Infrarood verwarming buiten plaatsen

Ricardo
Ricardo

5+ jaar ervaring in de bouwbranche.

Infrarood verwarming wordt steeds populairder vanwege de gebruikersvriendelijkheid en het extra comfort die komt kijken bij het aanleggen van dit systeem. Infrarood heaters zijn makkelijk te installeren en eenvoudig in allerlei ruimtes te plaatsen voor extra verwarming. Wat zou het fijn zijn als u ook infrarood verwarming kunt plaatsen buiten zodat u ’s avonds langer buiten kunt zitten op het terras zonder dat u naar binnen wordt gejaagd door de koude wind. Maar is het mogelijk om buiten infrarood verwarming te plaatsen? Ga hieronder verder met lezen om meer te weten over de mogelijkheden van infrarood verwarming.

Wat is infrarood verwarming

Infrarood verwarming maakt gebruik van infraroodstraling, een soort elektromagnetische straling die warmte afgeeft. Deze straling is niet te waarnemen met het blote oog, maar de warmte van de straling is wel degelijk te voelen. Infraroodstraling is te vergelijken met de warmte van de zon, aangezien de zonnestralen uit 50% infrarood bestaan. Bij infrarood verwarming wordt de stralingswarmte direct en evenredig verspreid over de ruimte. De infraroodstraling van een infrarood verwarming is niet schadelijk voor het menselijk lichaam en is te vergelijken met de felle zonnestralen van de zon.

Kan je buiten infrarood verwarming plaatsen?

Ja, infrarood verwarming is ook mogelijk aan de buitenkant van je woning. Het gaat hierbij om de zogenaamde infrarood terrasverwarmers, waarbij een verwarmer die werkt met infraroodstraling wordt geplaatst op het terras zodat u ook buiten kunt profiteren van de warmte. Dit maakt het mogelijk om wat langer te genieten van uw tuin zonder dat het te koud wordt en u naar binnen moet.

De voordelen en nadelen van infrarood terrasverwarmers

Ook buiten uw woning is het mogelijk om volop te genieten van de warmte die een infrarood terrasverwarmer kan bieden. Er zijn wel een aantal voor- en nadelen waar rekening mee moet worden houden, waaronder:

Voordelen

Nadelen

Infrarood terrasverwarmers hebben amper onderhoud nodig. Infrarood terrasverwarmers werken op elektriciteit, waarbij de kosten dus hoger zijn vergeleken met verwarmingssystemen van gas.
U hoeft geen zorg te dragen voor het tillen en telkens bijvullen van zware gasflessen. Nadat de infrarood verwarmer is opgehangen, kan deze niet meer worden verplaatst.
Er wordt geen gebruik gemaakt van gas. Dat maakt een infrarood terrasverwarmer veiliger in gebruik. Niet iedereen vindt het gloeiend licht van een infrarood terrasverwarmer een mooi aanzicht in de tuin.
Vanwege de afwezigheid van gas is een infrarood terrasverwarmer milieuvriendelijk.
Er is geen sprake van het gebruik van verbrandingsgassen of zuurstof.
U bespaart ruimte met een infrarood terrasverwarmer aangezien ze worden opgehangen.

Waarom een infrarood terrasverwarmers aanschaffen?

U kunt bij de aanschaf van een infrarood terrasverwarmer kiezen uit verschillende soorten terrasverwarmers, waarbij een de infrarood terrasverwarmers in verschillende standen kan worden gezet voor optimale verwarming buiten de woning. Het gloeiend licht wat wordt afgegeven van een infrarood terrasverwarmer geeft de tuin een warm, gezellig en uitnodigende sfeer. Infrarood terrasverwarmers zijn niet alleen praktisch omdat ze vrijwel overal geplaatst en gemonteerd kunnen worden. Infrarood terrasverwarmers zijn voornamelijk ideaal voor verwarming buiten op een camping of op een feest onder een tent in de buitenlucht.

Hoeveel kost infrarood verwarming voor buiten?

De kosten voor het aanschaffen en installeren van een infrarood verwarmingssysteem voor buiten hangen voornamelijk af van het soort systeem dat u aanschaft, het vermogen en de kwaliteit van de verwarmer. Een infrarood terrasverwarmer met een vermogen van 1.500 tot 2.000 Watt van hoogwaardig kwaliteit kost ergens tussen de €345 en €395. Goedkope en kleinere infrarood terrasverwarmers zijn al te krijgen vanaf €100 en zijn zeer energiebesparend waardoor ze heel lang aan kunnen blijven staan zonder dat de kosten te veel omhooggaan.

Besparen op de kosten van de aanschaf

Het kopen van een goed infrarood verwarmingssysteem voor buiten hoeft niet duur te zijn, maar toch is besparen op de investeringskosten altijd interessant. Besparen kan op de volgende manieren:

  • Kies een goedkoop infrarood terrasverwarmer. Hoe kleiner de terrasverwarmer, des te minder het vermogen en des te lager de aanschafprijs.
  • Huur een lokale specialist in zodat u op de hoge kilometerkosten van een landelijke specialist kunt vermijden.
  • Ga na in hoeverre u bij de lokale gemeente een subsidie kunt aanvragen om de kosten nog meer te verlagen. Dit maakt de drempel voor de aanschaf ook lager voor velen die een minder ruim budget hebben.
  • Ga op zoek naar een tweedehands infrarood terrasverwarmer. Alhoewel dit niet de beste keuze is, is het wel mogelijk om op deze manier flink te besparen op de kosten van een nieuwe terrasverwarmer.

Wilt u zo lang mogelijk buiten kunnen zitten buiten op het terras met familie en vrienden, al wordt het ’s avonds en dus ook wat frisser? Het aanschaffen van een goede infrarood terrasverwarmer is dan een uitstekend idee. De warme infrarood stralen die het systeem afgeeft zorgt voor het aangename warmtegevoel die je krijgt. Het aanschaffen van een infrarood terrasverwarmer verhoogt het woongenot van de bewoners in het huis, aangezien u nu langer in de tuin kunt zitten zonder dat u snel naar binnen moet naarmate het buiten wat kouder wordt. Daarnaast bespaart u op de energiekosten met een infrarood terrasverwarmer aangezien ze zeer zuinig in verbruik zijn en dus heel lang kunnen blijven draaien. Daarnaast is er een geschikte infrarood terrasverwarmer te vinden voor elke situatie en terras.

Gerelateerd:

Direct naar:

Ontvang offertes van specialisten in uw regio

Deel deze pagina op: