Wilt u hekwerk laten plaatsen? In dat geval is de kans zeer groot dat u het niet meteen ziet zitten om hier zelf mee aan de slag te gaan. Het merendeel van de mensen die deze keuze maken doen daarvoor dan ook een beroep op een hekwerk specialist. Een dergelijke vakman realiseert voor u moeiteloos het beste hekwerk, maar uiteraard gaat dit gepaard met een bepaalde kostprijs. Wilt u graag een hekwerk specialist onder de arm nemen, maar wilt u eerst een goed beeld krijgen van diens uurtarief? In dat geval is de informatie op deze pagina precies waar u naar op zoek bent!

hekwerk prijzen

Hekwerk nodig? Vergelijk eerst

Het uurtarief van een hekwerk specialist

Het eerste wat u zult willen weten vooraleer een hekwerk specialist onder de arm te nemen heeft betrekking tot het uurtarief dat in rekening wordt gebracht. Dit uurtarief kan sterk verschillen omdat ze wordt beïnvloed door meerdere factoren. Onder meer het soort hekwerk specialist evenals de ervaring waar deze over beschikt zijn op dit vlak van bijzonder groot belang. De gemiddelde prijzen van de verschillende hekwerk specialisten zijn in ieder geval af te leiden uit de onderstaande prijstabel.

Type hekwerk specialist Gemiddeld uurtarief
Ongecertificeerde hekwerk specialist Gemiddeld tussen 20 & 25 euro per uur
ZZP’er Gemiddeld tussen 30 & 40 euro per uur
MKB’er Gemiddeld tussen 40 & 50 euro per uur

Het is niet meer dan normaal dat het uurtarief van een ongecertificeerde hekwerk specialist het laagst ligt van de drie verschillende partijen die voor u hekwerk kunnen realiseren. Dit heeft alles te maken met het feit dat u als klant op deze manier een beetje inboet op vlak van zekerheid. We kunnen er immers toch best vanuit gaan dat het eindresultaat van een ZZP’er op vlak van hekwerk beter zal zijn in vergelijking met deze van de gewone hekwerk specialist. Wilt u niet op een euro meer of minder kijken? Dan is een beroep doen op een MKB’er misschien nog het interessantst van allemaal. Een dergelijk bedrijf beschikt doorgaans over veel eigentijdser materiaal waardoor het hekwerk van uw keuze op de best mogelijke wijze kan worden geplaatst.

Let op de meerprijs voor het materiaal

Inmiddels heeft u reeds een goed beeld van het gemiddelde uurtarief dat door een hekwerk specialist in rekening wordt gebracht. Het is evenwel zeer belangrijk om er rekening mee te houden dat er buiten dit uurtarief ook nog andere kosten zijn die deel uitmaken van het totale kostenplaatje. Wat bijvoorbeeld te denken van de aankoopprijs van het materiaal voor het realiseren van uw hekwerk? Hoeveel deze kost precies zal bedragen is afhankelijk van onder meer het materiaal waaruit het hekwerk is vervaardigd. Een houten hekwerk is bijvoorbeeld altijd voordeliger in vergelijking met gaashekwerk. Ook de plaats waar het hekwerk wordt voorzien kan de uiteindelijke prijs sterk beïnvloeden. Balkonhekwerk is wat dat betreft altijd het duurst.

Besparen op het uurtarief van een hekwerk specialist

Het inschakelen van een hekwerk specialist brengt zoals u inmiddels heeft kunnen lezen altijd bepaalde kosten met zich mee. Deze kosten kunnen afhankelijk van de hoeveelheid hekwerk die moet worden geplaatst aanzienlijk oplopen. Omwille van deze reden zijn veel mensen dan ook op zoek naar een mogelijkheid om te besparen op het uurtarief van hun hekwerk specialist. Dit kan in principe op verschillende manieren. De interessantste mogelijkheid van allemaal gaat evenwel schuil in het feit dat een objectieve vergelijking uitvoeren altijd niet alleen een aantrekkelijke, financiële besparing kan realiseren, daarnaast gebeurt dit ook nog eens zonder kwaliteitsverlies. Wilt u het uurtarief van uw hekwerk specialist ook drukken? Dan is het uitvoeren van zo’n vergelijking altijd de moeite meer dan waard.