Door het toevoegen van een dakkapel aan uw woning wordt er voor gezorgd dat er extra leefruimte wordt gecreëerd. Op deze manier beschikt u dan ook bijvoorbeeld over een extra ruimte om een nieuwe slaapkamer te voorzien of kunt u zomaar een prachtige werkruimte realiseren. Wilt u voor het plaatsen van een dakkapel bij uw huis een beroep doen op een echte dakkapel specialist? In dat geval zult u graag een duidelijk beeld willen hebben van het uurtarief dat door deze vakman in rekening wordt gebracht. Geldt dat eveneens voor u? Aarzel dan niet langer en ontdek het uurtarief van een dakkapel specialist op deze pagina!

dakkapel

Dakkapel kopen? Vergelijk offertes

Het uurtarief van een dakkapel specialist

Het uurtarief dat door een dakkapel specialist wordt aangerekend is altijd afhankelijk van het soort vakman waarvoor u kiest. We onderscheiden op dit vlak grofweg drie verschillende mogelijkheden. Zo is er enerzijds de ongecertificeerde dakkapel specialist, maar is het eveneens mogelijk om een beroep te doen op een zogenaamde ZZP’er of een MKB’er. Voor welke van deze verschillende partijen u uiteindelijk ook zult kiezen is mede afhankelijk van het budget dat u voor handen heeft.

 

Type dakkapel specialist Gemiddelde kostprijs
Ongecertificeerde dakkapel specialist Tussen 15 & 25 euro per uur
ZZP’er Tussen 30 & 40 euro per uur
MKB’er Tussen 40 & 55 euro per uur

 

Het uurtarief van een dakkapel specialist wordt niet alleen beïnvloed door het soort vakman waarvoor u kiest. Het is namelijk ook zo dat de ervaring van de dakkapel specialist een niet onbelangrijke rol kan spelen. Hou er bovendien ook rekening mee dat een dakkapel in verschillende vormen kan worden aangekocht. Het laten plaatsen van een maatwerk dakkapel vereist heel wat meer handenarbeid waardoor u altijd meer arbeidskosten zult moeten betalen. Er voor kiezen om een prefab dakkapel te laten plaatsen is op dit vlak dan ook altijd het interessantst.

Verschillende werkzaamheden van een dakkapel specialist

Een dakkapel specialist kan er uiteraard niet uitsluitend voor zorgen dat er een compleet nieuwe dakkapel wordt gerealiseerd. Het is bijvoorbeeld ook zo dat u een beroep kunt doen op een dakkapel specialist om een bestaande dakkapel te laten renoveren. Het uurtarief dat door een vakman als deze in rekening wordt gebracht is evenwel niet afhankelijk van het type karwei. Dit zorgt er voor dat u steeds rekening kunt houden met de aangegeven, gemiddelde uurtarieven in bovenstaande prijstabel.

Hoe besparen op het uurtarief van een dakkapel specialist?

Het plaatsen van een dakkapel op uw woning is uiteraard een vorm van luxe. Dit is in het bijzonder zo omdat er op deze manier een indrukwekkende meerwaarde kan worden gerealiseerd op vlak van leefruimte. Net het feit dat een dakkapel een vorm van luxe is zorgt er in combinatie met de vrij complexe werkzaamheden voor dat het uurtarief van een dakkapel specialist vrij hoog kan uitvallen. Bent u op zoek naar een mogelijkheid om een mooie besparing te kunnen realiseren op dit uurtarief? Dat is geen probleem. Door een offerte op te vragen bij verschillende dakkapel specialisten kunt u zeer veel geld besparen op de eindfactuur omdat u er die ene dakkapel specialist met het laagste uurtarief zo tussenuit kunt halen.