Top 10 beste alarmsystemen

Top 10 beste alarmsystemen
Ricardo
Ricardo

5+ jaar ervaring in de bouwbranche.

Wil je jouw huis gaan beveiligen dan zou je natuurlijk een waakhond kunnen kopen. Voor veel mensen gaat dit echter net een stap te ver. In dat geval doe je er goed aan om te kijken voor een alarmsysteem. Een alarmsysteem is er in een hoop uitvoeringen en wie naar een elektronica zaak gaat staat vaak uren te twijfelen. We hebben een top 10 gemaakt van de beste alarmsystemen. Daarbij gaan we van nummer 10, wat van de top 10 het minst praktische is naar de nummer 1. 

 

10. Het eenvoudige persoonlijke alarm systeem 

Dit is een alarmsysteem wat ideaal is voor mensen die alleen wonen en voor senioren. Wanneer er wat met je gebeurt is er niet snel een gelegenheid om hulp in te schakelen. Een eenvoudig persoonlijk alarmsysteem houdt in dat je een alarmkastje om je hals hebt hangen. Wanneer je valt kan je op een knop drukken waarna er een alarmtoon wordt weergegeven. Dit systeem is spotgoedkoop en het kan een levensreddend middel zijn, tenminste wanneer er iemand in je naaste omgeving is die het alarm hoort. 

 

9. Het iets uitgebreidere persoonlijke alarm systeem 

Het gaat hier om een alarmsysteem wat functioneert als het zojuist genoemde, alleen heeft het een extra functie. Wanneer je namelijk op de alarmknop drukt wordt er naast een alarmsignaal ook een signaal afgegeven naar een meldkamer. Op die manier kunnen er hulpdiensten worden ingeschakeld om jou te komen helpen. Een perfect systeem want je zal geen uren op de grond blijven liggen na een valpartij. 

 

8. Een beveiliging op je raam of deur 

Een beveiliging bij je huis plaats je het beste daar waar inbrekers of indringers proberen om binnen te komen. Een beveiliging op je raam of deur is dan ook een van de beste plekken die je kan bedenken. Een dergelijke beveiliging kan je al voor een paar euro tot een paar tientjes aanschaffen. Het systeem is hierop gebaseerd dat er tussen twee metalen koppelstukjes, bij de opening van een deur of raam, een verbinding is. Wordt die verbinding verbroken doordat het raam wordt geopend of de deur wordt opengedaan dan zal er na een korte tijd een alarm afgaan. Met een klaviertje kan je een code invoeren om te voorkomen dat het alarm afgaat. Op die manier is je huis beveiligd en gaat er een alarm af wanneer er onraad aan je deur is. 

 

7. Een standalone camera 

Een camerabewaking wordt vaak ingezet wanneer je een beveiliging wil gaan aanbrengen in je huis. Een standalone camera wil zeggen dat er alleen een camera wordt geplaatst die kan worden afgelezen op bijvoorbeeld je mobiele telefoon. Deze camera is een voordelige aanschaf en hij is redelijk betrouwbaar. Er wordt geen alarm geslagen wanneer er sprake is van onraad in of rondom je huis. Dat zal je dus nog zelf moeten doen aan de hand van de beelden die er binnen komen. 

 

6. Een deurbel met een camera 

Een deurbel met een camera is al sinds jaren in gebruik. Het gaat om een digitale deurbel waarbij je kan zien wie er aan de voordeur staat. Je kan ook op afstand praten met degene die aan je deur staat. Een dergelijke deurbel met camera is een systeem waarbij je zelf nog hulpdiensten moet inschakelen wanneer er onraad is. Wil je meer beveiliging lees dan verder. 

 

5. Een systeem met deurbel en camera’s 

Een systeem met een videodeurbel biedt jou zicht op jouw voordeur en een heel beperkt gebied voor rondom de voordeur. Je kan echter met camera’s een dergelijk systeem aanpassen. Op die manier kan je zowel je voordeur als bijvoorbeeld de ruimte om je huis heen in de gaten houden. Dit systeem is wel duurder maar het is heel accuraat. Ring is een merk wat een dergelijk systeem levert. Op die manier kan je een alarmsysteem uitbreiden al naar gelang je dat zelf wil. Het systeem werkt met batterijen die je kan opladen en de camera’s voor buiten kan je ook met een zonnepaneel laten werken. 

 

4. Een compleet systeem op wifi 

Je kan een alarm systeem zo uitgebreid maken als je dat zelf maar wil. Heb je een goed wifi netwerk in je huis dan staat niets jou in de weg om een compleet alarmsysteem op wifi te plaatsen. Je kan daarbij kiezen voor componenten zoals een wifi video deurbel en meerdere camera´s die je zowel binnen als buiten plaatst. Ook bijvoorbeeld een systeem met een klaviertje bij de deur valt daaronder. Er zijn ook onderdelen die je kan plaatsen bij een dergelijk systeem zoals een bewegingsmelder binnenshuis. Op deze manier krijg je een compleet systeem wat verbonden is aan jouw wifi netwerk. Het aandachtspunt is wel dat je een stabiele wifi verbinding moet hebben. 

 

3. Een Nest installatie 

Dit wil eigenlijk zeggen dat je een installatie van alarm producten laat plaatsen waarmee een computersysteem automatisch bijhoudt of je thuis bent of niet. Daarnaast wordt de temperatuur van je huis afgesteld. Tevens zal een dergelijk systeem ervoor zorgen dat er een alarm aan staat wanneer iedereen van huis is. Een dergelijke installatie staat met recht op de nummer 3 van deze top 10. 

 

2. Een alarminstallatie die meerdere alarmfuncties heeft 

Is er bij jouw huis onraad, zorg er dan voor dat dit bij zoveel mogelijk mensen tegelijkertijd bekend is. Je doet er dan ook goed aan om een systeem te kopen wat niet alleen jou persoonlijk alarmeert maar bijvoorbeeld ook de buurt. Er zijn installaties met een buiten alarm wat een zeer hard geluid afgeeft wanneer het alarm afgaat. De hele buurt is gealarmeerd wanneer dit gebeurt. Denk er wel aan dat jouw installatie niet te vaak een vals alarm afgeeft. 

 

1. Een alarm systeem met een meldkamer 

Een meldkamer systeem zorgt ervoor dat er gelijk een beveiliger naar jouw huis toe komt wanneer er onraad is. Het alarmsysteem wordt geïnstalleerd door de leverancier en vervolgens gekoppeld aan de meldkamer die de alarmmeldingen gaat afhandelen. Het perfecte veilige systeem.

 

Zelf een alarm laten plaatsen 

Wil jij jouw huis optimaal gaan beveiligen tegen inbrekers en overvallers, vraag dan eerst offertes op bij meerdere bedrijven. Op die manier zie je in één oogopslag welke leverancier voor jouw huis de beste oplossing heeft. Jouw voordeel kan behoorlijk oplopen.

Gerelateerd:

Direct naar:

Top 10 beste alarmsystemen

Ontvang offertes van specialisten in uw regio

Deel deze pagina op: