Top 10 duurzame kledingmerken

top 10 duurzame kledingmerken
Ricardo
Ricardo

5+ jaar ervaring in de bouwbranche.

Als er een industrie bekend is omdat er niet duurzaam wordt gewerkt is het wel de kledingindustrie. Toch zijn er steeds meer merken van kleding die duurzaam zijn of die aan het verduurzamen zijn. we maakten een top 10 van duurzame kledingmerken. Daarbij speelt een aantal factoren een heel belangrijke rol. allereerst wordt er gekeken naar het waterverbruik bij de productie van de kleding. Daarnaast kijkt men naar de materialen waar de verpakkingen van zijn gemaakt. Minder waterverbruik zorgt voor een duurzamere productie. Een verpakking van gerecycled en dus duurzaam materiaal zorgt ervoor dat de kleding voor een kleinere afvalberg zal zorgen. 

 

Op de tiende plaats: Zara 

Het merk Zara is een merk wat er niet altijd om bekend heeft gestaan dat er erg duurzaam wordt gewerkt. Het gaat hier om een merk wat momenteel voor 50 procent gebruik maakt van hergebruikte materialen. Het gaat hier om het Join Life merk. Zara is een merk wat in 2025 geheel duurzaam wil zijn. 

 

De negende plaats: Afends 

Afends is een merk wat zich profileert door duurzame kleding. Er wordt gebruik gemaakt van duurzame vezels. Afends maakt de verpakkingen voor 100 procent van mais zetmeel. Het gaat hier om een merk wat uitermate duurzaam werkt en dat zie je terug in zowel het product als de verpakking. 

 

Op de achtste plaats: plant faced clothing 

Dit is een merk wat 100 procent vegan kleding produceert. Het merk streeft  naar duurzaamheid en ethiek. Men wil een merk samenstellen  wat een leven lang mee zal gaan. Voor de verpakkingen gebruikt men de volle 100 procent gerecycled papier met inkt op waterbasis. 

 

Op de zevende plaats: Ninety percent 

Bij dit merk gaat het overwegend om het gebruik van duurzame materialen. Men gebruikt duurzame natuurlijke materialen zoals hennep en linnen. Het merk produceert kleding die erg lang mee gaat. Daarnaast wil men bij de productie van kleding de CO2 uitstoot zoveel mogelijk terugdringen. Dit merk streeft ernaar om negentig procent duurzaam te werken. 

 

Op de zesde plaats: mud jeans 

Liefhebbers van een modieuze en duurzame jeans kopen Mud Jeans. Het gaat hier om een fabrikant die oude jeans recyclet en daarmee ieder jaar 12000 spijkerbroeken redt van de vuilnisstort. Het merk zorgt bovendien voor een flinke CO2 reductie bij het produceren van de spijkerbroeken. Men bespaart jaarlijks 700.000 kilo CO2 en 300 miljoen liter water. 

 

De vijfde  plaats: Lucy en yak 

Een nieuw Zeelands merk. De werknemers krijgen allemaal een fair loon. Daarnaast liggen er zonnepanelen op het dak van de fabriek waardoor de stroom afkomstig is van een duurzame bron. De materialen van de verpakking zijn eveneens voor de volle 100 procent duurzaam. Daarnaast zijn de verpakkingen 100 procent afbreekbaar. 

 

De vierde plaats is voor Toms 

Toms is een merk wat vooral schoenen maakt. Men werkt volgens het 1 om 1 principe. Voor ieder paar schoenen wat er wordt verkocht wordt er een paar schoenen aan een kind in nood gegeven. Men werkt met duurzame materialen en het streven is om over een aantal jaar met volledig gerecycled materiaal te werken wanneer het gaat om de productie van schoenen en de verpakking. 

 

De derde plaats: Patagonia 

Dit merk maakt volledig duurzame wandelkleding. Er wordt volledig op een fair trade basis gewerkt en de medewerkers krijgen een eerlijk loon voor hun verrichtingen. Ook de leveranciers krijgen dus een fair loon voor hun materialen. De katoen is volledig biologisch geteeld. 

 

De tweede plaats: Levi’s 

Dit merk maakt spijkerkleding die een leven lang meegaat. Men streeft ernaar om 90 procent van het waterverbruik te verminderen. Het gaat hier om een merk wat 150 jaar terug de eerste Levi’s 501 spijkerbroek introduceerde. Levi’s is een merk wat de kleding afwerkt met echte klinknagels en spijkers om ervoor te zorgen dat naden niet snel los zullen raken. Daarnaast spoelt men met minder water de jeans voor een duurzaam resultaat. Jeans is namelijk een vorm van kleding waar enorm veel water wordt gebruikt bij de productie ervan. 

 

Op de eerste plaats: Adidas 

Adidas is een merk wat een stijgende lijn laat zien wanneer het gaat om duurzaamheid. Men streeft ernaar om zoveel mogelijk duurzame polyester te gebruiken bij de productie van schoenen. Daarnaast is het streven om het waterverbruik bij de productie van schoenen en kleding zoveel mogelijk terug te dringen. De medewerkers van Adidas krijgen een fair loon voor hun werkzaamheden. 

 

Verduurzamen is iets wat jij ook kan doen 

Verduurzamen is iets waar je steeds vaker van hoort. Wie houdt van een duurzame kledingstijl en een duurzaam kledingmerk kan zelf ook de wereld een stukje duurzamer worden. Om dat doel te bereiken moet je jouw huis aanpassen zodat bepaalde stoffen een stuk minder worden gebruikt. De term CO2 kom je heel vaak tegen bij verduurzaming. Je kan minder CO2 vrij laten komen door een CV ketel te kopen die zuiniger met gas omgaat. Beter is het nog om helemaal van het aardgas af te gaan. Dat kan je bereiken door warmte thuis op te wekken met een warmtepomp.

 

Je eigen stroom als verduurzaming 

Een andere vorm van verduurzaming bestaat uit het zelf opwekken van stroom. Dat doe je door zonnepanelen op je dak te plaatsen. Het zelf opwekken van stroom zorgt ervoor dat er steeds minder CO2 wordt uitgestoten door centrales waar de stroom anders wordt opgewekt. Je eigen stroom is iets wat, in combinatie met je eigen warmte, jouw huis zelfvoorzienend kan maken. Verduurzaming maakt niet alleen de wereld een stuk beter, ook de waarde van je huis neemt er flink door toe. Op die manier profiteer je nu en later van een verduurzaming van je huis. 

 

Verduurzamen zonder dat het de hoofdprijs kost 

Je huis verduurzamen kan heel gemakkelijk. Je doet dat door eerst offertes op te vragen bij verschillende lokale experts. Het vergelijken van offertes kan je een voordeel oplopend tot 20 procent opleveren. 

Gerelateerd:

Direct naar:

top 10 duurzame kledingmerken

Ontvang offertes van specialisten in uw regio

Deel deze pagina op: