Top 10 goedkope trappen

top 10 goedkope trappen
Ricardo
Ricardo

5+ jaar ervaring in de bouwbranche.

Een nieuwe trap voor je huis is noodzakelijk wanneer je oude trap versleten is geraakt. Daardoor kan er een gevaarlijke situatie ontstaan waardoor vervanging noodzakelijk is. We maakten een top 10 van goedkope trappen zodat je nooit teveel geld uitgeeft aan een trap. Op de nummer 10 tref je de duurste trap uit deze opsomming en we gaan door tot de nummer 1. 

 

Op de tiende plaats: de trap op maat 

Niet ieder huis kan zomaar van een willekeurige trap worden voorzien. Het kan zijn dat je een huis hebt met een speciaal ontwerp waar niet zomaar een willekeurige trap in kan worden geplaatst. In dat geval kan het noodzakelijk zijn om een trap op maat te laten maken. Een dergelijke op maat gemaakte trap is uiteraard de meest dure keuze die je kan maken. Het gaat om handwerk en ook wordt de trap vaak tegen een vergoeding bij jou thuis geplaatst. 

 

Op de negende plaats: de speciale trap 

Een normale rechte trap is een heel betaalbare trap. Wanneer het gaat om een trap in een meer speciale vorm zoals een wenteltrap of een spiltrap wordt het al snel een prijzige aangelegenheid. Deze trappen zijn een stuk duurder dan een standaard trap en daardoor staan ze op de negende plaats van deze top 10. Je hebt het niet altijd zelf voor het zeggen aangezien niet ieder huis evenveel ruimte heeft voor een trap maar het is wel goed om rekening mee te houden. 

 

Op de achtste plaats: de trap met luxe ornamenten 

Een trap kan in meerdere stijlen worden uitgevoerd. En trap die wordt uitgevoerd met luxe ornamenten erop is altijd een stuk handwerk waar een hoop tijd in is gaan zitten. Dat is de reden waarom deze trap op de achtste plaats komt te staan. Het is een kostbare trap vanwege de hoge mate van bewerkelijkheid. Daarnaast moet dit soort trappen vaak worden geplaatst bij mensen thuis waardoor de prijs stijgt. 

 

Op de zevende plaats: de trap van hardhout 

Trappen die je bestelt zullen doorgaans van een zachte houtsoort zoals vurenhout of grenen worden gemaakt. Kies je echter voor een trap van hardhout dan zal je daar flink voor in de buidel moeten tasten. Deze houtsoort wordt verbouwd onder heel strikte omstandigheden. Feit is wel dat een trap van hardhout behoorlijk wat jaren meegaat, een stuk langer dan een trap die van een zachte houtsoort is gemaakt. Je betaalt er wel voor, dat spreekt voor zich. 

 

Op de zesde plaats: de trap die vooraf wordt ingemeten 

Je kan een trap laten maken door een timmerman die vooraf wordt ingemeten in jouw huis. Het gaat hier om een trap waar een hoop extra werk bij komt kijken. Wil jij zeker weten dat de trap ook daadwerkelijk zal gaan passen, en dat er geen aanpassingen aan hoeven plaats te vinden dan is dit wel de handigste oplossing. 

 

Op de vijfde plaats: de trap die wordt geplaatst 

Ga je een trap kopen tijdens een verbouwing dan heb je de keuze. Je kan de trap zelf plaatsen of je laat dit doen door de aannemer die met de verbouwing bezig is. Gaat het echter om een trap die je nog eens extra door de timmerman laat plaatsen dan betaal je daar extra kosten voor. Denk aan de voorrijdkosten van de timmerman, het gebruik van zijn materialen en gereedschappen en het arbeidsloon. het maakt een trap al snel een stuk duurder in de aanschaf. Zelf plaatsen loont in de meeste gevallen. 

 

Op de vierde plaats: de trap die moet worden aangepast 

Is een verdieping net wat hoger of lager dan een standaard verdieping dan zal een trap moeten worden aangepast. Di maakt een trap duurder voor de fabrikant aangezien deze de trap zal moeten aanpassen terwijl de zaagmachine opnieuw moet worden ingesteld. Dit zijn zaken waar je voor betaalt uiteraard. Het gaat immers om meerwerk. 

 

Op de derde plaats: de trap die geheel wordt afgewerkt 

Koop je een trap die geheel wordt afgewerkt bij de plaatsing met bijvoorbeeld trapwangen en stootborden dan betaal je daar extra voor. Je krijgt er wel een trap voor geleverd die prachtig af is en die daarnaast ook optimaal veilig is. Een goede aanschaf maar niet de goedkoopste. 

 

Op de tweede plaats: het standaard bouwpakket 

Een standaard bouwpakket wat je nog zelf in elkaar moet zetten en plaatsen thuis is de op één na goedkoopste oplossing wanneer je een trap gaat kopen. Je koopt in dat geval een prefab pakket wat je thuis zelf monteert en plaatst. De op één na goedkoopste oplossing wanneer je een goedkope trap koopt. Denk er wel aan dat de trap veilig moet worden geplaatst, niet iedereen kan dat. 

 

Met stip op één: de vlizo trap 

Een vlizotrap ofwel een vliering zolder trap is de meest goedkope trap die je kan kopen voor je huis. Het gaat om een trap die je niet continu ziet. De trap zal het grootste deel van de tijd ingetrokken zijn terwijl je deze alleen uittrekt wanneer je bijvoorbeeld op de zolder moet zijn. Deze trap is niet voor iedereen even praktisch maar het gaat wel om een trap die goedkoop is en die op zich weinig ruimte inneemt. 

 

Een nieuwe trap voor jouw huis 

Wil je een nieuwe trap voor jouw huis, bedenk dan eerst goed wat je precies zoekt. Bedenk wel dat een uitvoering van een trap gelijk ook de prijs zal gaan bepalen. Ook een renovatie is vaak duurder dan een nieuwe trap zoals je hebt kunnen zien. Door eerst prijzen te vergelijken kom je tot de beste keuze voor een trap. Op die manier betaal je nooit de hoofdprijs. Vraag met onderstaande button offertes op van lokale leveranciers en zie hoeveel jij kan besparen.

Gerelateerd:

Direct naar:

top 10 goedkope trappen

Ontvang offertes van specialisten in uw regio

Deel deze pagina op: