Top 10 goedkoopste alarmsystemen

Top 10 goedkoopste alarmsystemen
Ricardo
Ricardo

5+ jaar ervaring in de bouwbranche.

Je huis is de plek waar jij je veilig wil voelen. Helaas worden inbrekers en indringers steeds inventiever. Je bent dan ook lang niet altijd meer veilig in eigen huis. Dat is de reden waarom mensen kiezen voor een alarmsysteem. We maakten een lijst van de goedkoopste alarmsystemen. Het gaat om verschillende alarmen maar ze hebben allemaal één en hetzelfde doel: jou je persoonlijke veiligheid bieden. 

 

Op 1 staat het persoonlijke alarmsysteem voor ouderen 

Het goedkoopste systeem heeft vooral als doel om je omgeving te laten weten dat er wat met jou persoonlijk aan de hand is. Dat kan je doen aan de hand van een mobiele alarmknop die je om je hals meedraagt. Deze alarmknop koop je vanaf 6 euro maar de prijs kan oplopen tot enkele tientjes. Hoeveel je ervoor kwijt bent hangt af van het bereik van het alarm en verdere functies. 

 

Op 2 staat het persoonlijke alarmsysteem voor ouderen met een meldkamer 

Is er niemand in jouw naaste omgeving om jouw persoonlijke alarm te horen dan kan je nog lang op de grond wachten tot er assistentie is. Het is in dat geval een goed idee om een persoonlijk alarm om je nek te dragen wat verbonden is met een meldkamer. Dit alarm heeft een wat hogere prijs en daarnaast betaal je maandelijks een bepaald bedrag voor de diensten van de meldkamer. Feit is wel dat er al behoorlijk wat levens zijn gered met dit systeem. Je hoopt het nooit nodig te hebben maar je weet maar nooit wanneer je het nodig hebt. 

 

Op 3 staat het alarm systeem met een app 

Heb jij geen zin in apparatuur in je huis maar wil je wel in de gaten kunnen houden wat er bijvoorbeeld in de babykamer gebeurt dan is het een goed idee om een alarmsysteem met een app te kopen. Je betaalt vaak wat voor een dergelijke app maar het voordeel is dat je een goed werkend systeem krijgt voor die prijs. Daarnaast verbruik je uiteraard wel data van je databundel voor deze app tenzij je een goed wifi bereik in huis hebt. Een dergelijk systeem heeft uiteraard wel twee mobiele telefoons of een telefoon en een tablet computer nodig. 

 

Op 4 staat de raamverklikker 

Een inbreker zal snel binnen kunnen komen door een raam wat open geduwd kan worden. Met name oudere huizen hebben ramen die redelijk gemakkelijk op die manier kunnen worden geopend. Een raamverklikker is een systeem wat werkt met twee magneten die met elkaar in verbinding staan bij de grendel van een raam. Wanneer de verbinding is verbroken zal er een alarm afgaan waardoor jij en je buren worden gealarmeerd. Een dergelijke raamverklikker koop je vaak al voor een paar tientjes. 

 

Op 5 staat de deurverklikker 

Dit systeem werkt op dezelfde manier als de raamverklikker. Het grote verschil is dat er bij de deurverklikker een klaviertje wordt meegeleverd. Je kan op dat klaviertje een code invoeren waardoor het alarm niet af gaat. Wordt de code niet ingevoerd of wordt er een verkeerde code ingevoerd dan gaat het alarm af wanneer de deur wordt geopend. 

 

Op 6 staat de enkelvoudige beveiligingscamera 

Een beveiligingscamera kan je al voor een paar tientjes kopen. Het gaat dan om een enkelvoudige beveiligingscamera die je kan koppelen aan de wifi van je huis. Via een app op jouw telefoon krijg je dan een melding wanneer er een beweging is rondom de beveiligingscamera. Deze beveiligingscamera geeft de melding alleen af aan jouw telefoon. Denk eraan dat er niet direct actie wordt ondernomen wanneer er onraad is in of rondom jouw huis. Je zal dit zelf moeten regelen. 

 

Op 7 staat de video deurbel 

Een video deurbel is een systeem waarmee je precies kan zien wie er aan je deur staat. Zelfs wanneer er niet wordt aangebeld krijg je een melding via je video deurbel. Dit is zeker het geval wanneer het gaat om een wat duurder type. Die zijn behoorlijk gevoelig en geven een betrouwbaar signaal af. De video deurbel is er in een aantal mogelijkheden. De goedkoopste is die zonder abonnement. 

 

Op 8 staat de beveiliging via wifi 

Je kan meerdere beveiliging componenten aanschaffen en die aansluiten op de wifi in je huis. Op die manier heb je bewegingsmelders, een deurverklikker, een persoonlijk alarm en zaken als een videocamera en video deurbel bij elkaar. Hoeveel je betaalt bepaal je helemaal zelf aan de hand van het aantal componenten wat je koopt. Dit soort systemen zijn er met en zonder meldkamer. 

 

Op 9 staat de beveiliging via bijvoorbeeld Google of Alexa 

Een systeem waarmee je al jouw apparatuur met elkaar hebt verbonden is in feite een van de meest betrouwbare installaties om jouw huis mee te beveiligen. Google home is een systeem om dit mee uit te voeren. Alexa van Amazon is eveneens een systeem wat je daarvoor kan gebruiken. Dit soort systemen bouw je op al naar gelang je dat zelf nodig vindt. Met een Nest systeem kan je zelfs jouw apparatuur aanpassen wanneer je thuis of weg bent. Een alarm systeem is in dat geval de meest veilige oplossing. 

 

Op 10 staat het alarmsysteem met meldkamer 

De duurste maar ook meest betrouwbare keuze is die van een alarmsysteem waarbij je gebruik maakt van de diensten van een meldkamer. Je betaalt maandelijks een bedrag voor de kosten van het meldkamer abonnement. Daarnaast betaal je vaak eenmalig voor de aanleg van de componenten van het alarm systeem. 

 

Betaal niet teveel voor je alarmering 

Alarmering is een flinke uitgave, tenminste wanneer je echt een betrouwbaar systeem wil hebben. Je doet er dan ook heel verstandig aan om eerst prijzen op te vragen voor je tot aanschaf overgaat. Bespaar niet teveel want je wil wel een betrouwbaar geheel tenslotte. Offertes naast elkaar leggen kan met onderstaande button. Aan de hand daarvan zie je dan waar je het betaalbaarste uit bent. 

Gerelateerd:

Direct naar:

Top 10 goedkoopste alarmsystemen

Ontvang offertes van specialisten in uw regio

Deel deze pagina op: