Het betegelen van uw woning is een hels karwei die bovendien ook nog eens fysiek niet onderschat mag worden. Daarnaast spreekt het voor zich dat de tegels op correcte wijze moeten worden geplaatst om te kunnen rekenen op het best mogelijke eindresultaat. Dit zorgt er voor dat er tegenwoordig een niet onaanzienlijke groep mensen voor kiezen om een beroep te doen op een ervaren tegelzetter. Een dergelijke vakman kan voor u perfect een mooie vloer realiseren. Gaat u ook een tegelzetter onder de arm nemen? Aarzel dan niet langer, lees snel verder en ontdek met welk uurtarief u in deze situatie rekening dient te houden.

Tegelzetter

Tegelzetter nodg? Vergelijk eerst

Het uurtarief van een tegelzetter

Een tegelzetter kan er op verschillende manieren voor kiezen om diens werkzaamheden aan te rekenen. Dit kan onder meer gebeuren door middel van een uurtarief. Het uurtarief dat in rekening wordt gebracht door een tegelzetter is gelegen tussen de 15 en 55 euro, afhankelijk van het soort tegelzetter. Een MKB’er is uiteraard de duurste partij terwijl een ongecertificeerde tegelzetter ideaal is voor mensen die slechts een beperkt budget voor handen hebben. Het precieze uurtarief van een tegelzetter wordt duidelijk aan de hand van de onderstaande prijstabel.

Type tegelzetter Gemiddelde kostprijs
Ongecertificeerde tegelzetter Tussen 15 & 25 euro per uur
ZZP’er Tussen 30 & 40 euro per uur
MKB’er Tussen 40 & 55 euro per uur

Het uurtarief dat door een tegelzetter wordt aangerekend omvat doorgaans niet alleen het plaatsen van nieuwe tegels. Wanneer het een bestaande tegelvloer betreft moeten uiteraard de tegels nog worden verwijderd door de tegelzetter. Voor het verwijderen van bestaande tegels uit een tegelvloer wordt een gemiddeld uurtarief aangerekend welke is gelegen tussen 30 en 40 euro. Uiteraard kan ook dit bedrag afhankelijk zijn van het type tegelzetter die u onder de arm neemt.

Alternatief voor uurtarief van een tegelzetter

Het is belangrijk om er rekening mee te houden dat het merendeel van de tegelzetters vandaag de dag de voorkeur geven aan een legloon per vierkante meter. Bovendien wordt er ook steeds vaker en in het bijzonder bij grote projecten voor gekozen om een totaalprijs af te spreken. Wordt er een legloon per vierkante meter afgesproken? Dan ligt deze gemiddeld tussen de 25 en 40 euro per vierkante meter, afhankelijk van het type vakman. Het afspreken van een totaalprijs kan eventueel financieel interessant zijn, maar het kan ook zomaar gebeuren dat u heel wat meer moet betalen dan het geval zou zijn geweest bij het aanrekenen van een uurtarief of legloon per vierkante meter. Hier rekening mee houden is dan ook altijd een vereiste.

Besparen op het uurtarief van een tegelzetter

Wilt u een beroep doen op een professionele tegelzetter, maar zoekt u nog naar een interessante en efficiënte mogelijkheid om te besparen op het uurtarief dat in rekening wordt gebracht? In dat geval kunnen we u eigenlijk alleen maar aanraden om er voor te kiezen om offertes op te vragen bij verschillende tegelzetters. Alleen door het opvragen van meerdere offertes en deze met elkaar te vergelijken is het immers mogelijk om een zo aantrekkelijk mogelijke besparing te realiseren op het uurtarief dat in rekening wordt gebracht. Door een vergelijking uit te voeren kunt u er in ieder geval zonder ook maar enig probleem de goedkoopste tegelzetter met de beste service zo tussenuit halen.