Wanneer u gaat verhuizen kunt u in principe twee dingen doen. Zo kunt u er in eerste instantie voor kiezen om de volledige verhuis zelf uit te voeren, maar daarnaast is het ook mogelijk om hiervoor een professionele verhuizer in te schakelen. Er zijn tegenwoordig op de markt verschillende type verhuizers actief. Zo kunt u kiezen voor een gewone, ongecertificeerde verhuizer, maar is het ook mogelijk om een beroep te doen op de diensten van een erkend verhuisbedrijf. Twijfelt u nog een beetje en zou u graag eerst even willen weten welke kosten dit met zich meebrengt? Lees dan snel verder en ontdek welk gemiddeld uurtarief er door een verhuizer in rekening wordt gebracht!

Kosten spachtelputz

Verhuisbedrijf nodig? Vergelijk eerst!

Het uurtarief van een verhuizer

Het verhuizen van uw inboedel is een karwei dat niet mag worden onderschat. Het verhuizen van de kleine spullen is op zich geen probleem, maar wat te denken van die grote en zware meubelen die een plaats moeten krijgen in uw nieuwe woonst? Om niet zelf te moeten sleuren met deze grote stukken is het altijd veel interessanter om een beroep te doen op een echte verhuizer. Welke kostprijs hij hiervoor aanrekent geven we u graag aan in onderstaande tabel.

Type verhuizer Gemiddeld uurtarief
Standaard verhuizer Gemiddeld zo’n 30 euro per uur
Erkende verhuizer Gemiddeld zo’n 40 euro per uur

Buiten de standaard verhuizers waar u een beroep op kunt doen zijn er vaak ook nog andere vakmannen betrokken bij een verhuis. Gaat u bijvoorbeeld de volledige inboedel zelf inpakken of kiest u er voor om dit vervelende karwei uit te besteden? En wat bovendien ook te denken van het terug in elkaar zetten van de meubelen, al dan niet zonder dat daar nog een plannetje voor beschikbaar is? In beide gevallen kan het interessant zijn om een beroep te doen op een echte vakman. De kosten voor deze personen worden duidelijk aan de hand van de onderstaande prijstabel.

Type vakman bij verhuis Gemiddeld uurtarief
Inpakker Gemiddeld zo’n 40 euro per uur
Handyman Gemiddeld zo’n 40 euro per uur

Uiteraard is een beroep doen op één van de twee bovenstaande vakmannen geen vereiste, maar ze kunnen er wel voor zorgen dat uw verhuis een stuk vlotter zal verlopen. In het bijzonder wanneer u bijvoorbeeld slechts één dag de tijd heeft om te verhuizen is het absoluut de moeite waard om de diensten van deze personen te overwegen.

Waarom ligt het uurtarief van een erkende verhuizer hoger?

Zoals u heeft kunnen afleiden uit de bovenstaande prijstabel ligt het uurtarief van een erkende verhuizer hoger in vergelijking met een standaard verhuizer. Dit heeft alles te maken met het feit dat een verhuisbedrijf met erkende verhuizers moet voldoen aan bepaalde maatstaven. Is dit niet het geval, dan zorgt dat er voor dat ze hun statuut als erkende verhuizer kunnen verliezen. Bijgevolg zorgt dit er voor dat de dienstverlening van een erkende verhuizer in de basis kwalitatiever en ook efficiënter is in vergelijking met deze van een standaard verhuizer. Bovendien bent u tijdens de verhuis ook ingedekt bij schade tot een bedrag van 100.000 euro.

Besparen op het uurtarief van een verhuizer

Het uurtarief van een schilder is op zich best wel betaalbaar, ware het niet dat u bij een verhuis nog met heel wat andere kosten ook rekening dient te houden. Omwille van deze reden is het voor veel mensen dan ook haast noodzakelijk om een (extra) besparing op het uurtarief van een schilder te kunnen realiseren. Dit is perfect mogelijk door het uitvoeren van een objectieve vergelijking. Alleen op deze manier krijgt u namelijk een goed beeld van de gemiddelde kosten die door een verhuizer per uur worden aangerekend en kunt u er de voordeligste partij zo tussenuit halen. Het spreekt voor zich dat er op deze manier een zeer mooie besparing kan worden gerealiseerd op het uurtarief van uw verhuizer.