Handige doe-het-zelvers durven het wel eens aan om zelf het glas te plaatsen in hun woning. In principe is dit ook perfect mogelijk, maar er moet wel altijd rekening mee worden gehouden dat er op deze manier zeer aanzienlijke verwondingen kunnen ontstaan. Glas is werkelijk messcherp aan de zijkanten waardoor het niet zelden voorkomt dat onervaren mensen naar het ziekenhuis moeten worden gebracht bij plaatsing. Wilt u dit voorkomen? Dan is een beroep doen op een glaszetter altijd een interessante keuze. Bent u benieuwd hoeveel een glaszetter precies moet kosten? Lees dan snel verder en ontdek het gemiddelde uurtarief evenals alle mogelijke extra kosten die door een glaszetter in rekening gebracht kunnen worden.

glaszetter

Glaszetter nodig? Vergelijk eerst

Het uurtarief van een glaszetter

Laat ons in eerste instantie beginnen met te kijken naar het uurtarief dat doorgaans door een glaszetter in rekening wordt gebracht. Het gemiddelde uurtarief wordt duidelijk aan de hand van onderstaande prijstabel, maar het is belangrijk om altijd een bepaalde marge in te bouwen. Het precieze uurtarief van een glaszetter is dan ook niet vastgesteld en bijgevolg afhankelijk van een aantal zaken. Denk bijvoorbeeld maar eens aan de ervaring waar een glaszetter al dan niet over beschikt. Een ervaren glaszetter zal op dit vlak dan ook altijd heel wat duurder zijn in vergelijking met een glaszetter die nog maar net van de schoolbanken afkomt. Het standaard, gemiddeld uurtarief van een glaszetter is in ieder geval als volgt:

Type Gemiddeld uurtarief
Ongecertificeerde glaszetter Tussen 20 & 25 euro per uur
ZZP’er Tussen 45 & 55 euro per uur
MKB’er Tussen 50 & 75 euro per uur

Uurtarief glaszetter niet enige kost

Indien u een beroep doet op de diensten van een glaszetter spreekt het voor zich dat u graag een goed zicht zult willen hebben op het uurtarief dat door deze vakman in rekening wordt gebracht, maar het totale kostenplaatje is uiteraard heel wat uitgebreider. We onderscheiden buiten het uurtarief van de glaszetter dan ook nog de volgende extra kosten:

  • De kosten voor het kopen van het materiaal
  • De eventuele extra kosten zoals voorrijkosten

U kunt er uiteraard voor kiezen om de ramen zelf aan te schaffen, los van de glaszetter, maar denk niet dat u op deze manier altijd veel goedkoper uit bent. Sterker nog, het kan zomaar financieel interessanter zijn om de glaszetter zelf de ramen mee te laten brengen.

Besparen op het uurtarief van een glaszetter

Indien u een beroep doet op een glaszetter voor het plaatsen van de ramen in uw huis zult u de kosten hiervoor uiteraard zo beperkt mogelijk willen houden. Het spreekt evenwel voor zich dat u niet graag zult willen inboeten op vlak van kwaliteit. Stelt u zich bijvoorbeeld maar eens voor dat de glaszetter in kwestie het glas laat vallen of niet goed plaatst… Hoe kunt u dan precies zeker zijn van de best mogelijke prijs-kwaliteitverhouding? Zeer eenvoudig, door het opvragen van offertes bij meerdere glaszetters en deze met elkaar te vergelijken! Op deze manier zult u in geen tijd precies die ene glaszetter er tussenuit kunnen halen die perfect aan al uw verwachtingen zal weten te voldoen!