Top 10 mooiste straten in de wereld

Top 10 mooiste straten in de wereld
Ricardo
Ricardo

5+ jaar ervaring in de bouwbranche.

Wanneer het gaat om straten die mooi zijn kan je daar een hoop betekenissen aan geven. De ene  straat is heel mooi omdat het gaat om een monumentale straat terwijl de andere straat juist mooi is doordat er iets afwijkends mee aan de hand is. We maakten een top 10 van de mooiste straten ter wereld. Mocht je ooit in de buurt zijn dan zijn deze straten de moeite waard om eens te bezoeken. 

 

Op de eerste plaats: Baldwin Street in Dunedin

Deze straat in Nieuw Zeeland wordt enorm vaak gebruikt voor filmscenes. Dat is niet zonder reden want het is de meest steile straat ter wereld. Met een stijgingspercentage van 35 graden is dit een straat die je niet zomaar kan bewandelen of berijden. Je moet er echt op zijn voorbereid dat het vakwerk is. De straat is zo steil dat je met een afstand van iets minder dan drie meter een meter in hoogte bent geklommen. 

 

Op de tweede plaats: Savoy Court in Engeland 

Wie naar Engeland gaat moet erop bedacht zijn dat je er aan de linkerkant van de weg moet rijden. Er is slechts één straat in Engeland waar je aan de rechterkant van de weg moet rijden. Dat is een plek waar het wat dat betreft nogal eens mis gaat. Zelfs voor Engelsen is dit een plek waar men regelmatig de mist in gaat. De reden waarom je er rechts moet rijden vindt zijn oorsprong in de geschiedenis. In het verleden reden er Hackney Cabs. Dat wil zeggen dat de chauffeur de rechter achterdeur kom openen zonder uit te stappen. Doordat mensen aan de rechterkant uitstapten ontstond deze regel. 

 

Op de derde plaats: De Magic Roundabout in Swindon 

In Engeland lijken ze te grossieren in straten die anders dan anders zijn. Een plek die je liever als toerist mijdt met je auto is de Magic Roundabout die zich in Swindon bevindt. Het gaat hier om 5 rotondes die in elkaar verweven zijn. Het geheel ziet er al moeilijk uit vanaf een afstand, laat staan wanneer je er overheen moet rijden. Wanneer je ook nog eens bedenkt dat je in Engeland in feite tegen de richting inrijdt, dus met de klok mee in plaats van tegen de klok in, wordt het helemaal een lastig verhaal. Een leuke rotonde dus om met de bus overheen te rijden. 

 

Op de vierde plaats: Lombard Street in San Francisco 

Lombard Street in San Francisco is net als de nummer één een straat die vaak dient als decor voor een film. Het gaat om een straat die maar liefst 8 scherpe bochten maakt. De reden is dat voertuigen vaak moeite hadden om omhoog te komen tegen deze weg op. De Lombard Street is een straat die heel gewild is bij vakantiegangers. Huur je een camper in Amerika, houd er dan rekening mee dat het door de scherpe bochten in de weg lastig sturen is. 

 

Op de vijfde plaats: 9 de Julio Avenue in Argentinië 

Dit is een straat die bekend is omdat het een weg is met maar liefst 7 rijstroken per richting. Wanneer je hier rijdt moet je dus heel goed uitkijken wanneer je van rijstrook gaat wisselen. Het is niet alleen een van de breedste straten ter wereld maar ook een van de straten waarop de meeste ongelukken gebeuren in Argentinië. 

 

Op de zesde plek: Road to Giza in Caïro

Dit is een weg die bekend is omdat het de oudste weg ter wereld is. Het gaat om een weg die 6,5  meter breed is. De weg werd aangelegd om basaltblokken aan te voeren. Met de basaltblokken werd ook de weg gebouwd. Deze weg is 4500 jaar oud. Een weg die niet te missen is dus wanneer je in Egypte bent. 

 

Op de zevende plaats: de Stelviopas in Italië  

Een weg in Italië die ieder jaar deel uitmaakt van de Ronde van Italië. Het gaat om een weg die in het voorjaar dicht is. Er ligt dan eenvoudigweg teveel sneeuw om er veilig op te kunnen fietsen. De weg zorgt ieder jaar in de Ronde van Italië weer voor het nodige spektakel. Je kan er zelf ook overheen rijden en veel mensen doen dit wanneer ze in Italië op vakantie zijn. Deze bergpas staat bekend als een van de zwaarste beklimmingen. 

 

Op de achtste plaats: de Atlantische weg in Noorwegen 

Deze weg wordt veel bezocht door toeristen. Het gaat om een weg die 8,3 kilometer lang is. Hij doorkruist meerdere eilanden aan de Scherenkust. De aanleg van deze weg ondervond regelmatig oponthoud. Er zijn talloze orkanen overheen geraasd tijdens de aanleg en daardoor was men van 1983 tot 1987 bezig met de bouw ervan. Het gaat om een weg die vaak wordt gebruikt in filmdecors vanwege het spectaculaire uitzicht en uiterlijk. 

 

Op de negende plaats: de Furkapas in Zwitserland 

In dit internationale rijtje mag de Furkapas in Zwitserland niet ontbreken. Het gaat om een bergpas die twee kantons met elkaar verbindt. We hebben het over Wallis en Uri. De Furkapas ligt op een hoogte van 2431 meter. De Furkapas heeft niet alleen verbindende functie, de pas scheidt ook de Middellandse Zee en de Noordzee van elkaar. Deze pas is een aantal maanden in het jaar gesloten omdat de pas dan onbegaanbaar is door winterse omstandigheden. 

 

Op de tiende plaats: M41 Pamir Highway in Afghanistan

Een weg die onderaan een zeer hoog gebergte loopt. Het is niet de meest logische route om te nemen. Er zijn kortere routes om van A naar B te komen in Afghanistan. Het is een Oost West route. Je kan erop rijden maar de route wordt vaak gebruikt om erop te wandelen. Een route met een spectaculair uiterlijk en prachtige uitzichten. 

 

Je eigen bestrating 

Ben je helemaal geïnspireerd door deze bijzondere straten overal ter wereld dan is het nu tijd om je eigen bestrating te laten aanleggen. Dat doe je door een stratenmaker of hovenier in te schakelen. Door eerst offertes te vergelijken zie je in één oogopslag welke vakman jouw bestrating het mooiste en het betaalbaarste kan aanleggen. 

Gerelateerd:

Direct naar:

Top 10 mooiste straten in de wereld

Ontvang offertes van specialisten in uw regio

Deel deze pagina op: