Het regent voordelen, wanneer u kiest voor combiglas

Ricardo
Ricardo

5+ jaar ervaring in de bouwbranche.

Combinatieglas is een mengeling van meerdere soorten vlakglas, zoals spiegelglas, geëmailleerde glas, gehard glas, floatglas, figuurglas, tuindersglas, isolatieglas, gelaagd glas, brandwerend glas en draadglas. Veel mensen kennen de term combiglas nog niet, terwijl er bijna alleen maar voordelen aan combinatieglas verbonden zitten. Dit artikel zal dieper in gaan op wat combiglas nu is en welke voordelen dit type glas u te bieden heeft.

Wat is combiglas precies?

Wanneer er gesproken wordt over combiglas, bedoelt men meermaals HR++ glas dat is bewerkt met jaloezieën, plisségordijnen of douetten aan de binnenzijden van het glas. Met combiglas heeft u dus geen losse gordijnen of jaloezieën meer nodig om privacy te creëren of om de felle zonnestralen buiten te houden. Combiglas krijgt u in meerdere uitvoeringen, maar meestal worden de gordijnen en dergelijken bediend met een afstandsbediening. Er is zelfs een uitvoering op de markt, die met behulp van zonne-energie werkt.

Zelf licht en warmte bepalen in huis

Combiglas kent vele voordelen en slechts één belangrijk nadeel. Een van de belangrijkste voordelen is dat u zelf bepaalt hoeveel licht en warmte u in uw huis wil. Door middel van de afstandsbediening kunt u de jaloezieën desgewenst optrekken, aflaten of kantelen om het licht en de zonwering te bepalen. Bij de douette of gordijnen kunt u ze alleen optrekken of aflaten.

Geen inkijk in uw privé domein

Net als bij normale jaloezieën en gordijnen kunt u ook zelf de mate van inkijk bepalen. Kleedt u zich om of bent u aan het werk, dan is het slechts een kwestie van de jaloezieën kantelen of sluiten en dan kan niemand van buitenaf uw woning meer in kijken. Combiglas biedt kortom dus genoeg privacy.

Stof is verleden tijd

Normale jaloezieën en gordijnen zijn echte stofvangers. U kunt ze afstoffen of uitkloppen, maar dit zal altijd een issue blijven. Met combiglas is stof verleden tijd. Net als vuil en vocht kan stof niet tussen het glas komen, waardoor het nergens houvast heeft. Het gebrek aan stof leidt tot een gezondere leefomgeving voor u en uw gezin. Een bijkomend voordeel is dat u geen beschadigingen meer aan gordijnen of jaloezieën heeft, aangezien ze niet meer afgestoft hoeven te worden. Dit zult u dus op een positieve manier in uw portemonnee merken.

Besparing van ruimte

Doordat de jaloezie of gordijn in het glas verwerkt is, hoeft u geen rekening te houden met de plek om de jaloezieën of gordijnen op te hangen. Combiglas werkt dus ook ruimtebesparend. Daarnaast hoeft u niet langer bang te zijn bij het openzetten van uw ramen dat de gordijnen of jaloezieën beschadigd raken tijdens windstoten, waarbij normaal uw gordijnen of jaloezieën tegen de scherpe raamhoeken sloegen.

Warmere huizen met combiglas

Een laatste voordeel van combiglas is dat door de verwerking van jaloezieën in de glasplaat de kou al voor het raam wordt tegengehouden. Hierdoor wordt het in huis warmer dan wanneer de kou wordt toegelaten en pas in huis door een jaloezie of gordijn gestopt wordt. Bij dit laatste ontstaat immers een kans dat de kou wegstroomt, de woonruimte in.

Ook huisdieren zijn veiliger

Het komt vooral voor bij speelse katten dat ze ineens het gordijn in klimmen en zo zorgen voor schade aan uw raamdecoratie. Ook dit is voorbij wanneer u kiest voor combinatieglas. Hierdoor bent u verzekerd van de volledige levensduur van het combiglas. En de katten kunnen nergens meer in verstrikt raken en zich dientengevolge niet meer pijn doen. Een ware win-win situatie.

Het enige nadeel van combiglas

Naast alle voordelen heeft combiglas eigenlijk maar een echt nadeel en dat is dat de installatie van combiglas vrij prijzig is. Het kan alleen afgenomen worden bij een minimale grootte van een vierkante meter en de prijs varieert tussen €280 en €350 per vierkante meter. Hierbij moet u echter in het achterhoofd houden dat u nu niet meer los gordijnen of jaloezieën hoeft aan te schaffen en ook nooit schade hieraan hoeft te betalen, waardoor combiglas op de lange termijn goedkoper uitvalt.

Geld besparen op uw combiglas?

Daarnaast kunt u er ook voor kiezen om zo goedkoop mogelijk uw combiglas te laten installeren. Omdat het beter is glaswerk te laten plaatsen door een vakman, kunt u meerdere glaszettersbedrijven met elkaar vergelijken. Bedrijven hanteren namelijk andere prijzen voor eenzelfde klus en door de prijzen tegen elkaar af te zetten, heeft u altijd de beste prijs-kwaliteitverhouding. Dit kan u tot wel veertig procent in installatiekosten besparen, dus vergelijken loont bij de installatie van combiglas zeker.

Gerelateerd:

Direct naar:

Ontvang offertes van specialisten in uw regio

Deel deze pagina op: