd dan staat er een soort glazen of kunststof paraplu over je auto heen waardoor deze goed is beschermd tegen de elementen. 

 

Op de tiende plaats: de mancave garage 

Is jouw auto een belangrijk onderdeel van je leven en wil je een eigen mancave hebben bij je huis, combineer dan deze twee zaken. Een garage met een zitgedeelte en een grote tv, eventueel inclusief een biljart en koelkast, maken een ware mancave garage. Op die manier krijg je een garage waar je uren in kan doorbrengen. Dat kan je alleen doen maar het liefst samen met je vrienden. 

 

Bouw een garage 

Heb je nog geen garage maar wil je die, na het lezen van dit stukje, wel dan doe je er goed aan om eerst offertes te vergelijken van aannemers. Op die manier zie je in één oogopslag welke aannemer de mooiste garage voor jou kan bouwen tegen een aantrekkelijk tarief. Met onderstaande button vergelijk je prijzen en kom je tot de beste keuze. 

Gerelateerd:

Direct naar:

Top 10 mooiste garages

Ontvang offertes van specialisten in uw regio

Deel deze pagina op: