Top 10 duurzame alarmsystemen

Top 10 duurzame alarmsystemen

Ricardo
Ricardo

5+ jaar ervaring in de bouwbranche.

De cijfers van criminaliteit bij huizen stijgen schrikbarend. Het is niet voor niks dat steeds meer huiseigenaren overwegen een alarmsysteem aan te schaffen. We keken voor je naar de top 10 duurzame alarmsystemen. Daarbij beginnen we met nummer 10, het minst duurzame systeem, en we werken op naar nummer 1 wat het meest duurzame alarmsysteem is. 

 

Nummer 10: de deurmelder op batterijen 

Een alarmsysteem kan je op meerdere manieren laten functioneren. Niet iedereen heeft een stroomaansluiting in de buurt van de deur zitten. Dat is de reden waarom er zoveel deurmelders op batterijen in de handel zijn. het gaat hier wel om een systeem wat helaas totaal niet duurzaam is. Er moeten batterijen van een goede kwaliteit worden gebruikt en die kosten een hoop geld. Daarnaast gaat het om batterijen die je om de paar maanden moet vervangen. Niet bepaald duurzaam dus. 

 

Nummer 9: de camera op stroom 

Videocamera’s kan je los kopen. Het gaat dan om een camera die bijvoorbeeld bij de deur of in een kamer kan worden geplaatst. Je moet een stroomaansluiting aanleggen. Om die reden is het geen heel erg duurzaam systeem. Er wordt stroom gebruikt om slechts één plek in of bij je huis in de gaten te houden. Het systeem staat continu aan waarddoor er voortdurend stroom wordt gebruikt. Deze camera is wat duurzamer dan de deurmelder op batterijen, dat wel. 

 

Nummer 8: de kant en klare set 

Er zijn alarm sets die je kant en klaar kan kopen in de winkel. Het gaat hier om een set van bijvoorbeeld een deurverklikker en een paar raammelders. Dit systeem is niet uit te breiden en dat maakt het bepaald niet duurzaam. Je zal, wanneer je meer alarm items wil gaan plaatsen in je huis, een tweede set moeten kopen. Het gaat hier om een tweede set waarvan je mogelijk maar een paar onderdelen zal gebruiken. Niet bepaald duurzaam dus. Deze kant en klare set is duurzamer dan de nummer 10 en 9 maar veel meer wordt het ook niet. 

 

Nummer 7: de set van een uitlopend type 

Trap niet in de valkuil dat je een set koopt van een uitlopend type. Een systeem wat verouderd is en wat uit de handel wordt gehaald is een slechte aankoop. De reden laat zich raden. Je kan er later geen vervangende onderdelen meer voor kopen. Daarnaast kan je er later geen uitbreidingen meer bij kopen al had je dat nog zo graag gewild. Je zal het dus moeten doen met de set zoals je die nu nog kan kopen in de winkel. Geen heel duurzame keuze al had het slechter gekund. 

 

Nummer 6: de set die je tweedehands koopt 

Duurzaam leven kan inhouden dat je bepaalde zaken tweedehands aanschaft. Het is een feit dat je wel goed moet kijken voor je een alarmsysteem tweedehands koopt. Je moet opletten dat je een systeem aanschaft wat nu nog steeds in de handel is en wat geen verouderde versie betreft. Lees je vooraf goed in voor je tot aanschaf overgaat. Een tweedehands set kan een goede aanschaf zijn al moet je er op letten dat de oude eigenaar alle wifi gegevens heeft gewist voor je een set op wifi koopt. Je wil niet in de problemen komen. 

 

Nummer 5: de set die geheel op accu’s werkt 

Heb je geen stroomaansluiting naast je voordeur zitten, dan kan je een videodeurbel op een accu kopen.  Let er echter wel op dat niet jouw hele alarm systeem op een accu werkt. Dat zou er namelijk zomaar toe kunnen leiden dat je heel regelmatig allemaal accu’s en batterijen moet gaan opladen. Dat kost een hoop stroom en dat maakt de set voor het beveiligen van je huis alles behalve duurzaam. Het is beter om een paar aansluitingen op stroom en een aantal aansluitingen op een accu te plaatsen. 

 

Nummer 4: de camera die continu ‘aan’ staat 

Er zijn systemen die continu op ‘aan’ staan. Dat wil zeggen dat er voortdurend beeld wordt uitgezonden naar jou toe, ook wanneer er geen meldingen zijn.  Dat is niet bepaald duurzaam aangezien het een hoop stroom kost. Kies het liefste voor een systeem met een camera die in de sluimerstand staat zolang er geen meldingen zijn. wanneer er echt onraad is zal de camera op ‘aan’ gaan en jou een alarm bericht sturen. 

 

Nummer 3: de dubbele set 

Maak voor je een alarm systeem gaat kiezen een keuze uit verschillende sets. Er zijn klik aan klik uit systemen die een alarm hebben maar er zijn ook systemen zoals Google en Amazon die een eigen systeem hebben wat je geheel kan uitbreiden. Het is bepaald niet duurzaam om te beginnen met het ene merk en er vervolgens achter te komen dat het andere merk handiger was geweest. Lees je goed in en kies voor één systeem. Zo weet je zeker dat je het geheel overzichtelijk houdt en dat jij je huis duurzaam beveiligt. 

 

Nummer 2: de uitbreidbare set 

Een uitbreidbare set staat met recht op de tweede plaats. Het gaat om een set die je geheel samenstelt uit losse componenten. Vervolgens kan je de set uitbreiden wanneer je bijvoorbeeld meer veiligheid wil hebben of wanneer je alsnog een aanpassing wil doen in het systeem. Deze uitbreidbare set koop je van één systeem zoals bijvoorbeeld Google, Nest of Alexa. Op die manier weet je zeker dat je een duurzame aanschaf doet. 

 

Op nummer 1: de set met zonnepanelen 

Er zijn merken die als uitbreiding op hun camera’s voor buiten een zonnepaneeltje aanbieden. Het gaat hier om sets die prima kunnen worden gebruikt en die in de nacht stroom opslaan in een accu. Een duurzaam alternatief voor beveiligingssets die alleen maar op stroom of met een accu werken. Denk eraan dat niet alle merken met een zonnepaneel werken wanneer het gaat om apparatuur voor buiten. 

 

Je eigen huis beveiligen 

Wil je met een alarmsysteem je eigen huis gaan beveiligen dan doe je er verstandig aan om naast de duurzaamheid ook prijzen te vergelijken. Dat doe je met onderstaande button. op die manier zie je namelijk in één oogopslag welke aanbieder voor jou de beste keuze is. Jouw voordeel kan oplopen tot wel 20 procent. 

Gerelateerd:

Direct naar:

Top 10 duurzame alarmsystemen

Ontvang offertes van specialisten in uw regio

Deel deze pagina op: