Top 10 beste kraanwater in de wereld

Top 10 beste kraanwater in de wereld
Ricardo
Ricardo

5+ jaar ervaring in de bouwbranche.

Een glaasje water drinken zal in ieder land weer een andere smaaksensatie geven. Dat merk je ook wanneer je kijkt naar de samenstelling van het leidingwater. De oorsprong van het water geeft het geheel een bepaalde smaak. Ook de maatstaven van een land aangaande de vervuiling die nog in water aanwezig mag zijn tellen mee. Bepaalde landen stellen eisen aan de hoeveelheid bacteriën die er nog in water mag zitten. 

 

Landen waar je water niet zomaar mag drinken 

Er zijn een hoop landen ter wereld waar je het leidingwater niet zomaar mag drinken. Je moet het eerst koken om alle schadelijke stoffen eruit te filteren. In deze landen moet je in de meeste gevallen flessenwater kopen om water te hebben wat je gelijk kan drinken. Dat water is afkomstig uit landen waar het leidingwater van een zeer goede kwaliteit is. We maakten een lijst van landen waar het leidingwater van een zodanig goede kwaliteit is dat je het gelijk kan drinken en dat het ook nog eens heerlijk smaakt. 

 

Op 1 staat een Zwitsers glas leidingwater 

Zwitserland is een land wat bekend staat om een aantal zaken die van zeer goede kwaliteit zijn. Denk aan uurwerken, zakmessen maar ook aan leidingwater. Het water is zo goed van kwaliteit dat het zelf beter smaakt dan water afkomstig uit een bron. Dit leidingwater is stukken goedkoper dan bronwater. Het zorgt ervoor dat toeristen vaak een aantal jerrycans met water hier vullen. Zo heerlijk voor thuis als aandenken aan de vakantie. 

 

Op 2 staat een Noors glaasje water 

Noorwegen is een land wat zeer strenge eisen stelt aan de zuivering van het kraanwater. Dat is dan ook iets wat je terug proeft in het resultaat. Het leidingwater is zodanig van kwaliteit dat flessen met bronwater minder goed smaken. Het Noorse glaasje water wordt regelmatig gecontroleerd door de overheid om te zien of de maatstaven nog worden behaald. 

 

Op 3 tref je Luxemburg 

Je zou het van een klein land als Luxemburg niet zeggen maar het water is er van een uitmuntende kwaliteit. Het water gaat van 38 bronnen, stuk voor stuk natuurlijk, naar een waterzuiveringsinstallatie die zeer goed en schoon leidingwater levert. Luxemburg is een heel geliefd land voor vakantie. Je kan het ook als doorgangsland gebruiken wanneer je op vakantie gaat. Vergeet niet om een paar flessen te vullen als je er doorheen reist. 

 

Op 4 staat het water in Frankrijk 

Het water in Frankrijk wordt zeer regelmatig gecontroleerd op het gehalte bacteriën in het leidingwater. Dat is uitzonderlijk laag en mede om die reden staat Frankrijk hoog genoteerd in de Environmental Performance Index ofwel de EPI. 

 

Op 5 tref je het leidingwater in Oostenrijk 

Het is niet voor niets dat veel bronwater ter wereld afkomstig is uit Oostenrijk. Het gaat hier om bronwater wat ook door de bevolking zelf wordt gedronken. Het water voldoet aan zeer hoge standaards die de overheid eraan stelt. 

 

Op 6 staat Italië 

Italië is een land waar de kwaliteit van het kraanwater regelmatig wordt vergeleken met die van exclusief bronwater. Het water wordt zeer streng gecontroleerd voor het naar de consument mag en dat proef je. Italië is dan ook een land waar je tijdens je vakantie gerust een glas kraanwater meer neemt op een dag. 

 

De zevende plaats is voor het Verenigd Koninkrijk 

Ook in het Verenigd Koninkrijk zijn er zeer strenge eisen voor de kwaliteit van kraanwater. De samenstelling wordt zeer nauw in de gaten gehouden en gecontroleerd. Een goede reden om hier een glas water te bestellen op een terrasje. Proost. 

 

De achtste plaats gaat naar Zweden 

Stockholm heeft maar liefst twee water zuiveringsinstallaties. Dat zorgt ervoor dat het leidingwater in Zweden van een zeer hoge kwaliteit is. Het is dan ook goed om hier extra water te drinken wanneer je op vakantie bent. Ben je met de camper of caravan, vul je watertank hier dan nog maar eens goed bij voor je terug reist naar eigen land. 

 

De negende plaats is weggelegd voor Duitsland 

Duitse degelijkheid. Het is een begrip wat niet alleen telt voor auto’s en andere zaken die in Duitsland worden gemaakt. Ook het leidingwater is van een zeer goede kwaliteit. De overheid controleert een behoorlijk aantal zaken in Duitsland op kwaliteit. Uiteraard wordt het leidingwater ook gecontroleerd. 

 

Op de tiende plaats Nieuw Zeeland 

Dit prachtige uitgestrekte land heeft een zeer goede kwaliteit leidingwater. De tiende plek wil niet zeggen dat het water van een mindere kwaliteit is. Het leidingwater hier smaakt heerlijk en daarnaast is het heel goed gereinigd. 

 

Waarom staat Nederland niet in de lijst 

Het water in ons eigen land staat niet in deze lijst. De reden is hoogstwaarschijnlijk dat het leidingwater niet overal even goed van kwaliteit is. Er zijn plekken in Nederland waar je hard water treft terwijl het op andere plekken zacht is. Wie in een gebied met hard water woont doet er goed aan om een waterontharder aan te schaffen. Een waterontharder zal het kalk uit het leidingwater filteren waardoor het heerlijk zacht smaakt. Op die manier weet je zeker dat je een smakelijk glas water drinkt. 

 

Vergelijken en besparen 

Door eerst de prijzen van waterontharders met elkaar te vergelijken kan je een behoorlijke besparing realiseren. Dat doe je met onderstaande button. je ziet dan ook gelijk waar jij tegen de meest aantrekkelijke prijs een waterontharder koopt. 

Gerelateerd:

Direct naar:

Top 10 beste kraanwater in de wereld

Ontvang offertes van specialisten in uw regio

Deel deze pagina op: