Een trap vormt een zeer belangrijk onderdeel van uw huis. Er wordt iedere dag en bovendien meer dan waarschijnlijk door verschillende mensen gebruik van gemaakt. Een trap kan op tal van verschillende manieren worden gebouwd en bovendien kan ze worden vervaardigd uit een aantal sterk uiteenlopende materialen. Bent u ook van plan om een nieuwe trap te laten plaatsen in uw huis of wilt u bijvoorbeeld een bestaande trap laten renoveren? In dat geval denkt u er ongetwijfeld over na om een trap specialist onder de arm te nemen. Bent u dit ook van plan, maar wilt u een goed beeld krijgen van het gemiddelde uurtarief dat door een trap specialist in rekening wordt gebracht? Lees dan snel verder en kom er alles over te weten op deze pagina!

kosten traprenovatie

Traprenovatie nodig? Vergelijk eerst

Het uurtarief van een trap specialist

Het uurtarief van een trap specialist wordt bepaald door het type vakman waar u een beroep op doet. Op dit vlak maken we een onderscheid tussen drie verschillende vakmannen. Denk hierbij aan de ongecertificeerde trap specialist, de ZZP’er evenals de MKB’er. In welke mate er sprake is van een prijsverschil wordt meteen duidelijk bij het aanschouwen van onderstaande prijstabel.

Type trap specialist Gemiddelde kostprijs
Ongecertificeerde trap specialist Tussen 20 & 30 euro per uur
ZZP’er Tussen 35 & 45 euro per uur
MKB’er Tussen 45 & 60 euro per uur

Het soort uurtarief dat in rekening wordt gebracht door een trap specialist is altijd afhankelijk van de werkzaamheden die moeten worden uitgevoerd. Op dit vlak maken we dan ook een onderscheid tussen het gewoon herstellen van een trap en het plaatsen van een nieuwe. De complexiteit van de werkzaamheden kan bovendien eveneens een invloed hebben op het totale kostenplaatje. Kiest u voor het realiseren van een trap met twee kwarten in een beperkte ruimte? Dan zult u altijd meer moeten betalen dan wanneer u gewoon in het midden van uw leefruimte een rechte trap laat realiseren.

De extra kosten van een trap specialist

Het spreekt voor zich dat het uurtarief dat door een trap specialist in rekening wordt gebracht niet het enige is waar u rekening mee zult willen houden. Zo zijn er uiteraard ook nog de materiaalkosten voor het realiseren of renoveren van een trap en wat ook te denken van de zogenaamde voorrijkosten? Een trap specialist dient namelijk altijd een bepaalde afstand te overbruggen vooraleer hij bij uw woning arriveert. Voor het afleggen van deze afstand wordt doorgaans een prijs van tussen de 0,50 en 1 euro per kilometer aangerekend. Ook met de voorrijkosten van een trap specialist zult u dan ook graag rekening willen houden.

Hoe besparen op het uurtarief van een trap specialist?

Het uurtarief van een trap specialist kan behoorlijk hoog uitvallen, heel wat hoger dan u in eerste instantie zou vermoeden. Omdat lang niet iedereen voor het realiseren van een nieuwe of het renoveren van een bestaande trap evenveel geld voor handen heeft is het belangrijk om indien mogelijk te besparen op het uurtarief van deze vakman. Dat kan perfect gebeuren door het opvragen van verschillende offertes bij meerdere trap specialisten. Door deze offertes op te vragen en met elkaar te vergelijken zult u merken dat u altijd een aantrekkelijke besparing kunt realiseren en dat zonder dat er moet worden ingeboet op vlak van kwaliteit.