Waarom worden kunststof kozijnen steeds populairder?

Ricardo
Ricardo

5+ jaar ervaring in de bouwbranche.

Kunststof kozijnen worden steeds populairder. De kans is groot dat als u bij iemand thuis binnenkomt zij kunststof kozijnen hebben. Niet alleen bij nieuwbouwhuizen, maar ook bestaande huizen hebben de voorkeur voor kunststof kozijnen. Dit zijn de redenen.

Gemakkelijk te onderhouden

Een kunststof kozijn is makkelijk te onderhouden. Traditionele kozijnen moeten om de 5 jaar opnieuw geverfd worden. Het zijn niet alleen de kosten voor de verf en de schilder ook is het vaak lastig om bij de delen van het hout te komen. Als u voor kunststof kozijnen kiest hoeft u ze nauwelijks te onderhouden. Ze gaan lang mee en houden hun uitstraling. Af en toe schoonmaken met een doekje en een sopje is al voldoende.

Veel keuze in kleur en uitstraling

Tegenwoordig zijn alle kunstsof kozijnen te verkrijgen in heel veel kleuren. Ze kunnen zelfs op een houten kozijn lijken. Ook is het mogelijk om de kleuren aan de binnen en buitenkant te combineren. Zo is er dus altijd een model dat past bij uw woning. Daarnaast kunt u ook nog eens kiezen uit verschillende sierlijsten, glaslatten of een ander soort beslag met bijvoorbeeld een aluminium uitstraling.

De prijs

De kozijnen zijn in verschillende prijsklasse te verkrijgen, waardoor de modellen altijd te verkrijgen zijn in uw budget. Omdat de kozijnen lang meegaan bespaart u dus veel. U heeft namelijk geen verf of andere spullen nodig om uw kozijnen te onderhouden. Het kunststof isoleert ook nog eens door de holtes extra goed en het zal ook niet kromtrekken. De kozijnen worden ook geplaatst met HR++ glas waardoor de isolatie 2,5 keer beter is dan normaal HR glas. Hierdoor blijft het temperatuur in uw huis stabiel. Dit maakt het allemaal voordeliger voor uw energierekening.

Gerelateerd:

Direct naar:

Ontvang offertes van specialisten in uw regio

Deel deze pagina op: