Top 10 grootste aannemers in de wereld

Top 10 grootste aannemers in de wereld
Ricardo
Ricardo

5+ jaar ervaring in de bouwbranche.

Aannemers zijn bedrijven die zich specialiseren in het bouwen van objecten. Het kan gaan om kantoren, woningen maar ook om allerlei andere specialismen. Sommige aannemers werken specifiek in de wegenbouw en daarnaast zijn er aannemers die werkzaam zijn in de waterbouw. In ons eigen land zijn er behoorlijk wat aannemers actief maar wereldwijd zijn het er ook nogal wat. De bedrijven hebben flink wat medewerkers in een aantal gevallen. De grootste aannemers hebben meerdere locaties in eigen land en vaak ook in het buitenland. Deze multinationals namen we mee in het lijstje van de grootste aannemers in de wereld. 

 

Waarop is gelet 

Bij het opstellen van het lijstje is op een aantal zaken gelet. Zo hebben we gelet op de jaarcijfers die de bedrijven hebben afgegeven. We keken immers niet alleen naar de omvang van het bedrijf maar ook bij de winst bij een bedrijf. Om groot te zijn in de bouwwereld moet je een aantal zaken goed voor elkaar hebben. We keken tevens naar het jaar waarin een bedrijf is gestart. Er wordt immers door de jaren heen een flinke expertise opgebouwd. We geven nu wat informatie in een top 10. 

 

Plek 1: Vinci SA

Het gaat hier om een aannemersbedrijf wat is gestart in 1899. Het hoofdkantoor is gevestigd in Parijs, in Rueil Malmaison. In 2012, de peildatum, had dit bedrijf een omzet van 38,6 miljard euro. Van dit bedrijf heb je waarschijnlijk niet eerder gehoord, maar wel van één van hun bekendste bouwwerken. Het gaat hier om het Centre de Pompidou. Dit bouwwerk is zeer futuristisch en toonaangevend in Parijs. Verder heeft men bij dit bedrijf een groot aandeel in de tolwegen en parkeerplaatsen. Kortom, een speler van wereldformaat. 

 

Plek 2: Grupo ACS

Dit bedrijf is gevestigd met het hoofdkantoor in Madrid, Spanje. Het bedrijf startte ooit in 1997. Met een omzet van 38,39 miljard euro is het een bedrijf wat terecht op de tweede plaats staat. Het bedrijf houdt zich bezig met alle mogelijke bouw activiteiten. Daaronder behoort de woningbouw maar ook grote complexen en overheidsgebouwen. Daarnaast werkt men in de wegenbouw en in de waterbouw. Een bedrijf wat zeer veelomvattend is. 

 

Plek 3: China Communications Construction Company

Een aannemersbedrijf met een omzet van 34,5 miljard euro per jaar. Het gaat om een bedrijf wat in 2005 startte. Het hoofdkantoor is gevestigd in Beijing China. Het bedrijf is vooral actief in offshore, transport faciliteiten, havens en infrastructuur. De werkzaamheden vinden over de hele wereld plaats. 

 

Plek 4: Bechtel Corporation 

Een  bedrijf wat is gevestigd in San Francisco, Californië in de Verenigde staten. Opgericht in 1898 en daarmee is het een van de oudere meer gevestigde bedrijven in de lijst. Met een omzet van 27,48 miljard euro is het een marktleider. Het is een van de oudste familiebedrijven in Amerika. Deze onderneming richt zich vooral op infrastructuur, olie, gas, energie, overheidswerken en mijnbouw. Het meest prestigieuze project is de tunnel van Dover naar Calais. De bouw duurde van 1988 tot 1994. 

 

Plek 5: Hochtief AG

Een aannemersbedrijf wat is opgericht in 1874. Het hoofdkantoor is gevestigd in Essen in Duitsland. Met een omzet van 25,53 miljard euro per jaar staat dit Duitse bedrijf terecht op een vijfde plaats. Het is een bedrijf wat veel samenwerkt met Nederlandse bedrijven wanneer het gaat om grote bouwprojecten aan weg- en waterbouw. Het is echter ook een bedrijf wat een smet op de naam heeft omdat het tijdens de oorlog samenwerkte met Adolf Hitler. Het bedrijf heeft tegenwoordig 4 divisies. De eerste divisie is gevestigd in Amerika. De tweede divisie tref je in Australië en Azië. De derde divisie vind je in Europa en de vierde divisie is Hochtief Concessions. 

 

Plek 6: Fluor Corporation 

Dit is een aannemersbedrijf wat zich bevindt met het hoofdkantoor in Irving, Verenigde staten. Het is in 1890 opgericht. Dit bedrijf heeft een jaaromzet van 20,01 miljard euro. Het gaat om een bedrijf wat vooral actief is in branches om energie op te wekken. Denk daarbij aan olie raffinaderijen en energiecentrales. Het bedrijf is ook actief in civieltechnisch werk. De hogesnelheidslijn in Nederland wordt mede door dit bedrijf aangelegd. 

 

Op plek 7: Skanska AB

Deze aannemer is gevestigd in Stockholm, Zweden. Het gaat om een bedrijf met een omzet dit rond de 13,99 miljard euro ligt. Een onderneming die aanmerkelijk kleinere omzet draait als de eerdere nummers in de lijst. Het gaat hier om een aannemer die in 1887 is opgericht en daarmee is het een van de oudste aannemers ter wereld. The Gerkin in Londen is toonaangevend voor de skyline van Londen en daarmee heeft het bedrijf zich geprofileerd. 

 

Op plek 8: Saipem 

Een offshore bedrijf wat gevestigd is in Milaan, Italië. Het gaat om een bedrijf wat in 1957 is opgericht en een omzet van gemiddeld 13,57 miljard euro heeft. Het plaatsen van boorplatformen en het leggen van pijpleidingen is een van hun belangrijkste bezigheden. 

 

Op plek 9: Strabag 

Een groot aannemersbedrijf wat is gevestigd in Wenen te Oostenrijk. Dit bedrijf richt zich vooral op weg en waterbouw. In België richt het bedrijf zich op de constructie van gebouwen. Het bedrijf is een van de oudste bedrijven in onze top 10. Het begon in 1835. Het heeft een omzet van 18,35 miljard euro waarmee het een top bedrijf is wat zich een wereldspeler mag noemen. 

 

De 10e plek is voor Bouygues 

Een bedrijf wat is gevestigd in Parijs. De omzet op jaarbasis bedraagt gemiddeld 10,64 miljard euro. Het bedrijf bouwde onder andere een aantal toonaangevende objecten in Parijs, te weten de Nationale bibliotheek en de Grande Arche van La Defense. Het bedrijf startte in 1952. 

 

Jouw eigen bouwproject 

Ben je helemaal geïnspireerd door de imposante bouwwerken die we toonden dan is het nu tijd voor jouw eigen woondroom. Met onderstaande button ontvang je meerdere offertes van aannemers bij jou in de buurt. Aan de hand van offertes selecteer je een aannemer voor jouw bouw of verbouw project. 

Gerelateerd:

Direct naar:

Top 10 grootste aannemers in de wereld

Ontvang offertes van specialisten in uw regio

Deel deze pagina op: