U leest het tegenwoordig volop in de krant en nieuwsprogramma’s staan er bol van. Er is steeds meer sprake van criminaliteit en mensen voelen zich niet meer veilig in hun eigen huis. Om u veilig te voelen in de eigen woning gaan steeds meer mensen over tot een alarmsysteem in hun huis. Een alarmsysteem is iets wat u niet zomaar onbezonnen moet gaan plaatsen. Daarom hebben we een stappenplan voor u opgesteld.

Alarmsysteem

 
Alarmsysteem kopen? Vergelijk eerst!

Stap 1: weet goed wat u wilt

Gaat u een alarmsysteem laten aanleggen dan is het goed om te bedenken wat u precies wilt. Maakt u daarom vooraf een schema voordat u naar de winkel gaat of de opdracht uit handen geeft. Bedenk of u camera’s wilt, en of u een beveiliging op ramen en deuren met een klaviertje wilt. De bewegingsmelders voor binnenshuis zijn optioneel. Wanneer u weet wat u wilt is het goed om te kijken naar de volgende stap.

Stap 2: korting van uw verzekeraar

Wilt u geld terug krijgen van uw verzekeraar dan is het goed om te weten wat het pakket van eisen is. Men heeft hiervoor in samenspraak met de politie en de bond van verzekeraars een risico analyse opgesteld. Dit is gebeurd aan de hand van uw postcode. Men kan zien wat het risico is dat er een inbraak of overval bij u wordt gepleegd. Daarnaast kan men zien wat de waarde van bezittingen in een huis ongeveer is. Wilt u deze korting van uw verzekeraar dan zult u dus minimaal een alarmsysteem moeten samenstellen aan de hand van dit pakket van eisen.

Stap 3: met of zonder meldkamer

Een alarmsysteem kunt u op twee manieren uitlezen.

  • Een alarmsysteem met app. Het alarmsysteem met de app leest u zelf uit op uw mobiele apparatuur. Dat houdt in dat u zelf een melding doet bij de hulpdiensten wanneer er sprake is van onraad bij u thuis. Er wordt ook niet gepatrouilleerd langs uw woning. Dit systeem legt u aan waarbij u gebruik maakt van de wifi verbinding in uw huis. Deze alarminstallatie stelt u zelf met losse componenten samen. U legt deze doorgaans ook zelf aan.
  • Een alarmsysteem met meldkamer. Wilt u een alarmsysteem waarbij de meldingen door een meldkamer worden gedaan dan kiest u voor dit abonnement. U koopt eenmalig een systeem en laat dit vervolgens uitlezen door een meldkamer. U heeft hierdoor een veiliger huis want bij onraad wordt er gelijk hulp gestuurd. Deze installatie wordt vaak geïnstalleerd. De extra kosten zitten in het beveiligen wat men doet.

Stap 4: de installatie zelf doen of laten doen

U kunt bij elk systeem bedenken of u zelf de installatie wilt doen of dat u het toch liever laat doen. Houdt u er rekening mee dat hierbij de kosten voor de baten uitgaan. Een systeem wat voor u wordt aangelegd door een professional is doorgaans een stuk minder storingsgevoelig dan een systeem wat door uzelf wordt aangelegd. De professional heeft er voor geleerd om een systeem zo volledig en accuraat mogelijk in te stellen. Valse alarmmeldingen zijn een kostbare aangelegenheid.

Stap 5: De installatie doorgeven aan uw verzekeraar

Heeft u een alarminstallatie laten plaatsen dan geeft u dat door aan uw verzekeraar. Dat doet u nadat u een verklaring kreeg van de leverancier dat de installatie voldoet aan hun eisen. Met dit certificaat krijgt u een korting op uw verzekeringspremie waarmee u door de jaren heen beetje bij beetje uw installatie terugverdient.

Stap 6: schakel de politie in

De politie zal graag gebruik maken van uw videobeelden wanneer er elders in de buurt onraad is. Vaak kan men op uw beveiligingscamera zien of er ook onraad aan uw deur is geweest. Daarom heeft men tegenwoordig een bestand waarin deze systemen geregistreerd staat.

Betaal niet teveel

Een inbraak of overval is erg ingrijpend. Dief zijn van uw eigen portemonnee is zo mogelijk nog erger. Het is daarom aan te raden om eerst offertes op te vragen. Dat doet u met deze button. U krijgt gelijk meerdere offertes in uw mailbox om te vergelijken. U vergelijkt ze op de onderstaande punten:

  • De hoogte van het arbeidsloon.
  • De hoogte van de materiaalkosten
  • De volledigheid van de offerte.
  • De hoogte van de voorrijkosten
  • De hoogte van de kilometerkosten.

Weet hoeveel u kwijt bent

We informeerden bij een aantal leveranciers van alarminstallaties hoeveel u ongeveer kwijt bent voor een alarminstallatie. We kregen een aantal offertes toegestuurd.

Wat wordt er geïnstalleerd Wat zit bij het systeem in Prijs
Een alarmsysteem met losse componenten Detectoren voor- en achterdeur

Glasbreukmelders ramen voor en achter

Camerabewaking voor- en achterdeur

Bewegingsmelders voor binnenshuis

 

Opvolging van alarmmeldingen via app

Tussen 875 en 1250 euro
Een alarmsysteem met een meldkamer Detectoren voor- en achterdeur

Glasbreukmelders ramen voor en achter

Camerabewaking voor- en achterdeur

Bewegingsmelders voor binnenshuis

 

Opvolging van alarmmeldingen door meldkamer

Eenmalig tussen 695 en 995 euro

 

Abonnement tussen 25 en 45 euro per maand