Zacht water kan eczeem aanzienlijk verminderen

Ricardo
Ricardo

5+ jaar ervaring in de bouwbranche.

Veel mensen hebben last van eczeem en dat is bijzonder vervelend. Niet alleen heb je er last van, doet het pijn en kan het jeuken, het is ook een reden om je zelfverzekerdheid te verliezen. Een echte oplossing voor eczeem is er niet, maar er zijn wel manieren waarop je de klachten kunt verminderen. Eén daarvan, zo heeft onderzoek recentelijk uitgewezen, is het plaatsen van een waterontharder.

Aanzienlijk minder klachten

Uit een recent onderzoek is gebleken dat 81 van de 100 mensen die last hebben van eczeem minder klachten hebben als ze gebruik maken van zacht water. Zij gaven aan dat de conditie van hun huid aanzienlijk verbeterde ten opzichte van toen ze hard water gebruikten. Deze studie, uitgevoerd door de University of Sheffield, toont een connectie aan tussen hard water en eczeem. Het is geen geheim dat mensen in gebieden met hard water klagen over problemen met de huid. Dit is dan ook één van de belangrijkste redenen waarom mensen besluiten een waterontharder te kopen. Door kalk en magnesium met ionenverwisseling uit het water te halen, kunnen huidproblemen aanzienlijk worden verminderd.

Mineralen veroorzaken irritatie

Het onderzoek heeft ook aangetoond dat hard water zelfs bij gezonde huid eczeem kan veroorzaken. Het verwijderen van bepaalde mineralen vermindert de schadelijke effecten van oppervlakte-actieve stoffen en daardoor ook het risico op het ontwikkelen van eczeem. Er zijn drie redenen waarom hard water irritaties op de huid kan veroorzaken.

  • De mineralen in het water maken de huid meer gevoelig voor irritatie. Hard water zou zelfs een barrière vormen op de huid die irritaties veroorzaakt.
  • Als je jezelf wast met hard water, dan heb je meer zeepproducten nodig om jezelf te wassen en daar wordt je huid droog en geïrriteerd van.
  • De kleding die je wast met hard water droogt vaak stug op. Dat kan de huid irriteren en dat zie je vooral veel in baby’s.

Een waterontharder voor huidproblemen

Als jij last hebt van problemen met je huid, dan is het dus goed mogelijk dat jij gevoelig bent voor hard water en dat je daar hinder van ondervindt. In plaats van hiermee door te lopen, kun je dit gemakkelijk oplossen door een waterontharder te laten installeren. Als je nog twijfelt, dan is het een goed idee om met een specialist te praten. Er zijn namelijk een aantal andere grote voordelen waarvan je profiteert als je een waterontharder laat installeren en dat is niet alleen het feit dat je huid er beter van wordt.

  1. Minder last van droog haar

Je huid en haar zijn gemaakt van dezelfde stof en dat betekent dat je van hard water ook problemen met droog haar kunt ervaren. Nadat je je waterontharder hebt aangeschaft zal je merken dat je haar soepeler en gezonder aanvoelt en dat het veel minder droog en breekbaar is.

  1. Minder kalkaanslag

Een grote reden voor mensen om een waterontharder aan te schaffen is kalkaanslag. Dat gebeurt op allerlei plaatsen, zoals rondom je verwarmingselementen, in je leidingen, in je kranen en douchekop, tegen je ramen en op de tegels van je badkamer. Als je een waterontharder installeert zal deze kalkaanslag langzaam verdwijnen en ziet aller er weer streeploos en als nieuw uit.

  1. Geld besparen

Je zult moeten investeren in een waterontharder, maar deze uitgave levert veel besparingen op. Je apparaten gaan 30% langer mee omdat er zich geen kalk om de elementen vormt. Ook gebruiken ze om dezelfde reden veel minder energie. Je hebt minder schoonmaakmiddelen, zeepproducten, wasmiddel, afwasmachine tabletten en afwasmiddel nodig om dezelfde resultaten te bereiken.

Stel wel een resthardheid in

Heb je besloten dat jij een waterontharder wilt aanschaffen, dan kun je een resthardheid instellen. Je geeft dan aan of je alle kalk en magnesium uit het water wilt filteren of dat je toch een resthardheid gebruikt. Dit laatste is een beter idee, omdat de kalk en magnesium voor houvast zorgen voor je zeepproducten. Zonder dat is het water te ‘glad’ en glijdt zeep van je huid. Het resultaat is dat het niet goed reinigt. Hetzelfde gebeurt met je kleren en je afwas. Kalkaanslag vindt plaats bij een hardheid van 3,5 dH, dus als je een resthardheid van 2 dH instelt creëer je de beste situatie. Problemen met kalk horen tot het verleden, maar je laat voldoende mineralen achter om alles normaal met je water te kunnen doen.

Een waterontharder voor meer zelfverzekerdheid

Door een waterontharder aan te schaffen kunnen problemen met huid en haar dus verminderen. Daar wordt jij zelfverzekerder van. Daarnaast verdwijnt onzichtbaar kalkaanslag, maar zichtbare kalkaalslag ook waardoor je douche en kranen er weer glanzend uit zien. Je hoeft je dus niet meer te schamen als je gasten hebt of iemand je toilet gebruikt. Kalkaanslag kan voor sommige mensen grote problemen opleveren in allerlei aspecten van het leven en met een waterontharder ben je daar in één keer van verlost.

Gerelateerd:

Direct naar:

Ontvang offertes van specialisten in uw regio

Deel deze pagina op: