Top 10 mooiste trappen

Top 10 mooiste trappen
Ricardo
Ricardo

5+ jaar ervaring in de bouwbranche.

Wie een trap koopt kan een aantal keuzes maken. Een keuze die regelmatig wordt gemaakt is die van schoonheid. Een trap wordt toch vaak de blikvanger in een interieur. We stelden een top 10 op van de mooiste trappen die er op dit moment zijn ontworpen. Het is ter inspiratie wanneer je zelf een trap voor je huis gaat kopen. 

 

Op de eerste plek van deze top 10: de zwevende trap 

Bij een trap heb je doorgaans het idee van een kolossaal object wat het interieur van je huis bepaalt. Een zwevende trap wordt gemaakt door de treden aan de kant van de muur vast te zetten terwijl de zijkant van de trap op een andere manier is afgewerkt. Een dergelijke zwevende trap is een soort illusie. De trap is aanwezig maar neemt voor het oog weinig ruimte in. Wie de aandacht liever richt op het interieur zelf dan op de trap maakt met deze trap een goede keuze. 

 

Op de tweede plek: de golvende trap van hout 

Een trap kan je laten maken van veel materialen maar hout is nog altijd de meest gemaakte keuze. Door de trap te laten maken van één soort hout waarbij zowel de treden als de stootborden van hetzelfde hout zijn krijg je een mooi golvend geheel. Het hout is toongevend voor je interieur. Jouw huis krijgt er een mooi natuurlijk uiterlijk van. 

 

Op de derde plek: de trap die uniek is 

Je kan een mooie design trap laten ontwerpen door een interieur ontwerp bureau. De metalen trap van Korver is hier een heel duidelijk voorbeeld van. Je ziet aan de zijkant een trap die helemaal is afgewerkt naar de zijkanten toe. Wanneer je op de trap loopt zie je dat de achterkanten van de treden ofwel de stootborden zijn weggelaten. Een dergelijke trap is een blikvanger in je huis. 

 

Op de vierde plaats: de luxe wenteltrap 

Een wenteltrap kan een prachtige blikvanger zijn in je huis. Een wenteltrap die vrijstaand is ontworpen met een witte rail langs allebei de kanten is niet alleen heel veilig, het is ook nog eens een kunstzinnig object. Deze wenteltrap verbindt op een wel heel kunstzinnige manier de bovenverdieping met de benedenverdieping. Een mooie verlichting in het hart van de wenteltrap maakt het geheel tot een waar kunstwerk. 

 

Op de vijfde plaats: de trap met een glijbaan 

In iedere volwassene schuilt nog een klein kind, en dat mag tot uiting worden gebracht in een trap. Een trap met een glijbaan ernaast zie je steeds vaker in openbare ruimtes. Denk daarbij aan scholen. Je treft deze trappen ook aan in huizen, en dat gebeurt eigenlijk steeds vaker. Een trap met een glijbaan kan uiteraard vooral bij een rechte trap. Dit object is wat breder dan een standaard trap, maar ook dit is absoluut een blikvanger in je huis. 

 

Op de zesde plaats: een trap met een balustrade die multifunctioneel is

De balustrade langs een trap kan bestaan uit een praktisch hekwerk, wat het geheel een ruimtelijk effect geeft. Wanneer je echter weinig ruimte in je huis hebt is het een goed idee om de balustrade meer multifunctioneel te maken. Daarbij mag je denken aan een boekenkast met een gesloten achterkant. Zo bespaar je ruimte terwijl je een mooie speelse inrichting krijgt bij je huis. 

 

Op de zevende plaats: de trap met bergruimte onder de trap 

Een trap is een voorbeeld van een ruimte waar je prima wat onder kan bouwen. Wanneer je stootborden plaatst tussen de treden ontstaat er een ruimte die je kan gebruiken als voorraadkast. Je kan de ruimte ook gebruiken om bijvoorbeeld een werkhoek te creëren of een mooie ruimte voor je hond of kat om rust te zoeken. De trap met bergruimte kan je zelf zo mooi maken als je het zelf maar wil. Het zorgt ervoor dat je in de rest van je huis een hoop plek overhoudt. 

 

Op de achtste plaats: de trap met lades in de traptreden 

Schoenen, speelgoed voor buiten van je kinderen, rugzakken: het zijn allemaal zaken die je graag wil opbergen terwijl je er eigenlijk te weinig ruimte voor hebt. Ook dit is iets waar je een trap prima voor kan gebruiken. Steeds meer mensen kiezen ervoor om in plaats van stootborden tussen de treden lades te plaatsen in de trap. Op die manier kan je perfect al die losse spullen opruimen terwijl je er ook zo weer bij kan. Denk er wel aan dat je de lade goed dicht doet voor je de trap weer op loopt. Ideaal voor gezinnen met pubers, kleine kinderen maar ook voor mensen die gewoon klein behuisd zijn. 

 

Op de negende plaats: de trap met verlichting 

In het donker op een trap lopen: niet voor iedereen is het even handig en prettig. Dat is dan ook de reden waarom je ervoor kan kiezen om verlichting aan te brengen naast een trap. Je kan ook verlichting plaatsen onder de treden. Een bewegingsmelder zorgt ervoor dat de verlichting niet constant aan staat. Zo bespaar je ook nog eens energie. 

 

Op de tiende plaats: de trap die veilig is 

Een trap mag dan nog zo mooi zijn, wanneer je erop kan uitglijden is het een gevaarlijk object. Een trap die veilig is kan ook mooi zijn. Zo kan je een trap voorzien van een transparante anti slip laag waardoor je niet ziet dat deze erop zit. Een strip die voorkomt dat je van de trap valt kan ook een stuk charme meegeven aan een trap. 

 

Je eigen trap aanpakken 

Je eigen trap aanpakken is leuk, zeker wanneer je nu wat inspiratie hebt opgedaan. Een vakman kan met jou meekijken wat de beste oplossing is voor jouw trap. Je doet er goed aan om eerst prijzen te vergelijken voor je iemand inhuurt. Dat doe je met onderstaande button. Zo zie je in één oogopslag welke vakman voor jou de beste aanbieding heeft wanneer het aankomt op het ontwerpen van een mooie en praktische trap. 

Gerelateerd:

Direct naar:

Top 10 mooiste trappen

Ontvang offertes van specialisten in uw regio

Deel deze pagina op: