Vertalers uit uw regio vergelijken?

Heb je een tekst die van of naar het Italiaans vertaald moet worden? Dan wil je vast weten wat de tarieven hiervoor zullen zijn. De prijs is afhankelijk van verscheidene omstandigheden, maar omdat er gemiddeld meer vertalers beschikbaar zijn voor Italiaans dan voor, bijvoorbeeld Chinees, zal deze prijs aan de onderkant van het gemiddelde liggen. Je kunt voor een vertaalopdracht gemiddeld tussen de €0,06 en €0,35 per woord worden gevraagd. Hoeveel is dit voor Italiaans?

De tarieven

Je kunt een vertaling van of naar het Italiaans al vinden voor €0,08 per woord. Echter kun je dan niet te veel eisen stellen aan de kwaliteit of de deadline. Wil je graag een tekst die kwalitatief goed is en heb je deze redelijk snel nodig, dan kun je en bedrag rekenen van tussen de €0,13 en €0,18 per woord. Voor een tekst waar een vertaler voor nodig is met een specialisme, zoals een juridische of een medische tekst, kun je €0,23 per woord in rekening worden gebracht.

Minimale kosten: €0,06 per woord
Gemiddelde kosten: €0,15 per woord Deze klus kost gemiddeld tussen de: €0,10 en €0,20 per woord
Maximale kosten: €0,25 per woord

Eventuele toeslagen

Veel vertalers werken ook met toeslagen. Wil je dat je tekst beëdigd wordt, dan betaal je gemiddeld rond de €0,05 per woord extra. Ook zijn er toeslagen voor avond- en weekendwerk of voor spoedopdrachten. Deze kunnen soms het tarief verdubbelen. Daarnaast kun je ook te maken krijgen met minimumtarieven. Deze liggen meestal tussen de €20 en €50.

Hoe vind je een goede vertaler?

Heb je een kwalitatief hoogstaande tekst nodig, dan zijn er een paar dingen waar je naar kunt kijken. Ten eerste het tarief, deze weerspiegelt vaak wel aardig de kwaliteit die je ervoor terugkrijgt. Daarnaast krijg je bij vertaalbureaus veel gemiddeld werk, zonder specialisme, maar wel snel. Kies je een ZZP’er dan heeft deze vaak langer nodig om de tekst te schrijven, maar bieden ze wel vaak een specialisatie aan en een betere kwaliteit. Wil je er precies achter komen wat jij moet betalen, dan is het tijd om contact op te nemen met een aantal vertalers.

Bekijk ook deze pagina’s:

Vertalers
Uurtarief vertaler
Vertalen van/naar Engels
Vertalen van/naar Chinees
Vertalen van/naar Frans
Vertalen van/naar Duits
Vertalen van/naar Spaans
Vertalen van/naar Japans
Vertalen van/naar Portugees
Vertalen van/naar Russisch
Vertalen van/naar Arabisch
Kosten vertaalwerk
Offertes vergelijken?