Denkt u er aan om een aanbouw te voorzien bij uw woning? In dat geval is de kans bijzonder groot dat u hiervoor niet zelf de handen uit de mouwen zult willen steken. In het merendeel van de gevallen is het dan ook zo dat mensen er voor kiezen om een professionele aanbouwer onder de arm te nemen. De werkzaamheden die door een aanbouwer worden uitgevoerd worden steeds aangerekend op basis van een uurtarief. Bent u benieuwd hoeveel dit uurtarief precies bedraagt en op welke manier u hierop eventueel kunt besparen? Aarzel dan niet langer en ontdek alles over het uurtarief van een aanbouwer hier op deze pagina.

Aannemer

Aanbouw nodig? Vergelijk eerst

Het uurtarief van een aanbouwer

Meerdere factoren oefenen altijd een bepaalde invloed uit op het kostenplaatje dat door een aanbouwer wordt aangerekend. In eerste instantie is er uiteraard het soort aanbouwer. Op dit vlak onderscheiden we verschillende mogelijkheden. Zo kunt u er voor kiezen om een beroep te doen op een ongecertificeerde aanbouwer, maar behoren ook zogenaamde ZZP’ers en MKB’ers tot de mogelijkheden. Welk prijsverschil er onderling precies van toepassing is wordt meteen duidelijk wanneer u de onderstaande tabel raadpleegt.

Type aanbouwer Gemiddelde kostprijs
Ongecertificeerde aanbouwer Tussen 20 & 30 euro per uur
ZZP’er Tussen 30 & 40 euro per uur
MKB’er Tussen 40 & 50 euro per uur

 

Het spreekt verder voor zich dat het uurtarief van een aanbouwer eveneens kan worden beïnvloed door de ervaring waar hij of zij reeds over beschikt. Een zeer ervaren aanbouwer zal op dit vlak dan ook slechts genoegen willen nemen met een hogere vergoeding. Een beginnende aanbouwer beschikt over minder ervaring waardoor diens kostprijs lager ligt, maar dat hoeft niet noodzakelijk te betekenen dat hij slechter is. Het kunnen raadplegen van realisaties uit het verleden is op vlak van zekerheid uiteraard een niet onbelangrijke troef.

Keuze tussen prefab of maatwerk aanbouw

Het aantal werkuren die door een aanbouwer in rekening worden gebracht zijn uiteraard afhankelijk van het type aanbouw die u wenst te realiseren. Op dit vlak maken we dan ook een niet onbelangrijk onderscheid tussen een prefab en een maatwerk aanbouw. Kiest u voor een prefab aanbouw? Dan is het belangrijkste en meeste werk reeds gebeurd en is het nog maar een kwestie van alles netjes aan te sluiten. Veel mensen hebben evenwel een groot aantal specifieke wensen waardoor ze niet anders kunnen dan kiezen voor een maatwerk aanbouw. In dit geval kunnen het aantal werkuren uiteraard behoorlijk oplopen.

Besparen op het uurtarief van een aanbouwer doet u zo

In het bijzonder wanneer u van plan bent om een maatwerk aanbouw te laten realiseren door een aanbouwer is het interessant om de mogelijkheid te hebben om (extra) te besparen op het uurloon dat door een aanbouwer in rekening wordt gebracht. Veel mensen denken dat besparen altijd een bepaald verlies aan kwaliteit met zich meebrengt, maar dat hoeft zeker en vast niet het geval te zijn, in tegendeel. In plaats van zomaar met de eerste aanbouwer in zee te gaan kunnen we u evenwel aanraden om er voor te kiezen om een offerte op te vragen bij verschillende partijen. Het vergelijken van deze offertes kan een structureel prijsverschil aan het licht brengen terwijl de ervaring van de vakman in kwestie zomaar even goed kan zijn. De uurtarieven van aanbouwers vergelijken kan er dan ook beslist voor zorgen dat u een aantrekkelijke besparing kunt realiseren zonder ook maar enig kwaliteitsverlies.