Beschikt uw huis over een echt vuile gevel? Bent u het zat dat hierdoor niet alleen de uitstraling, maar ook de waarde van uw woning op negatieve wijze wordt beïnvloed? In dat geval is het de hoogste tijd om er voor te kiezen om een beroep te doen op een gevelreiniger. In principe zou u er ook voor kunnen kiezen om het reinigen van uw gevel zelf uit te voeren, maar de kans bestaat dan dat u kiest voor reinigingsmiddelen die de steen in uw gevel kan beschadigen. Door een beroep te doen op de diensten van een gevelreiniger is dat uiteraard niet het geval, al dient u wel rekening te houden met een iets hoger kostenplaatje. Bent u benieuwd welk uurtarief er door een gevelreiniger in rekening wordt gebracht? We vertellen het u graag op deze pagina!

gevelreiniging

Gevel reinigen? Ontvang vrijblijvend advies

Het uurtarief van een gevelreiniger

In principe kan de kostprijs van een gevelreiniger op verschillende manieren in rekening worden gebracht. In tegenstelling tot wat u misschien zult vermoeden wordt er in het merendeel van de gevallen gebruik gemaakt van een kostprijs per vierkante meter in plaats van per uur. Dit is niet alleen interessant voor de gevelreiniger, maar ook voor de klant zelf. Op deze manier kunt u er namelijk zeker van zijn dat u ook echt waar krijgt voor uw geld. Bent u toch eerder benieuwd naar het gemiddelde uurtarief van een gevelreiniger? In dat geval kunt u deze afleiden aan de hand van onderstaande prijstabel.

Type Gemiddeld uurtarief
Ongecertificeerde gevelreiniger Tussen 20 & 25 euro per uur
ZZP’er Tussen 30 & 35 euro per uur
MKB’er Tussen 45 & 60 euro per uur

 

Op welke manier de kostprijs van de gevelreiniger van uw keuze in rekening wordt gebracht is altijd een beetje afhankelijk van de vakman in kwestie. Het maken van duidelijke afspraken zorgt er in ieder geval voor dat u niet voor vervelende verrassingen komt te staan en bovendien kunnen beide partijen zich op deze manier altijd vinden in de uiteindelijke kostprijs die in rekening wordt gebracht.Prijs afhankelijk van type gevelreiniging

Het spreekt voor zich dat zowel het uurtarief als de prijs per vierkante meter van een gevelreiniger kan worden beïnvloed door het soort reiniging welk er moet worden uitgevoerd. Dit is niet zo vreemd, want in het merendeel van de gevallen zit ook de kostprijs voor het reinigingsmiddel in deze prijs inbegrepen. Op vlak van gevelreiniging onderscheiden we veelal de volgende drie mogelijkheden (afhankelijk van de ernst van de vervuiling evenals de ondergrond waaruit de gevel bestaat):

  • Stoomcleanen
  • Zandstralen
  • Chemische reiniging

De gevelreiniger van uw keuze zal altijd vooraleer de gevelreiniging daadwerkelijk uit te voeren de situatie ter plaatse komen bekijken. Op deze manier kan hij vaststellen welke type reiniging het meest aangewezen is en welke er bijvoorbeeld zeker niet mag worden toegepast.

Besparen op het uurtarief van een gevelreiniger

Een beroep doen op een gevelreiniger voor het reinigen van uw gevel is dus altijd een interessante keuze, ook al zult u op deze manier rekening moeten houden met een hogere kostprijs. Wilt u graag toch een aantrekkelijke besparing kunnen realiseren op het uurtarief van een gevelreiniger? In dat geval is het altijd de moeite waard om er voor te kiezen om een objectieve vergelijking tussen offertes bij verschillende gevelreinigers uit te voeren. Alleen op deze manier haalt u er steeds opnieuw de voordeligste gevelreiniger tussenuit.