De gevel vormt een bijzonder belangrijk onderdeel van uw huis. Dit geldt niet alleen op visueel vlak, maar wat bovendien ook te denken van de beschermende factor van een gevel? Het is uiteindelijk namelijk dit onderdeel van uw huis die er voor moet zorgen dat er geen sprake kan zijn van doorslaand vocht. Om er zeker van te zijn dat uw gevel steeds in optimale staat verkeert is het de moeite waard om bij schade of bijvoorbeeld bij zichtbare aantasting van de tand des tijds een beroep te doen op een professionele gevelwerker. Bent u dit ook van plan, maar wilt u graag eerst een goed beeld hebben van het gemiddelde uurtarief van een gevelwerker? Deze wordt meteen duidelijk bij het raadplegen van de informatie op deze pagina!

Kosten voegwerk

Gevelspecialist nodig? Vergelijk eerst

Het uurtarief van een gevelwerker

Een gevelwerker is een vakman die over een bijzondere kennis dient te beschikken met betrekking tot de werkzaamheden die door hem (of haar) moeten worden uitgevoerd. Dit komt omdat het uitvoeren van bepaalde werkzaamheden er voor kunnen zorgen dat de onderliggende structuur van de gevel wordt beschadigd met alle mogelijke gevolgen van dien. Omwille van deze reden is het voor mensen van belang dat ze met zekerheid een beroep kunnen doen op een ervaren, professionele gevelwerker. Met welk uurtarief u in dit geval rekening dient te houden wordt meteen duidelijk aan de hand van onderstaande prijstabel.

 

Type gevelwerker Gemiddelde kostprijs
Ongecertificeerde gevelwerker Tussen 20 & 30 euro per uur
ZZP’er Tussen 30 & 40 euro per uur
MKB’er Tussen 40 & 50 euro per uur

 

Wanneer u eerder over een beperkt budget beschikt is de keuze voor een ongecertificeerde gevelwerker veelal al snel gemaakt. Deze vakman staat er immers om bekend steevast de laagste kosten te hanteren. Heeft u evenwel een iets groter budget voor handen en wilt u op voorhand een goede inschatting kunnen maken van het eindresultaat? In dat geval is het wellicht toch interessanter om een ZZP’er of een MKB’er onder de arm te nemen.

Niet zelden een prijs per vierkante meter

Het is bij het kiezen voor een bepaalde gevelwerker altijd belangrijk om er bij stil te blijven staan dat dit een vakman is die niet zelden een prijs per vierkante meter prefereert in plaats van een uurtarief. De prijs die per vierkante meter wordt aangerekend wordt evenwel altijd beïnvloed door het type gevelwerk. Gaat het bijvoorbeeld om gevel reparatie, is er sprake van renovatie van het voegwerk en ga zo maar door. In ieder geval, wanneer u de gevelwerker uitsluitend op basis van een uurtarief wenst te vergoeden is dit iets dat u op voorhand goed moet bespreken. Hou er bovendien rekening mee dat er in deze situatie ook altijd nog extra kosten zullen worden aangerekend.

Besparen op het uurtarief van een gevelwerker

Het is bij werkzaamheden die moeten worden uitgevoerd aan uw gevel altijd de moeite waard om daarvoor een beroep te doen op een professionele gevelwerker. Los van het feit dat dit bijzonder interessant is vormt het relatief aanzienlijke uurtarief voor veel mensen een doorn in het oog. Dat hoeft echter niet noodzakelijk zo te zijn, in tegendeel. Het is immers op zeer eenvoudige wijze mogelijk om een besparing te realiseren op het uurtarief van een gevelwerker. Dit is met name het geval door een offerte op te vragen bij verschillende partijen en deze met elkaar te vergelijken. Op deze manier zult u namelijk kunnen vaststellen dat u er die ene gevelwerker met het laagste uurtarief zo tussenuit kunt halen.