Top 10 grootste aannemers in Nederland

Top 10 grootste aannemers in Nederland
Ricardo
Ricardo

5+ jaar ervaring in de bouwbranche.

Ga je verbouwen dan of een huis laten bouwen dan wil je uiteraard weten welke aannemers in Nederland nu eigenlijk het grootste zijn. Een groot bedrijf heeft immers snel ruimte voor jouw bouwproject en men heeft een goede naam hoog te houden. We hebben de top 10 grootste aannemers voor jou op een rij gezet. 

 

Op 1: BAM

De koninklijke BAM groep is de grootste aannemer in ons land. Je treft projecten van BAM groep in de publieke sector maar ook in de privaat sector. BAM werkt aan overheidsgebouwen en daarnaast werkt men in de particuliere bouw. Het is een bedrijf wat een behoorlijke expertise heeft op gebouwd op het gebied van bouw en dat is te merken aan het eindresultaat. Het is een aannemer die oog heeft voor duurzaamheid. Duurzaam bouwen en het klimaat zo min mogelijk belasten bij de bouw zijn steekwoorden voor de projecten die men realiseert. Daarnaast laat men de klant optimaal profiteren van de technologie van nu. Zo heb je altijd een goed en professioneel resultaat. Doordat men werkt met meerdere filialen in ons land is er altijd een filiaal in de buurt. 

 

Op 2: Volker Wessels 

Volker Wessels is een bedrijf wat actief is in binnen- en buitenland. Men opereert vanuit 120 kantoren en bedrijven. Daarbij zijn er 16000 werknemers werkzaam. Het is een bedrijf met een uitgebreide expertise. Of het nu gaat om een grote zeesluis of om de bouw van een complete Vinex wijk, Volker Wessels kan het allemaal. Men heeft een zeer brede expertise en ook hier staat duurzaamheid hoog in het vaandel. Men werkt wel in private bouw maar het zal dan meer in opdracht van bijvoorbeeld de gemeente of een wooncorporatie zijn. 

 

Op 3: Boskalis 

Boskalis doet vooral aan baggeren en aan maritieme diensten. Het polderen van een stuk land gebeurt dan ook onder hun beheer. In Nederland is Boskalis vooral bezig met het leveren van energie voor de kust. Denk daarbij aan drijvende zonneparken en bijvoorbeeld windmolenparken. Het gaat hier om een bedrijf wat dan ook voor grote spelers op de markt en voor provincies werkt. Men doet niet aan particuliere bouw. 

 

Op 4: Van Oord 

Dit bedrijf innoveert vooral wanneer het aankomt op de kustlijnen en de beveiliging daarvan. Ook is men actief bij het plaatsen van energie opwekkende centrales aan de kust. Van Oord streeft naar een zo duurzaam mogelijke samenleving. Daarbij werkt men in opdracht van het rijk, provincies en in een enkel geval ook van gemeenten. Men doet niet aan private bouw. Het bedrijf is enkel werkzaam in de publieke sector en daarbij richt men zich op de maritieme bouw. 

 

Op 5: Heijmans 

Heijmans is een bedrijf wat tot de grootsten van ons land behoort. Men zorgt voor woonprojecten met innovatie waardoor er duurzaam kan worden geleefd. Door een constante innovatie zorgt men voor een duurzame samenleving. Men werkt in opdracht van provincies en steden. Daarnaast legt men zich ook toe op private bouw. Dat wil zeggen dat er ook projecten voor particulieren worden gemaakt. Men werkt aan wonen, werken en verbinden. Dat wil zeggen dat men ook in bouwprojecten deelneemt van bedrijven. Een echte alleskunner dus. 

 

Op nummer 6: Strukton 

Dit is een bedrijf wat vooral actief is in zaken als transport. Er wordt gewerkt aan het spoor en daarnaast wordt er gewerkt aan projecten die te maken hebben met transport bij wegen. Het gaat om een bedrijf wat net als de eerder genoemde projecten voorop loopt wanneer het gaat om innovatie op deze gebieden. Men streeft naar een duurzame samenleving waarbij het verkeer niet voor overlast hoeft te zorgen. Daarnaast wordt er gewerkt aan technische systemen in de bouw. Dat wil zeggen dat men zorgt voor goede en veilige gebouwen. Er wordt ook gewerkt aan gebouwen in dienst van de overheid. 

 

De nummer 7: TBI

Leefgebieden en verkeerssituaties herinrichten en daarbij zorgen voor een duurzame samenleving, dat is waar TBI voor staat. Men is enigszins hoog gekwalificeerd wanneer het gaat om inrichting, infrastructuur, techniek en bouw. 

 

Als 8e: Dura Vermeer 

Dit is een samenvoegsel van de beide bedrijven Dura en Vermeer. Het ene bedrijf is vooral actief in de bouw en het andere in de infrastructuur. De samenvoeging zorgde ervoor dat ze hun marktdeel niet zouden verliezen. De bedrijven hadden ieder ongeveer 160 jaar ervaring in de bouw. Men maakt gebruik van de modernste technieken wanneer het aankomt op bouwen. 

 

De nummer 9: Ballast Nedam 

Dit bedrijf is heel vooruitstrevend. Men bouwt vanuit een toekomstvisie waarin men kijkt naar het systeem van de toekomst wat nu te realiseren valt. Het gaat daarbij om de bouw van gebouwen en wegen. Dit bedrijf kan een woonwijk bouwen maar ook aan infrastructuur werken. 

 

Op 10: Van Wijnen 

Dit bedrijf begon in 1907 met timmerwerk. Het doel van de onderneming is duidelijk. Men wil zo dicht mogelijk bij de markt zijn als maar mogelijk is. Op die manier kan men persoonlijk werken. 

 

Een bouwbedrijf voor jouw project 

Wie bovenstaande informatie heeft gelezen heeft het al door. De echte grote namen komen niet opdraven voor jouw verbouwing of de bouw van jouw huis. Wanneer je dit wil zal je een aannemer of een bouwbedrijf in de arm moeten nemen wat in de private sector werkt en dan vooral in de bouw en realisatie van kleinere projecten. Wil je een dergelijk bedrijf gaan inschakelen dan kijk je voor een bedrijf wat in jouw eigen regio gevestigd is. Deze bedrijven kunnen jouw bouw of verbouwing goed inplannen. Een dergelijk bouwbedrijf kies je pas nadat je prijzen hebt vergeleken. 

 

Offertes opvragen 

Vraag eerst offertes op om te vergelijken voor je iemand inhuurt voor jouw bouwproject. Dat doe je met deze button. je ontvangt meerdere prijsopgaven om naast elkaar te leggen. Zo zie je gelijk welke leverancier voor jou de beste keuze is.

Gerelateerd:

Direct naar:

Top 10 grootste aannemers in Nederland

Ontvang offertes van specialisten in uw regio

Deel deze pagina op: