Zou u graag ten allen tijde de beschikking willen hebben over een echt mooie tuin waarin u kunt vertoeven? Heeft u evenwel geen tijd om uw tuin te onderhouden? In dat geval is het altijd de moeite waard om daarvoor een beroep te doen op de diensten van een hovenier. Bent u dit ook van plan, maar zou u graag eerst te weten willen komen welk uurtarief er precies door deze vakman in rekening wordt gebracht? Lees dan snel verder, want wij vertellen u op deze pagina graag waar u op vlak van het uurtarief van een hovenier rekening mee moet houden!

hovenier

Hovenier nodig? Vergelijk eerst

Het uurtarief van een hovenier

Wanneer u voor het onderhouden van uw tuin een beroep doet op een hovenier spreekt het voor zich dat u hiervoor rekening dient te houden met een bepaalde kostprijs. Het exacte kostenplaatje dat op dit vlak in rekening wordt gebracht is altijd afhankelijk van het soort hovenier die u onder de arm neemt. We onderscheiden op dit vlak de ongecertificeerde hovenier van de ZZP’ers en MKB’ers. Het verschil in prijs tussen deze verschillende partijen onderling wordt duidelijk aan de hand van onderstaande prijstabel.

Type hovenier Gemiddelde kostprijs
Ongecertificeerde hovenier Tussen 15 & 25 euro per uur
ZZP’er Tussen 30 & 40 euro per uur
MKB’er Tussen 40 & 55 euro per uur

 

Een beroep doen op een ongecertificeerde hovenier levert u uiteraard altijd het grootste, financiële voordeel op. Keerzijde van de medaille is helaas wel dat het lastig is om op voorhand de kwaliteit van de werkzaamheden te toetsen. Op dit vlak biedt gebruikmaken van een ZZP’er of MKB’er u dan ook heel wat meer voordelen. Vooraf even voor uzelf uitmaken welk budget u precies voor handen heeft zorgt er voor dat u op dit vlak bent verzekerd van de beste keuze.

Andere kosten van een hovenier

U dient er rekening mee te houden dat het uurtarief niet de enige kost is die door een hovenier in rekening kan worden gebracht. Alles valt of staat uiteraard met het type karwei dat door de hovenier moet worden uitgevoerd. Gaat het bijvoorbeeld om het aanleggen van een tuin of is er gewoon sprake van onderhoudswerkzaamheden? Bovendien is het lang niet altijd zo dat er door een hovenier gebruik wordt gemaakt van een uurtarief. Voor het ontwerpen van een nieuwe tuin wordt er bijvoorbeeld steeds gebruik gemaakt van een vaste kostprijs.  Betreft het tuinaanleg? Dan wordt er de voorkeur aan gegeven om te werken met een prijs per vierkante meter. Het kostenplaatje hiervoor ligt, afhankelijk van de hovenier in kwestie tussen de 80 en 250 euro per vierkante meter. U kunt uiteraard altijd proberen om alsnog een uurtarief af te spreken met de hovenier van uw keuze.

Besparen op het uurtarief van een hovenier

Het uurtarief van een hovenier kan voor veel mensen die hun tuin (opnieuw) willen aanleggen of onderhouden een doorn in het oog zijn. Er is gelukkig een mogelijkheid om er voor te zorgen dat u kunt rekenen op de laagst mogelijke prijs, namelijk door offertes bij meerdere hoveniers aan te vragen. Op deze manier kunt u op uitermate efficiënte wijze een vergelijking uitvoeren waardoor u er zeker van kunt zijn dat u er die ene hovenier met de best mogelijke prijs-kwaliteitverhouding tussenuit kunt halen. Het is onnodig om te zeggen dat u op deze manier een zeer aantrekkelijke besparing zult weten te realiseren!