Voelt uw huis gedurende de wintermaanden koud aan, ook wanneer u de verwarming voluit aan heeft staan, dan is er waarschijnlijk een probleem met uw woning.  De problemen kunnen liggen bij de isolatie van uw woning maar het kan ook zijn dat de ramen in uw huis niet goed meer zijn. Wanneer u enkel glas of oud dubbelglas in uw huis heeft zitten kan het nogal eens voorkomen dat er warmte verloren gaat. Als dit bij u het geval is doet u er goed aan om de diensten van een glaszetter in te schakelen. We hebben een praktisch stappenplan opgezet.

glaszetter

 
Glaszetter nodig? Vergelijk eerst

Stap 1: wat is de huidige situatie

Voordat u overgaat tot het inhuren van een glaszetter is het goed om eerst te kijken naar de situatie waarin u een glaszetter nodig heeft.

  • U heeft de kozijnen in uw huis en de ramen zijn bij u. Heeft u alle materialen in huis om ramen te laten plaatsen dan is het een goed idee om een glaszetter in te schakelen. Deze zal dan tegen een uurtarief zijn diensten aan u verlenen. Houdt u er rekening mee dat er nog extra materiaalkosten bij komen voor het plaatsen van het glas.
  • U heeft nieuw glas nodig en dit is nog niet in huis. In dat geval is het aan te raden om een leverancier van glas in te schakelen die gelijk het glas bij u thuis laat plaatsen. Zij leveren dan een eigen glaszetter.

Stap 2: Wat voor glas laat u zetten

Een glaszetter zal altijd moeten weten wat er van hem wordt verwacht. Het is dan ook zaak dat u weet wat voor glas u laat zetten. We hebben de diverse soorten voor u op een rij gezet.

  • HR glas. Dit is een soort glas is de meest traditionele vorm van dubbelglas. Het is glas wat u niet meer zomaar kunt kopen bij de glashandel. Dat komt doordat het glas niet voldoet aan de huidige bouwnorm. Het is glas waar alleen een laag lucht tussen zit. Dit dubbelglas heeft een lage isolerende waarde en wordt dan ook nauwelijks nog verkocht. Koopt u het wel uit spaarzaamheid dan verdient u de uitgave nauwelijks terug. Uw huis wordt er niet zuiniger op.
  • HR+ glas. Dit is dubbelglas waarbij er een laag gas tussen de beiden glasplaten in zit. Het glas heeft een isolerende waarde maar de schadelijke UV stralen kunnen uw huis nog steeds binnenkomen. Uw inboedel zal verkleuren door het zonlicht en bovendien voelt uw huis in de zomermaanden onaangenaam warm. Ook dit glas is nauwelijks standaard te koop omdat het niet aan de bouwnorm voldoet.
  • HR++ glas. Dit is dubbelglas waarbij er een laag gas tussen de beide platen zit samen met een laag folie. Dit is glas wat voldoet aan de bouwnorm.
  • HR+++ glas. Dit is glas wat hoger is dan de huidige bouwnorm. Het bestaat uit 3 lagen glas die aan elkaar zitten met een lasnaad. Bovendien zit er een folie laag tussen. Het glas is stukken zwaarder dan normaal HR++ glas waardoor de glaszetter er meer werk aan zal hebben.

Stap 3: inmeten of niet

Op het moment dat u een glaszetter gaat inhuren wilt u natuurlijk weten waar u aan toe bent. Ook wanneer u de ramen bij een leverancier bestelt is dit van het allergrootste belang. Het is dan ook altijd verstandig om vooraf de ramen te laten inmeten door een professional. De glaszetter kan dit doen en aan de hand daarvan een passende offerte maken. Een leverancier zal dit doen als onderdeel van het totale pakket van dienstverlening. U betaalt dus in een enkel geval wat bij voor deze dienstverlening maar dat betaalt zich terug in het uiteindelijke resultaat.

Stap 4: Een tarief afspreken

Voordat u een glaszetter aan het werk zet is het goed om eerst het tarief van de werkzaamheden te weten. U kunt dit overleggen door eerst offertes op te vragen. U vergelijkt ze aan de hand van een aantal punten wat we straks zullen benoemen.

Stap 5: Een planning maken

Heeft u de glaszetter op het oog voor de klus en weet u wanneer u de materialen in huis hebt, dan is het goed om een planning te maken. U moet immers weten wanneer de werkzaamheden bij uw huis kunnen worden uitgevoerd. Zeker wanneer er al glas bij uw woning staat om te worden geplaatst dient dit zo snel mogelijk te gebeuren.

Stap 6: Ruim baan maken

Gaat de glaszetter bij u aan het werk dan moet u ruim baan maken voor de werkzaamheden. Wordt er van buitenaf gewerkt dan moeten de ramen goed bereikbaar zijn voor de glaszetter. Moet er een bouwsteiger worden geplaatst dan moet daar de ruimte voor beschikbaar zijn. Wordt er van binnenuit gewerkt dan moeten alle obstakels voor de ramen in een huis weg zijn. Kortom: komt de glaszetter, geef hem dan ruim baan.

Stap 7: Denk naderhand aan subsidies

Heeft u ander glas in uw huis laten plaatsen dan kan het zomaar zo zijn dat uw woning daardoor in aanmerking komt voor subsidie. Kijkt u in elk geval naar de volgende subsidie:

  • Een beter energielabel. Oudere woningen hebben vaak een slecht energielabel. Dat komt doordat er een hoge CO2 uitstoot is bij woningen die niet goed geïsoleerd zijn en die enkel glas hebben. Bij het zetten van nieuw glas krijgt uw huis dan ook waarschijnlijk een beter energielabel. U kunt hierop een subsidie aanvragen bij het ministerie van VROM.

De kosten van een glaszetter

We informeerden naar de kosten van een glaszetter en kwamen tot de volgende tarieven:

Wat voor diensten wilt u gaan afnemen Omschrijving Prijs per
Diensten van een glaszetter Glaszetter inhuren zonder dat u glas afneemt Per uur tussen 55 en 75 euro
Diensten van een glaszetter Glaszetter inhuren waarbij u direct het glas afneemt Per vierkante meter tussen 30 en 55 euro

 

Vergelijk eerst offertes

Voordat u een glaszetter inschakelt loont het altijd om eerst offertes op te vragen. Dat doet u met onderstaande button. U krijgt gelijk meerdere offertes in uw mailbox om te vergelijken. Dat vergelijken doet u op de volgende punten:

  • Hoe hoog is het uurloon van de glaszetter en hoeveel uur berekent hij.
  • Hoe hoog zijn de materiaalkosten.
  • Zijn de prijzen inclusief BTW.
  • Wat zijn de voorrijkosten. Met andere woorden, wat zijn de vaste kosten die de glaszetter u berekent.
  • Wat zijn de kilometerkosten. Dat houdt in: hoeveel betaalt u per kilometer die de glaszetter rijdt vanaf zijn adres en hoeveel kilometers legt hij af.