(Gesloten 31-12-2020) SEEH isolatiesubsidie tijdelijk verhoogd door de overheid!

Ricardo
Ricardo

5+ jaar ervaring in de bouwbranche.

Bent u van plan om twee of meer isolatiemaatregelen uit te laten voeren in uw woning? Dan is dit hét moment om dat te doen. De overheid heeft de uitkering van de SEEH subsidie namelijk tijdelijk verhoogd en dat is nog tot en met 31 december 2020 het geval. In plaats van 20 procent vergoeding, krijgt u dan 30 procent van de kosten die u heeft gemaakt vergoed door de overheid. Daardoor ontvangt u niet alleen meer steun, maar gaat uw terugverdientijd ook naar beneden. Het isoleren van uw woning is altijd een goed idee, maar in de tweede helft van 2020 is dit dus nog voordeliger.

De SEEH is voordeliger dan ooit

De Subsidie Energiebesparing Eigen Huis (SEEH) bestaat natuurlijk al een tijdje. Door de tijdelijke verhoging wil de overheid woning eigenaren die besluiten hun woning te isoleren in deze lastige tijden nog beter helpen. Het isoleren van de woning is de eerste stap richting het totale verduurzamen ervan. Daardoor wordt de woning energiezuiniger, maar wordt het ook mogelijk gemaakt om deze gasvrij te gaan verwarmen. Wat u ook aan duurzaamheidsregelingen aan uw woning uit wilt voeren, isolatie is dan altijd de eerste stap. Door de SEEH een boost te geven, levert de overheid aan meer woningeigenaren de mogelijkheid om ook tot het verduurzamen van de woning over te gaan. En daar zijn we natuurlijk uiteindelijk allemaal bij gebaat.

Wat wordt er door de SEEH vergoed?

U maakt van de SEEH gebruik als u twee of meer isolatiemaatregelen uit laat voeren in uw woning. Komt u voor deze basisregeling in aanmerking, dan is het mogelijk om de subsidie uit te breiden met aanvullende regelingen. Het is een regeling die loopt via de Rijksdienst voor Ondernemend Nederland en waarvan u nog tot en met 31 december 2022 gebruik maakt. Via de subsidie krijgt u standaard 20 procent van uw investeringsbedrag terug, maar tussen 1 juni 2020 en 31 december 2020 is dat dus 30 procent. Bent u een eigenaar van een bestaande woning, dan kunt u deze subsidie aanvragen als u twee of meer van de volgende maatregelen uit laat voeren:

  • Spouwmuurisolatie
  • Vloerisolatie
  • Bodemisolatie
  • Dakisolatie
  • Gevelisolatie
  • Hoogrendementsglas

isolatie

 
Isolatie kopen? Vergelijk eerst

Aanvullende maatregelen

Als u voor de SEEH in aanmerking komt, dan heeft u ook de mogelijkheid om subsidie aan te vragen voor 1 of meer aanvullende maatregelen die u mogelijk uit laat voeren. Combineert u twee van de boven genoemde isolatiemethoden met het aanschaffen van een energiezuinig ventilatiesysteem, een energiedisplay of slimme thermostaat, isolerende deuren en/of het waterzijdig inregelen van uw verwarmingssysteem, dan vraagt u daar ook een subsidie voor aan.

Een zeer energiezuinig pakket

Wilt u uw woning volledig voorbereiden om gasvrij of zelfs nul op de meter te worden, dan kunt u via de SEEH ook een subsidie voor een zeer energiezuinig concept aanvragen. U krijgt dan de standaard subsidie voor de verschillende maatregelen die u al getroffen heeft, plus een bonusbedrag van €4000. U moet dan denken aan het isoleren van de muren, vloer, het dak, de kozijnen, de deuren en het glas, plus het aanschaffen van een CO2 gestuurd ventilatiesysteem of een balansventilatiesysteem met warmteterugwinning. Laat u dit allemaal uitvoeren, dan krijgt u via het zeer energiezuinig pakket een totaalbedrag van maximaal €15.000 voor uw totale investering terug.

Ook het adviesrapport is gesubsidieerd

Een andere uitgave die via de SEEH gesubsidieerd wordt is die van het maatwerkadviesrapport. Dit rapport vraagt u aan voordat u uw woning isoleert om te bepalen welke energiebesparende maatregelen voor u het beste resultaat leveren. Als u na het aanvragen en betalen van dit maatwerkadviesrapport uw woning laat isoleren en in aanmerking komt voor de SEEH, dan krijgt u via de SEEH €150 terug.

Andere voorwaarden

Uiteraard zijn er ook andere voorwaarden verbonden aan de SEEH. Zo moet u de maatregelen met bepaalde minimale isolatiewaarden laten uitvoeren en komen ze daar onder, dan komt u voor de SEEH niet in aanmerking. Daarnaast geldt de SEEH niet voor nieuwbouwwoningen, maar alleen voor bestaande woningen. Woonboten, vakantiewoningen, tweede huizen en woonwagens komen ook niet voor de SEEH in aanmerking. Alle voorwaarden worden duidelijk aangegeven op de website van de Rijksdienst voor Ondernemend Nederland.

De SEEH is tot en met 31 december 2020 nog voordeliger

Was u al een tijdje van plan om uw woning beter te laten isoleren en om de eerste stappen te nemen richting een gasvrij of energieneutraal leven? Dan is dit hét moment om de werkzaamheden in gang te zetten. De SEEH loopt nog tot en met 2022, maar de verhoging is maar van kracht tot het einde van 2020. Vraag daarom meer informatie aan over het isoleren en ventileren van uw woning en laat deze maatregelen dit jaar nog uitvoeren. De kans is klein dat u op een later tijdstip nog van een dergelijke verhoging gebruik zal kunnen maken.

Gerelateerd:

Direct naar:

Ontvang offertes van specialisten in uw regio

Deel deze pagina op: