Bent u van plan om een bepaalde verbouwing te doen aan uw huis of wilt u een volledige nieuwbouw realiseren? In beide gevallen zult u er aan willen denken om een beroep te doen op een aannemer. Het spreekt voor zich dat de werkzaamheden die door een aannemer worden uitgevoerd steeds worden aangerekend tegen een bepaalde kostprijs. Deze prijs kan per vierkante meter in rekening worden gebracht, maar een uurtarief blijft tegenwoordig toch nog steeds het meest gangbaar. Wilt u eveneens een aannemer onder de arm nemen, maar bent u eerst benieuwd naar het verschuldigde uurtarief? U ontdekt ze op deze pagina!

Aannemer

Aannemer nodig? Vergelijk eerst

Het uurtarief van een aannemer

Het uurtarief welke door een aannemer in rekening wordt gebracht is altijd afhankelijk van het soort aannemer waar u een beroep op wenst te doen. Een ongecertificeerde aannemer is uiteraard altijd het goedkoopst, maar biedt u als klant ook de minste zekerheid. Even een kijkje nemen op de website van een ZZP’er maakt doorgaans dan ook meteen duidelijk welke kwaliteit u precies kunt verwachten.

Type aannemer Gemiddelde kostprijs
Ongecertificeerde aannemer Tussen 15 & 25 euro per uur
ZZP’er Tussen 30 & 40 euro per uur
MKB’er Tussen 40 & 55 euro per uur

De werkzaamheden die door een aannemer moeten worden uitgevoerd zijn uiteraard vaak niet zonder gevaar. Dit zorgt er voor dat veel mensen zich er toch beter bij voelen om een beroep te doen op een ZZP’er of een MKB’er. Anderzijds moet het ook gezegd dat niet iedereen over een even groot budget beschikt. Wanneer u voor het laten uitvoeren van bepaalde werkzaamheden echt slechts over beperkte financiële middelen beschikt kan het evenwel nog altijd interessant zijn om alsnog een ongecertificeerde aannemer onder de arm te nemen.

Factoren die het uurtarief van een aannemer kunnen beïnvloeden

Er zijn verschillende factoren die een al dan niet directe invloed kunnen hebben op het uurtarief dat door een aannemer wordt aangerekend. Denk op dit vlak bijvoorbeeld maar eens aan de ervaring waar een aannemer reeds over beschikt, maar ook aan de complexiteit van het werk. Voor echt complexe werken durft men dan ook nog wel eens een hogere vergoeding te vragen. Hoeveel hoger deze precies zal uitvallen is uiteraard afhankelijk van de aannemer in kwestie. Hou bovendien mogelijks ook nog rekening met het eventueel aanrekenen van voorrijkosten. Vooral wanneer de aannemer waar u een beroep op wenst te doen niet bij u in de buurt woonachtig is willen deze nog wel eens vrij hoog oplopen.

Besparen op het uurtarief van een aannemer

Er bestaan verschillende mogelijkheden om een besparing op het uurtarief van een aannemer te realiseren. De meest voor de hand liggende optie is evenwel het opvragen en vergelijken van offertes van verschillende aannemers. Door een dergelijke vergelijking uit te voeren zult u namelijk kunnen vaststellen dat u zonder ook maar enig probleem een aantrekkelijke besparing kunt realiseren. Deze besparing kan er uiteraard voor zorgen dat het uitvoeren van de gewenste verbouwingswerken opeens op financieel vlak een stuk voor de hand liggender wordt. Ook besparen op het uurtarief van een aannemer? Vraag dan zeker en vast offertes op bij verschillende vakmannen!