Extra subsidie op investeringskosten zonneboiler

Ricardo
Ricardo

5+ jaar ervaring in de bouwbranche.

De Investeringssubsidie Duurzame energie bood de afgelopen tijd al een subsidie aan voor verschillende verduurzamingsmaatregelen en dus ook voor de zonneboiler. sinds 2022 is deze subsidie verhoogt naar 30% op de investeringskosten. Hiermee wordt het aanschaffen van een zonneboiler dus erg interessant. Door de invoering van deze regeling zijn de subsidies voor een warmtepomp, isolatie en een zonneboiler weer op gelijke hoogte gesteld.

Extra vergoeding bij ruimteverwarming

>Een zonneboiler zorgt vaak voor warm water in uw woning. Wanneer in dit geval de zonneboiler ook verzorgt voor verwarming in de woning, ontvangt u nog een extra vergoeding. Dit is wanneer de zonneboiler tot de energie-efficiëntieklasse A+ voor ruimteverwarming behoort. De vergoeding hiervoor is €225. Wanneer de zonneboiler voldoet aan de energie-efficiëntieklasse A++ of hoger, is de vergoeding zelfs €450.

ISDE: Investeringssubsidie Duurzame Energie

Via de Investeringssubsidie Duurzame Energie kunnen woningeigenaren subsidie aanvragen voor een warmtepomp, isolatiemaatregelen, een zonneboiler en aansluiting op een warmtenet. Voor zakelijke gebruikers komen hier ook nog kleinschalige windturbines en zonnepanelen bij. In 2022 is er €228 miljoen beschikbaar voor een warmtepomp, een zonneboiler, isolatiemaatregelen en aansluiting op een warmtenet. Voor kleinschalige windturbines en zonnepanelen is er €30 miljoen beschikbaar.

Zonneboiler: Wat is het?

Een zonneboiler werkt op de warmte van de zon. De zonneboiler zet de warmte van de zon om in warm water. Er kan al snel de helft van de energiekosten bespaard worden van het opwekken van warm water wanneer er een zonneboiler wordt geïnstalleerd. Er zijn zonneboilers in alle soorten en maten. Lees meer over zonneboilers op deze pagina.

Bespaar extra veel op een duurzame maatregel

Een aanschaf van een zonneboiler, warmtepomp, etc. kan een erg grote investering zijn. Mede door deze subsidie wordt het voor veel woningeigenaren erg voordelig. Door offertes te vergelijken kunt u tot wel 30% besparen op de investeringskosten. Hieronder kunt u gratis én vrijblijvend offertes aanvragen en kunt u beginnen met besparen!

Gerelateerd:

Direct naar:

Ontvang offertes van specialisten in uw regio

Deel deze pagina op: