Het isoleren van uw huis is tegenwoordig van zeer groot belang. Bij een niet of slecht geïsoleerde woning is er namelijk altijd sprake van een aanzienlijke hoeveelheid warmteverlies. Dit warmteverlies moet uiteraard worden gecompenseerd met alle bijbehorende kosten van dien. Bent u het ook beu om jaar na jaar geconfronteerd te worden met een torenhoge afrekening en wilt u daarom een investering doen in isolatie? Lees dan snel verder en kom te weten welk gemiddeld uurtarief er door een isolatie specialist in rekening wordt gebracht.

isolatie

Isolatie nodig? Vergelijk eerst

Het uurtarief van een isolatie specialist

Vandaag de dag zijn er op de markt verschillende isolatie specialisten terug te vinden die stuk voor stuk het isoleren van bepaalde onderdelen van uw huis voor hun rekening kunnen nemen. Het uurtarief dat door deze specialisten in rekening wordt gebracht is afhankelijk van het type partij waar u een beroep op doet. Wilt u graag zo laag mogelijke kosten betalen? Kies dan voor een ongecertificeerde isolatie specialist. Wilt u echter zeker zijn van het meest optimale eindresultaat gecombineerd met een efficiënte manier van werken? Dan is kiezen voor een ZZP’er of een MKB’er mogelijks nog net iets interessanter!

Type isolatie specialist Gemiddelde kostprijs
Ongecertificeerde isolatie specialist Tussen 15 & 25 euro per uur
ZZP’er Tussen 25 & 35 euro per uur
MKB’er Tussen 35 & 45 euro per uur

In bepaalde gevallen wordt er door een isolatie specialist voor gekozen om geen uurtarief in rekening te brengen, maar wel een kostprijs per vierkante meter. Dit biedt eigenlijk voor beide partijen ook meer zekerheid. Op deze manier kunt u namelijk uitstekend uitrekenen hoeveel het totale kostenplaatje zal bedragen terwijl ook de vakman is verzekerd van een correcte prijs voor het uitvoeren van diens werkzaamheden. Het is hoe dan ook altijd belangrijk om op dit vlak duidelijke afspraken te maken met de isolatie specialist die u onder de arm zult nemen.

Is een isolatie specialist inschakelen noodzakelijk?

De mate waarin u genoodzaakt bent om een beroep te doen op een isolatie specialist is niet alleen afhankelijk van het soort isolatiemateriaal waar gebruik van wordt gemaakt, daarnaast dient er ook speciale aandacht te worden besteed aan de plaats waar ze wordt toegepast. Het spreekt immers voor zich dat het plaatsen van glaswol in een dak heel wat eenvoudiger is in vergelijking met het isoleren van een spouwmuur. Of u al dan niet een beroep moet doen op een isolatie specialist is aldus een keuze die u voor uzelf moet maken. Het spreekt wel voor zich dat u door het zelf isoleren van uw huis een behoorlijke besparing kunt realiseren.

Hoe besparen op het uurtarief van een isolatie specialist?

Een besparing realiseren op het uurtarief van bijvoorbeeld een isolatie specialist is volgens velen uitsluitend mogelijk door in te boeten op vlak van kwaliteit en service. Het is onnodig om te zeggen dat dit absoluut niet correct is, in tegendeel. Wij hebben voor u nog een gouden tip in de aanbieding waarmee u behoorlijk wat kunt besparen op het uurtarief van een isolatie specialist en dat zonder dat u kwaliteitsverlies dient te vrezen. Besparen op het uurtarief van een isolatie specialist is namelijk perfect te realiseren door het uitvoeren van een objectieve vergelijking. Een dergelijke vergelijking zorgt er voor dat u meteen kunt uitmaken welke isolatie specialist u kan voorzien van het laagst mogelijke uurtarief. Het is onnodig om te zeggen dat u op deze manier heel wat kunt besparen waardoor uw investering in isolatie een flink stuk toegankelijker wordt.