Top 10 duurzame auto’s

Top 10 duurzame auto’s
Ricardo
Ricardo

5+ jaar ervaring in de bouwbranche.

Auto’s staan bekend als vervuilende zaken. Met de opkomst van de elektrische auto neemt de duurzaamheid een flinke groeispurt. Het gaat hier om auto’s die een lagere CO2 uitstoot hebben. Daarnaast gaat het bij duurzame auto’s om het gebruik van gerecyclede materialen. Een duurzame auto is een aanschaf waar je flink wat jaren mee doet. Je hoeft bij een duurzame auto niet gelijk te denken aan een elektrische auto. Ook diesel-  en benzine modellen scoren goed in deze top 10 duurzame auto’s. 

 

Nummer 10: de Citroën Cactus Blue HDI 100

Je zou het haast niet geloven maar in de top 10 staat een diesel auto. De Citroën Cactus Blue HDI 100 is een auto die een zeer gunstige uitstoot heeft. De auto zorgt haast niet voor CO2 uitstoot. Daarnaast rijdt de auto ook nog eens enorm zuinig. Fijn dus voor het milieu maar ook absoluut voor jou. Een auto op fossiele brandstoffen wordt binnenkort niet meer gemaakt, dit zou wel eens een van de laatste edities kunnen zijn.

 

De negende plaats: de Skoda Fabia 1.0 TSI 

In de top 10 komt ook een benzine auto voor. Het gaat hier om deze Skoda Fabia. Deze auto rijdt weliswaar op benzine, dat neemt niet weg dat de auto enorm zuinig rijdt. De auto is daardoor best duurzaam en hij schaadt het milieu niet teveel. Voor  benzine auto’s geldt ook dat ze niet meer vaak van de fabriek zullen komen de komende jaren. Goed om aan te denken bij een aanschaf dus. Dat neemt niet weg dat deze auto terecht in de top 10 duurzame auto’s staat. 

 

De achtste plaats: Volkswagen Golf en Polo 

Deze beide auto’s rijden op aardgas. Op zich een brandstof die binnenkort niet meer verkrijgbaar zal zijn dus het is geen merk en type auto wat nog erg lang op de weg zal rondrijden. Deze auto’s zijn duurzaam doordat ze een heel geringe uitstoot en een zuinig verbruik hebben. Goed om in je achterhoofd te houden wanneer je een auto gaat kopen. 

 

Op de zevende plaats: BMW i3

Een auto met de kwaliteit en het rijgemak die je van BMW mag verwachten. Het gaat om een auto met een actieradius van 300 kilometer. De auto is gemaakt om zo duurzaam en zuinig mogelijk te rijden en heeft een speels uiterlijk. Deze auto heeft een achterwielaandrijving en een traploze automaat. Een auto die goed is voor het milieu maar ook voor jou. 

 

Op de zesde plaats: Toyota Corolla 1.8 Hybrid 

Toyota heeft een klassieker, de Corolla uitgebracht als hybride auto. De auto is zo gemaakt dat deze een zeer lage uitstoot krijgt. De productie vindt uitermate duurzaam plaats. Tel daarbij op dat Toyota een nagenoeg onverwoestbaar merk is en je begrijpt waarom dit merk op de zesde plaats tussen de duurzame auto’s in staat. Een hybride auto is een auto die voor een deel op stroom en voor een deel op fossiele brandstof rijdt. Een mooie tussenweg dus. 

 

Op de vijfde plek: Volkswagen Caddy Bluemotion 

Een bedrijfswagen die je gewoon ouderwets kan volladen zonder dat het rijcomfort eronder begint te lijden. De auto rijdt op aardgas. Ook hier geldt weer dat dit soort auto’s niet erg lang meer geproduceerd zal worden omdat aardgas op den duur steeds minder gebruikt zal gaan worden. Met 115 pk is het een auto met pit, en dat is waar je als ondernemer op zit te wachten. 

 

Op de vierde plek: BMW Steptronic 320 D

Een zeer sportieve auto in de top 10 duurzame auto’s. Dit model rijdt op diesel en daarmee wordt maar weer aangetoond dat je ook met gebruik van fossiele brandstoffen duurzaam kan rijden. Deze BMW heeft een zeer aantrekkelijk lage uitstoot en daarnaast een hoog vermogen  terwijl je het milieu ontziet. Een aantrekkelijke aanschaf dus. 

 

Op de derde plaats: Kia e-Niro 64 kWh 

Deze auto is een echte gezinsauto. Gemaakt om een hoop bagage te kunnen vervoeren. Daarnaast is het een auto die een hoog vermogen heeft. De auto kent een aantrekkelijk verbruik en heeft een gunstige actieradius. De hybride auto’s van Kia kom je niet in de top 10 tegen. 

 

Op de tweede plaats: Toyota Camry 2.5 hybrid 

Een zeer sportieve auto waardoor het een auto is die bij zowel gezinnen als stellen in de smaak zal vallen. De auto heeft een sportief uiterlijk en een zeer aantrekkelijk verbruik. Doordat het een hybride auto is, staat deze hybride auto op de tweede plaats. 

 

Aanvoerder van de lijst: de Tesla 3

De allernieuwste Tesla. Deze auto kent een wel zeer aantrekkelijk laag verbruik en een hoge actieradius. De actieradius is 600 kilometer en dat haalt een hoop  mensen over de schreef om elektrisch te gaan rijden. De auto trekt op van 0 tot 100 kilometer per uur in 3 seconden en daarmee is het ook nog eens een van de allersnelste duurzame auto’s. 

 

Duurzaam gaan rijden 

Duurzaam gaan rijden zal in eerste instantie een prijzig iets zijn. je moet er immers een nieuwe auto voor gaan aanschaffen en daar zit niet iedereen op te wachten. Je moet daarnaast goed kijken naar de brandstof die een auto verbruikt. Een auto die op aardgas rijdt kan je over een aantal jaren wellicht niet meer goed tanken terwijl een helemaal elektrische auto toekomst bestendig is. Duurzaam gaan rijden is iets wat je weloverwogen doet. Het is dan ook aan jou om eerst diverse merken en types auto’s te gaan vergelijken voor je duurzaam gaat rijden. 

 

De allerbeste prijs betalen 

Voor een duurzame auto betaal je veel maar niemand betaalt graag de hoofdprijs. Het is dan ook aan te raden om eerst offertes naast elkaar te leggen voor je tot aanschaf overgaat. Dat doe je met onderstaande button. je ontvangt gelijk een aantal vrijblijvende prijsopgaven om naast elkaar te leggen. Zo zie je in één oogopslag welke aanbieer voor jou de beste keuze is. 

Gerelateerd:

Direct naar:

Top 10 duurzame auto’s

Ontvang offertes van specialisten in uw regio

Deel deze pagina op: