We leven in een tijd waar in veiligheid in uw eigen huis niet meer vanzelfsprekend is. Misdaadprogramma’s staan vol met berichten over mensen die in hun eigen huis ongewenst bezoek aan de deur kregen en overvallen werden. Wanneer u niet wil dat dit u overkomt zult u dan ook naar maatregelen grijpen om ongewenst bezoek buiten de deur te houden. Een beveiligingssysteem is in dat geval een oplossing. Een andere oplossing is bijvoorbeeld om een camerabeveiliging te plaatsen. We keken voor u naar een stappenplan om dit te realiseren.

Alarmsysteem

 
Alarmsysteem kopen? Vergelijk eerst!

De kosten van camerabeveiliging

We informeerden bij meerdere beveiligingsbedrijven naar de kosten van camerabeveiliging. We kregen een aantal offertes toegestuurd die we in onderstaand schema samenvatten.

Wat voor beveiligingsdiensten neemt u af Omschrijving Prijs van deze diensten
Camerabeveiliging met IP camera’s IP camera’s die in uw huis worden geplaatst. U leest ze uit met een app op uw mobiele apparatuur Tussen 129 en 499 euro
Camerabeveiliging met camera’s met een meldkamer Beveiligingscamera’s die via een beveiligingsbedrijf lopen. Zij lezen de camera’s uit en geven u een melding in geval van onraad Eenmalig tussen 395 en 595 euro

 

Abonnement tussen 30 en 45 euro per maand

 

In stappen uw huis beveiligen

Als u een camerabeveiliging wil laten plaatsen zult u een aantal stappen moeten doen. We hebben ze voor u op een rij gezet.

  • Weet wat er nodig is. Voordat u een beveiligingsbedrijf gaat inschakelen is het goed om te weten wat er nodig is voor een goede beveiliging van uw huis. U zult dan ook voor uzelf een schema moeten maken van uw huis en daarin aantekenen waar de camerabeveiliging nodig is. Meestal zult u camera’s bij de voor- en achterdeur moeten plaatsen met eventueel nog een camera elders in uw tuin. Het is goed om te kijken of u ook een beveiliging binnenshuis wilt hebben. Bedenkt u wel dat u daarmee een behoorlijk stuk van uw privacy afgeeft.
  • Wat eist de verzekeraar. Wilt u de beveiligingscamera’s laten vergoeden door de inboedel en opstalverzekeraar dan is het goed om te kijken naar hun pakket van eisen. Ze zullen in dat geval een lijst hebben met een risico analyse. Daarin staat vermeld wat de eisen zijn in uw postcodegebied. Er wordt gekeken naar het inkomen van mensen in uw postcodegebied, de inbraakcijfers en het risico op een overval of inbraak. Vaak zal een verzekeraar ook eisen dat er een verder alarmsysteem wordt geplaatst. Dit zal inhouden dat er bewegingsmelders en sensoren moeten komen die uw woning optimaal beveiligen.
  • Wat wilt u nog meer in uw huis. Naast een systeem met camera’s zult u wellicht ook verder moeten denken met sensoren en bewegingsmelders zonder dat u aan een pakket met eisen van uw verzekeraar vast zit. Het is goed om veiligheid in uw eigen huis te hebben. Wanneer u alle wensen op een rij heeft staan is het goed om de laatste stap door te nemen.
  • Wie schakelt u in. U kunt er bij een beveiligingssysteem voor kiezen om een beveiligingsbedrijf in te huren. In dat geval maakt u gebruik van een service waarbij er van buitenaf wordt gekeken naar de camerabeelden in uw huis. Er wordt een eenmalig bedrag gevraagd voor de alarminstallatie die bij u is aangelegd. Daarnaast betaalt u maandelijks een bedrag voor de diensten van de meldkamer.
  • Zelf de camera’s uitlezen. U kunt ook besluiten om zelf de camera’s uit te lezen. In dat geval zult u zelf de hulpdiensten moeten inschakelen wanneer er onraad bij uw huis is. Dit systeem kost eenmalig een bepaald bedrag wat afhankelijk is van het aantal camera’s, de locatie en de verdere apparatuur die u wil laten plaatsen in uw huis.

Wanneer u iemand inschakelt

Gaat u iemand inschakelen dan zult u de volgende stappen moeten doorlopen:

  • Vraag offertes op. Eerst vraagt u offertes op. Dat doet u met de onderstaande button. U krijgt gelijk een aantal offertes om te vergelijken. U vergelijkt ze op de volgende punten: Hoogte van het arbeidsloon, hoogte van de materiaalkosten, hoogte van de kilometerkosten, hoogte van de voorrijkosten en prijzen inclusief BTW.
  • Kijk naar referenties. Gaat u iemand inhuren voor de beveiliging van uw huis dan kiest u uiteraard wel voor een betrouwbare partij. Kijkt u dan ook eerst naar referenties voordat u iemand inschakelt om uw huis te beveiligen. U wilt immers niet teveel betalen maar wel een betrouwbare service.

Na het beveiligen

Zijn er eenmaal beveiligingscamera’s opgehangen dan is het tijd om de laatste zaken door te nemen. We hebben ook deze voor u op een rij gezet.

  • Informeer uw verzekering. Uw verzekeraar zal zeker willen weten dat u beveiliging bij uw huis hebt laten aanbrengen. U kunt in veel gevallen een deel van uw premie terugkrijgen na het laten aanbrengen van beveiligingscamera’s.
  • Informeer de politie. Uw camera’s zullen ook altijd iets van straat in beeld nemen. Het korps politie is dan ook graag op de hoogte van uw beveiligingscamera’. Men kan daardoor beter ingrijpen wanneer er onraad bij u in de buurt is.

Ga niet teveel betalen

We noemden het al kort: met offertes weet u zeker dat u niet teveel betaalt voor een camerabeveiliging. U vraagt ze op met deze button. Vervolgens kiest u de goedkoopste leverancier uit. Zo bewapent u zich niet alleen tegen overvallers, maar bent u ook geen dief van uw eigen portemonnee.