Doucheputje plaatsen

doucheputje plaatsen
Ricardo
Ricardo

5+ jaar ervaring in de bouwbranche.

Een doucheputje wordt in de meeste badkamers geplaatst voor het snel en efficiënt afvoeren van water. Op deze manier voorkom je namelijk dat het douchewater blijft staan, maar het is essentieel om voor het juiste formaat, de correcte vorm en materiaal te kiezen zodat je doucheputje past bij het interieur van je badkamer. Je komt veel meer te weten over het plaatsen van een doucheputje en de zaken die hierbij komen kijken door de tekst die hieronder volgt goed door te lezen.

 

Een doucheputje kopen

Je kunt een doucheput vinden in de meeste badkamers. Een doucheput is namelijk een put die verantwoordelijk is voor het wegstromen van water en zal voorkomen dat het riool verstopt raakt door het opvangen van haren. Doucheputjes zijn te koop in verschillende kleuren, maten, stijlen, vormen en dergelijke waardoor ook het prijskaartje enorm kan verschillen. Dit maakt het echter gemakkelijk om de ideale doucheput te vinden die past bij de rest van je badkamerinterieur.

 

De mogelijkheden

Doucheputjes zijn in verschillende kleuren te koop waaronder aluminium, grijs, wit, RVS en chroom. Daarnaast kan je doucheputjes kopen in allerlei formaten, maar ook in vorm waaronder vierkanten, rond of driehoekig. Ook qua type roosters kan je een keuze maken. Gaat het om de vorm van de roosterperforatie, dan kan je kiezen tussen vierkante, ronde en streepvormige gaten. Vind je het moeilijk om de ideale keuze te maken, dan kan je altijd om deskundig advies vragen aan een ervaren loodgieter. De loodgieter zal je namelijk adviseren over de meest geschikte optie voor je woonsituatie en je budget.

 

Voordelen 

Er komen allerlei voordelen kijken bij het plaatsen van een doucheputje. Hieronder is een kleine opsomming te zien van de meest relevante voordelen van doucheputjes:

 • Doucheputjes hebben een compacte vorm. Huishoudens met een kleine douche kunnen het beste voor een doucheput kiezen.
 • Een doucheput is goedkoper dan een douchegoot. Dit maakt een doucheput vooral geschikt voor personen met een beperkt budget. 
 • Doucheputjes zijn verkrijgbaar in verschillende stijlen.

 

Er komen natuurlijk ook bepaalde nadelen kijken bij de plaatsing van een doucheputje. Denk zo aan het extra onderhoud. Wil je je douche zo schoon mogelijk houden, dan ga je je doucheputje regelmatig moeten schoonmaken. 

 

Prijsopbouw

Een doucheputje plaatsen hoeft niet duur te zijn, maar als je alsnog op de kosten wilt besparen is het slim om de prijsopbouw nader onder de loep te nemen. De prijs van het plaatsen van een doucheputje is over het algemeen opgebouwd uit de onderstaande componenten:

 • Materialen: 30%
 • Arbeid: 55%
 • Afvoer: 10%
 • Reiskosten: 5%

 

Je bent naast de bovenstaande componenten nog btw verschuldigd. Het gaat om een percentage van 21%, welke vrijwel elke Nederlander betaalt over elke aankoop.

 

De kosten

Ga je een doucheputje kopen, dan wil je vast weten wat je gemiddeld kwijt zult zijn aan de investering. Aan de aanschaf van een doucheputje ben je gemiddeld € 5 tot € 85 kwijt, afhankelijk van wat voor soort, materiaal, merk en vorm doucheputje je kiest. Daar komen nog de kosten bij van de plaatsing van het doucheputje en van de afvoer. Deze kosten komen uit op gemiddeld € 150 tot € 400, al varieert dit kostenplaatje enorm afhankelijk van welke expert je inhuurt voor de plaatsing. Elke loodgieter mag namelijk zelf bepalen wat het uurtarief is die ze willen hanteren. Wil je van de beste prijs verzekerd zijn zonder op de kwaliteit in te leveren, vergelijk dan eerst meerdere opties.

 

Zaken die de kosten bepalen

Wil je nagaan wat je precies uit gaat geven aan het plaatsen van een doucheputje? Dan moet je gaan kijken naar de zaken die verantwoordelijk zijn voor de kostenbepaling. Het gaat om zaken waaronder de soort en het merk doucheputje, maar ook de afmeting, de grootte van de klus, de afwerking, de locatie en de omstandigheden. Ook de kosten voor het inhuren van een expert variëren enorm afhankelijk van wie je in huurt.

 

Zelf doen of expert inhuren?

Het plaatsen van een doucheputje lijkt een gemakkelijke taak, maar je. Moet rekening houden met allerlei belangrijke zaken waaronder het op correcte wijze afvoeren van water. Het is dan ook essentieel om voor een correcte aan plaatsing te zorgen zodat je van een comfortabele en stijlvolle douche geniet zonder dat je problemen krijgt met de afvoer.

 

Valkuilen

Bepaalde fouten zijn gemakkelijk te maken als je niet op de hoogte bent van de meest voorkomende valkuilen. Denk zo aan het inhuren van een loodgieter die vanuit de andere kant van het land komt. Deze loodgieters hanteren hogere kilometerkosten waardoor je uiteindelijk veel meer betaalt. Vergeet daarnaast niet om te checken of de btw wel vermeld staat op de offerte en op de factuur en ga na in hoeverre de loodgieter lid is van een bepaalde bancheorganisatie.

 

Besparen op de kosten

Op de kosten van het plaatsen van een doucheputje besparen hoeft niet moeilijk te zijn. Hieronder tref je een aantal handige bespaartips die je goed onderweg kunnen helpen:

 • Vergelijk: Maak eerst een vergelijking van verschillende offertes en kies dan voor de offerte met de beste kwaliteit en de laagste prijs.
 • Lokaal: Ga voor een lokaal gevestigde loodgieter als je op de reiskosten wilt besparen. De reiskosten lopen namelijk op naarmate de loodgieter langer moet reizen.
 • Kwantumkorting: Check met de buren of ze ook een loodgieter willen inhuren. De loodgieter zal dan een lager tarief hanteren en de kosten worden gezamenlijk verdeeld.
 • Onderhandelen: Probeer met de loodgieter te onderhandelen over de kosten.
 • Klein doucheputje: Kies voor een klein en simpel doucheputje in plaats van een groot en luxe model. Dergelijke doucheputjes zijn namelijk veel goedkoper te plaatsen.

 

Offertes vergelijken

Wil je een doucheputje plaatsen, schakel dan een betrouwbare loodgieter uit je eigen omgeving in. De beste loodgieter vind je door eerst meerdere offertes op te vragen en door een vergelijking te maken van deze offertes. Door het maken van een vergelijking kan je namelijk bepalen bij welke loodgieter je geniet van de goedkoopste prijs tegen de beste kwaliteit. Besparen op de kosten van het plaatsen van een doucheputje wordt op deze manier bijna vanzelfsprekend.

Gerelateerd:

Direct naar:

doucheputje plaatsen

Ontvang offertes van specialisten in uw regio

Deel deze pagina op: