Top 10 mooiste bloemen ter wereld

Top 10 mooiste bloemen ter wereld
Ricardo
Ricardo

5+ jaar ervaring in de bouwbranche.

Bloemen kom je wereldwijd tegen. Ze zijn er in enorm veel kleuren en vormen. De ene bloem lijkt nog mooier te zijn dan de andere. Er zijn bloemen die een natuurlijke schoonheid hebben en bloemen die speciaal worden geteeld en gekruist om tot een bepaald uiterlijk te komen. We maakten een top 10 van de mooiste bloemen ter wereld. Door de wereldwijde handel kan je deze bloemen nagenoeg allemaal in eigen land kopen. 

 

Op de eerste plaats staat de kersenbloesem 

In ons land kan je de kersenboom een bepaald deel van het jaar in bloei zien staan. Het gaat hier niet om bloemen die je in een vaas kan zetten. De kersenboom bloeit immers zodat er kersen aan zullen groeien. In Japan kan je de kersenbloesem wel nagenoeg het hele jaar door zien door het mooie weer en de perfecte omstandigheden. Kersenbloesem heeft een heel mooie en breekbare uitstraling, met recht staat deze bloem bovenaan de top 10 wanneer het gaat om de mooiste bloem ter wereld. 

 

Op de tweede plaats vind je de dahlia 

De Dahlia komt oorspronkelijk uit Zuid Amerika. Het gaat om een bloem die er in een hoop verschillende hoogtes is. Dat varieert van 20 centimeter tot 2 meter. De Dahlia wordt tegenwoordig ook in kassen in ons eigen land verbouwd. De Dahlia is in een hoop verschillende kleuren verkrijgbaar en wordt heel vaak gebruikt in bloemstukken en bij bloemencorso´s. 

 

Op de derde plaats tref je de kransenboom 

De bloemetjes van de kransenboom worden ook wel bloedende hartjes genoemd. De bloemen hebben de vorm van een hart met een druppel eronder die ook wel met bloed wordt vergeleken. De plant bloeit in het vroege voorjaar en deze kan ook in jouw tuin komen te staan. Een plek met schaduw is de meest ideale plek voor deze plant. 

 

De vierde plaats is voor de Canna 

De Canna wordt vaak wel een lelie genoemd maar is dit niet. De Canna bloeit in eigen land vanaf eind juli tot de nachtvorst zijn intrede doet. De Canna is van oorsprong een tropische plant en daar bloeit deze uiteraard het hele jaar. De Canna is er in een grote variatie wanneer het aankomt op kleuren en hoogtes. 

 

De vijfde plaats: de roos 

De roos staat netjes in het midden van de top 10. Het is een van de meest verkochte bloemen in eigen land. Daarnaast is het een van de meest geëxporteerde en geïmporteerde bloemen. Rozen zijn er in een hoop varianten. Sommige worden zodanig gekweekt dat ze geen doornen bevatten. Rozen hebben zo hun betekenis afhankelijk van de kleur. Zo staat de witte roos voor maagdelijkheid terwijl de rode roos voor de liefde staat. 

 

De zesde plaats: tulpen 

Wie Nederland zegt hoort gelijk ´ah, tulpen´ van een buitenlander. De tulp is dan ook de meest beroemde bloem in ons land. Het is een bloem die een groot deel van het jaar bloeit. Je kan tulpen zelf binnenshuis opkweken. Tulpen zijn er in enorm veel soorten en maten. De grootste eer in ons land is wanneer er een tulp naar je wordt vernoemd. Tulpen zijn, in het hoogseizoen van de verkoop, niet duur en ze staan prachtig lang. 

 

De zevende plaats: de waterlelie 

De waterlelie is een bloem die je niet overal zal tegenkomen. Er zijn een hoop verschillende waterlelies. De ene waterlelie bloeit een groot deel van de zomer en de andere waterlelie zal maar een paar dagen per jaar bloeien. Deze bloemen kan je dan ook niet in een vaas zetten: je hebt er minimaal een vijver voor nodig. 

 

De achtste plek is voor het lelietje van Dalen 

Een heel fragiele bloem. Deze bloem wordt ook wel ‘de tranen van Maria’ genoemd omdat deze symbool zou staan voor de tranen die Maria plengde naast Jezus aan het kruis. Dit bloemetje vind je vaak terug in boeketten en biedermeiers. Het lelietje van Dalen is een bloem die je het hele jaar door kan krijgen, een bepaald deel van het jaar wordt de bloem geïmporteerd. 

 

Op de negende plaats: de klaproos

Een bloem die je absoluut niet moet plukken. De naam zegt het al: de bloem valt dan gelijk uit elkaar. Dat maakt het tot een heel bijzondere bloem. Deze bloem kom je veel in Engeland tegen. Daar wordt de kleur gesymboliseerd met het bloed van de soldaten tijdens de oorlog. De klaproos verandert in een papaver. Een prachtige bloem om naar te kijken, maar om verder vanaf te blijven. 

 

De plumeria 

Eigenlijk is de plumeria geen bloem maar een klein boompje. De bladeren lijken wel over elkaar heen gevlochten en zijn wit met geel. De bloem heeft een heerlijke zoete geur. Het gaat om een bloem die veel in traditionele bloemenkransen wordt gebruikt. 

 

Je eigen tuin met bloeiende bloemen 

Veel bloemen die we hier benoemden kan je ook kopen voor in je eigen tuin. Het is zaak dat je de bloemen goed volgens een beplantingsschema plant of laat planten. Op die manier weet je namelijk zeker dat je het hele jaar door een bloeiende bloementuin hebt. Een dergelijke tuin is iets wat je verkrijgt door een hovenier in te schakelen die het beplantingsschema opstelt. Daarbij kijkt hij of zij naar de ligging van jouw tuin, de hoeveelheid zon en jouw voorkeur voor een beplanting. Een tuin die je volgens een beplantingsschema laat aanplanten gaat jaren mee doordat de bloemen en planten niet snel dood zullen gaan door teveel of te weinig zon. 

 

Een hovenier die niet de hoofdprijs kost 

Een hovenier hoeft jou niet de kop te kosten. Door prijzen te vergelijken kan je tot wel 30 procent besparen. Met onderstaande button vraag je offertes op bij meerdere lokale hoveniers. Profiteer van een prachtige bloementuin en een mooi voordeel.

Gerelateerd:

Direct naar:

Top 10 mooiste bloemen ter wereld

Ontvang offertes van specialisten in uw regio

Deel deze pagina op: