Top 10 mooiste straten in Nederland

Top 10 mooiste straten in nederland
Ricardo
Ricardo

5+ jaar ervaring in de bouwbranche.

Iedere straat heeft iets wat eigen is. Je komt regelmatig in steden en dorpjes waar je een straat tegenkomt die er bovenuit springt. Het gaat dan om een straat die bijvoorbeeld heel mooi monumentaal is. Het kan ook gaan om een straat die heel smal is of die heel sfeervolle huizen heeft. We maakten een top 10 van de mooiste straten van Nederland. Het gaat dan om straten die ieder hun eigen redenen hebben waarom ze zo mooi zijn. 

 

Op 1: de Maliebaan in Utrecht 

De Maliebaan is heel bekend in Utrecht. Dat komt vooral omdat het Spoorwegmuseum eraan is gevestigd. Het gaat om een prachtig monumentaal pand waar jaarlijks enorm veel toeristen naartoe komen. Je kan het museum bereiken via de Maliebaan maar je kan er ook voor kiezen om met een speciale trein te gaan. De Maliebaan is een straat waar talloze kantoorpanden staan die gehuisvest zijn in monumentale panden. Een prachtige straat dus om eens doorheen te rijden of te wandelen. 

 

Op 2: de PC Hooftstraat in Amsterdam 

Wil jij eens ongestoord genieten van alle luxe waarmee iemand zich kan omringen dan is de PC Hooftstraat de plek waar je moet zijn. Je treft er winkels van alle vooraanstaande merken die er te koop zijn. Daarnaast zie je er heel regelmatig grote luxe auto’s voorbij rijden van de rijken en beroemden die hun inkopen hier komen doen. Deze straat is dan ook een leuke bezienswaardigheid. Vergeet ook hier niet om te genieten van de mooie monumentale panden. 

 

Op 3: het Havik in Amersfoort 

Amersfoort is een stad waar een belangrijk deel van het centrum nog niet is vervangen door moderne huizen. De oude rijtjeshuizen met een monumentaal karakter zorgen ervoor dat je graag door het centrum heen loopt. Je zal ervoor moeten afwijken van de grote winkelstraten. Op het Havik tref je kleine winkelpanden met hun eigen charme. Daarnaast tref je er prachtige bestrating en oude geveltjes. Een lust voor het oog dus. 

 

Op 4: Lange Voorhout in Den Haag 

De Lange Voorhout in Den Haag is een straat die wereldberoemd is geworden vanwege de ambassades die er gehuisvest zijn. het gaat hier om ambassades die in monumentale panden zitten. Door de beveiliging is het een zeer veilige straat om doorheen te lopen en te rijden. De panden zijn schitterend onderhouden en dat maakt het tot een plek waar toeristen vaak foto’s komen maken. Deze straat is aardig lang en je ziet een belangrijk deel van Den Haag wanneer je er doorheen rijdt. 

 

Op 5: Brouwersgracht in Amsterdam 

De grachten in Amsterdam zijn absoluut het bekijken waard. Het gaat hier om een plek die niet alleen dient om doorheen te varen, ook langs het water valt genoeg te zien en te doen. De Brouwersgracht heeft woonpanden, kantoorpanden en er liggen woonboten in het water. Dat maakt het tot een mooi, monumentaal en levendig geheel. De Brouwersgracht heeft talloze mooie bruggen die jou een uniek doorkijkje bieden. Ben je in Amsterdam dan moet je deze drukke straat absoluut bezoeken. 

 

Op 6: de Jordaan 

Een buurt op zich is de Jordaan, eveneens in Amsterdam. Het gaat hier om een straat die vol zit met leuke knusse winkeltjes. Je treft er ook authentieke huizenpanden boven. Dit straatje wordt vaak bezocht door toeristen maar ook Amsterdammers zelf mogen er graag komen. Een kopje koffie drinken of naar een klein winkeltje toe gaan, het kan hier allemaal. Je ervaart het Amsterdamse leven zoals het er van oorsprong uit zag. 

 

Op 7: het Leidse Galgenwater 

Het Galgenwater dankt zijn plek aan de galgen die er vroeger stonden opgesteld langs het water waar gevangen werden veroordeeld. Een niet zo heel prettige afkomst maar het Galgenwater behoort tot een van de mooiste plekken van Leiden. Het Galgenwater is ook de naam van een stroom die door Leiden heen loopt. Het gaat om een aftakking van de Kromme Rijn. Het Galgenwater is een plek waar je doorheen kan varen met een kano die je huurt. De huizen zijn monumentaal en absoluut de moeite waard om eens te bekijken. 

 

Op 8: de Brink in Baarn 

Het is eigenlijk geen straat maar een dorpsplein. De Brink in Baarn is een plek die je absoluut een keer gezien moet hebben. Het is een plein wat grenst aan het gemeentehuis. Je treft er talloze mooie terrasjes en daarnaast tref je er een muziektent. Het geeft de stad een mooi traditioneel uiterlijk. In de zomermaanden worden er regelmatig optredens gegeven in de muziektent. De Brink mag dan een straat zijn, Baarn heeft meer plekken die de moeite van een bezoek waard zijn. Denk aan de Pekingtuin. 

 

Op 9: de Stokstraat in Maastricht 

De Stokstraat is een straat die vaak wordt bezocht omdat het gaat om een straat met prachtige monumentale winkels en panden. De straat is heel fotogeniek en is voor veel bezoekers een reden om deze prachtige stad te bezoeken. De Stokstraat is een duidelijk voorbeeld van een straat die in de originele staat is gelaten terwijl er alleen de noodzakelijke renovaties zijn uitgevoerd. 

 

Op 10: de Grote Markt in Zwolle 

De Grote Markt in Zwolle is een mooie plek om heen te gaan. Vergeet je fotocamera niet mee te nemen. De Grote Markt is namelijk een plek die tussen meerdere kerken in is gebouwd. De Glazen Engel vormt het kloppend hart van de straat. De Engel is een kunstwerk wat de redding van de stad Zwolle uitbeeldt. De Engel zelf is een beeltenis van de maker van het beeld. Het beeld moet de aartsengel Michaël voorstellen. Door het glazen materiaal wat is gebruikt wordt de illusie gewekt dat de engel zomaar kan verdwijnen. 

 

Je eigen huis verfraaien 

Mooie straten zijn er genoeg in ons land. Wanneer je zelf je huis wil gaan aanpakken is dat een goed idee. Dat doe je door eerst offertes van lokale aannemers te vergelijken. Dat kan met onderstaande button. Op die manier zie je gelijk welke aannemers er in jouw buurt gevestigd zijn. Daarnaast zie je waar jij het betaalbaarste uit bent. Jouw voordeel kan oplopen tot wel 20 procent.

Gerelateerd:

Direct naar:

Top 10 mooiste straten in nederland

Ontvang offertes van specialisten in uw regio

Deel deze pagina op: