Een CV ketel monteur zal voor het plaatsen van uw CV ketel altijd een bepaald uurtarief in rekening brengen. Dit uurtarief omvat in principe het merendeel van de kosten, maar kan wel nog worden aangevuld met zogenaamde voorrijkosten. In welke mate deze worden aangerekend is uiteraard afhankelijk van de monteur in kwestie evenals van de afstand tussen diens bedrijf en uw huis. Bent u van plan om een beroep te doen op een CV ketel installateur, maar wilt u eerst precies te weten komen hoeveel het gemiddelde uurtarief van deze vakman bedraagt? In dat geval is het doornemen van de informatie op deze pagina een absolute aanrader.

cv-ketel

CV ketel nodig? Vergelijk eerst!

Het uurtarief van een CV ketel monteur

Het uurtarief dat een CV ketel monteur in rekening brengt is altijd afhankelijk van het type vakman evenals van de ervaring waar deze reeds over beschikt. Een ongecertificeerde CV ketel monteur inhuren gaat altijd gepaard met de laagste kosten. In het geval van een ZZP’er of MKB’er lopen deze kosten alleen maar hoger op, maar daar staat ook net wat meer zekerheid tegenover. Indien u ook een beroep wenst te doen op een CV ketel monteur kunt u alvast rekening houden met de uurtarieven in de onderstaande prijstabel.

Type CV ketel monteur Gemiddelde kostprijs
Ongecertificeerde CV ketel monteur Gemiddeld zo’n 20 euro per uur
ZZP’er Gemiddeld zo’n 30 euro per uur
MKB’er Gemiddeld zo’n 40 euro per uur

Zoals in de inleiding van deze pagina reeds aangegeven kan het uurtarief van een CV ketel monteur eventueel nog worden aangevuld met een aantal extra kosten. Vooral de voorrijkosten vormen een eventuele meerprijs waar u graag extra bij stil zult willen blijven staan. Deze kosten variëren van 0,50 tot 1 euro per kilometer en worden lang niet door alle CV ketel monteurs in rekening gebracht. Hier even navraag naar doen is dan ook altijd interessant.

Het huren of leasen van een CV ketel

Een beroep doen op een CV ketel monteur brengt altijd de nodige kosten met zich mee. Deze kosten kunnen een dermate druk leggen op de financiële middelen die u voor handen heeft dat het misschien een stukje lastiger wordt om zomaar een CV ketel te kopen. In dat geval kunt u er altijd voor kiezen om deze te huren of te leasen. Zo betaalt u maandelijks slechts een zeer beperkte prijs en worden de hoge kosten verspreid over een langere periode.

Hoe besparen op het uurtarief van een CV ketel monteur?

Er bestaan verschillende mogelijkheden om een besparing te realiseren op het uurtarief van een CV ketel monteur. Eén van de meest voor de hand liggende opties is echter het opvragen van offertes bij verschillende monteurs. Het opvragen van dergelijke offertes zorgt er immers voor dat u op zeer eenvoudige wijze een vergelijking kunt uitvoeren. Het er tussenuit halen van het voordeligste uurtarief wordt op deze manier dan ook werkelijk kinderspel. U zult in ieder geval kunnen vaststellen dat op deze manier het verschuldigde uurtarief van een CV ketel monteur zeer aanzienlijk kan worden gedrukt.