Douchecabine plaatsen

douchecabine plaatsen
Ricardo
Ricardo

5+ jaar ervaring in de bouwbranche.

Een douchecabine ziet er stijlvol en modern uit, maar ook heel de badkamer zal een luxere uitstraling hebben als je een douchecabine laat plaatsen. Je kunt namelijk uit zoveel verschillende soorten, materialen, kleuren en stijlen douchecabines kiezen dat je soms de weg kwijt kunt raken. Om alles te weten over het plaatsen van een douchecabine kan je beter doorgaan met het lezen van de tekst hieronder.

 

Een douchecabine kopen

Een douchecabine is een doucheruimte die afgesloten is. Een douchecabine is te koop met en zonder douchebak, maar je kunt ook voor een inloopdouche gaan met een douchecabine. Er zijn verschillende redenen om een douchecabine te plaatsen, waaronder voor meer privacy, voor een eenvoudig schoonmaakproces, om spetterend water te voorkomen en om te zorgen dat het water van de douche langer warm blijft terwijl je doucht.

 

Soorten douchecabines

Douchecabines zijn in verschillende soorten, maten en vormen te koop. Denk zo aan halfronde, kwartronde, rechthoekige, rond vierkanten en vijfhoekige douchecabines. Je kunt daarnaast kiezen voor een open douchecabine of een gesloten douchecabine en je kunt je douchecabine uitbreiden met verschillende extra’s waaronder een ingebouwde radio, kleurentherapie of douchejets.

 

De materialen

Wat voor soort materiaal je kiest voor je douchecabine bepaald grotendeels wat de sfeer in de badkamer zal zijn. Hierbij moet je een onderscheid maken tussen het materiaal van de deuren en van de douchebak. Je ziet vaak materialen terug zoals hout, kunststof, aluminium, natuursteen of glas. Voor de douchebak kan je meestal uitgaan van acryl, geëmailleerd staal en composiet.

 

Zorg voor de correcte douchekraan en douchekop
Gaat het om de douchekraan, dan kan je kiezen uit meerdere modellen, materialen en soorten. De meest voorkomende soorten kranen voor een douchecabine zijn de tweeknops handmengkraan, de eenknops handmengkraan of een thermostatische mengkraan. Kies de ideale douchekop door te bepalen wat voor waterstraal je wenst. Je kunt namelijk kiezen uit douchekoppen die een enkele keiharde straal toelaten of douchekoppen die juist zachte druppels hebben.

 

Prijsopbouw

Om te checken in hoeverre je op de kosten van het plaatsen van een douchecabine kunt besparen kan je kijken naar de opbouw van de prijs. De prijs voor het plaatsen van een douchecabine bestaat namelijk voor gemiddeld 55% aan de materialen, dus de douchecabine en de bijbehorende onderdelen. Hier komt nog 35% bij, welke uitgaat aan de arbeidskosten voor de plaatsing van de douchecabine. De overige 10% gaat uit naar de afvoer en de kilometerkosten.

 

De kosten

Kies je voor een op hand gemaakte douchecabine, dan betaal je natuurlijk veel meer voor de plaatsing dan als je voor een standaard douchecabine gaat. Hoe meer luxe, des te hoger de kosten en naarmate de douchecabine groter is zal ook de totaalprijs stijgen. De gemiddelde kosten die bij het plaatsen van een douchecabine komen kijken liggen ergens tussen de van € 425 tot € 5.200. Hierbij gaat het om de kosten inclusief de aanschaf van de douchecabine zelf. Koop je de douchecabine zelf en schakel je een expert in voor de plaatsing, dan kan je van gemiddeld € 35 per uur uitgaan.

 

Zaken die de kosten bepalen

We kunnen bepaalde zaken onderscheiden die bepalen wat de kosten zijn van een douchecabine. Het gaat om zaken zoals de soort douchecabine, maar ook de bestaande aansluitingen, de materialen, de afmetingen, het merk, het materiaal en de extra opties. Qua extra opties moet je denken aan een geïntegreerd muziek- of lichtsysteem, massagestralen, een stoomoptie en LED verlichting

 

Zelf doen of expert inhuren?

Heb je voldoende ervaring en kennis, dan kan je zelf ook de douchecabine plaatsen. Je kunt een kant-en-klare douchecabine kopen bij de bouwmarkt, maar als je van een professionele plaatsing zeker wilt zijn is het slim om een expert in te schakelen. Een goede loodgieter weet namelijk op goede en vrij snelle manier de douchecabine te plaatsen zodat je tijd bespaart. Daarnaast krijg je garantie op zowel de douchecabine als de plaatsing en word je geadviseerd over wat de meest geschikte mogelijkheden zijn voor je situatie.

 

Stappenplan douchecabine plaatsen

De plaatsing van een douchecabine is niet een moeilijke taak, maar als je niet volgens een bepaald stappenplan werkt kan het al gauw mis gaan. Hieronder is een kort stappenplan te vinden met de 5 meest relevante stappen die je moet nemen als je een douchecabine moet plaatsen.

 

Stap 1: De douchecabine wordt direct op de vloer of op de douchebak geplaatst. De gaten moeten daarnaast eerst worden afgetekend.

Stap 2: Er wordt een boormachine gebruikt om gaten te boren.

Stap 3: Er worden pluggen in de gaten gestopt en het profiel wordt aan de muur gemonteerd. Het scherm kan nu worden geplaatst.

Stap 4: De afdekplaatjes van alle randen moeten goed afgekit worden. Hier kan een transparante siliconenkit voor gebruikt worden, welke met zeep en water weggewerkt moet worden.

Stap 5: Geniet direct van de heerlijke sfeer in de badkamer met je douchecabine.

 

Besparen op de kosten

Je kunt op bepaalde manieren een deel van de kosten van het plaatsen van een douchecabine besparen. Hieronder zijn een aantal praktische bespaartips te vinden als je de kosten van een douchecabine zo laag mogelijk wilt houden:

  • Vergelijk eerst meerdere offertes van loodgieters en kies dan voor de voordeligste optie.
  • Ga na of de buren ook een loodgieter nodig hebben zodat jullie de kosten samen delen.
  • Check wat voor werk de loodgieter nog kan uitvoeren. Zo betaal je een verlaagd totaalprijs in plaats van meerdere losse klusjes.
  • Huur een expert in die uit je eigen buurt komt. Zo bespaar je namelijk een hele boel aan reiskosten én je wordt bij deze experts sneller geholpen.

 

Offertes vergelijken

Ben je het plaatsen van een douchecabine aan het overwegen? Schakel dan de beste en meest betrouwbare loodgieter in zodat je van een correcte plaatsing verzekerd kunt zijn. Start door meerdere offertes op te vragen, door deze offertes te vergelijken met elkaar en door vervolgens te bepalen bij welke deal je geniet van de beste kwaliteit tegen de meest voordelige prijs. Je kunt zo namelijk flink op de kosten van het plaatsen van een douchecabine besparen.

Gerelateerd:

Direct naar:

douchecabine plaatsen

Ontvang offertes van specialisten in uw regio

Deel deze pagina op: