Isolatie subsidie 2022 update

Ricardo
Ricardo

5+ jaar ervaring in de bouwbranche.

Voor het nationaal isolatie programma is er 514 miljoen euro gereserveerd. Hiermee kunnen zowel wooneigenaren als huureigenaren de mogelijkheid krijgen om hun woning te isoleren. Dit geld is niet alleen beschikbaar gemaakt voor isolatie, maar ook bied dit de mogelijkheid voor de eigenaren om warmtepompen en zonneboilers aan te schaffen.

Wooneigenaren

In de huursector is isolatie ook noodzakelijk. Het nationaal isolatie programma gaat aansluiten bij de Regeling Vermindering Verhuurderheffing Verduurzaming (RVV-V). Voor de RVV-V is 104 miljoen euro beschikbaar gemaakt. Vanuit het nationaal isolatie programma wordt 100 miljoen euro beschikbaar gesteld voor de huurders. Ook heeft de Algemene Politieke Beschouwingen de Verhuurderheffing met 500 miljoen euro per jaar verlaagd. Met Aedes worden nog verdere afspraken gemaakt over inzet van extra middelen uit de Verhuurderheffing. Met de afspraken is het de bedoeling om het specifiek te richten op het verduurzamen van slecht geïsoleerde huurwoningen.

Meer aandacht voor huishoudens met lagere inkomen

Minister Ollengren heeft 150 miljoen euro beschikbaar gesteld aan gemeente om energiearmoede tegen te gaan bij huishoudens met lagere inkomen. Zo kunnen gemeenten bekijken hoe deze huishoudens geholpen kunnen worden bij het nemen van verschillende energie besparende maatregelen. Denk aan ondersteuning via gemeentelijke energieloketten, energiecoaches, aansluiting bij lokale bewonersinitiatieven en bundeling van subsidieaanvragen. Hiermee kunnen de middelen van het nationaal isolatie programma de mogelijkheid geven aan gemeenten de huishoudens helpen aan hun slecht geïsoleerde woningen.

Extra subsidieaanvragen wordt verwacht

Het kabinet verwacht 17.000 extra subsidieaanvragen voor investeringen aan warmtepomp. De aanvragen zullen gedaan worden door eigenaars of bewoners en zakelijke gebruikers van de ISDE. Daarnaast worden er ook investeringen in isolatiemaatregelen 24.000 extra subsidieaanvragen verwacht. Alleen komen zakelijke gebruikers hiervoor niet in aanmerking voor deze subsidie. De openstellingsperiode van de ISDE loopt van 3 januari 2022 tot 30 december 2022.

 

Gerelateerd:

Direct naar:

Ontvang offertes van specialisten in uw regio

Deel deze pagina op: