Heeft u een garage dan stelt u daar waarschijnlijk uw eisen aan. Een van de eisen is toch wel dat de deur soepel en goed opent. Wanneer u een garagedeur heeft die steeds vast loopt of die er haveloos uitziet is dat geen goed teken. In dat geval is het zaak dat u een nieuwe garagedeur aanschaft. We keken voor u naar wat prijzen van garagedeuren. Ook maakten we een stappenplan voor het vervangen van een garagedeur.

 

Hoeveel kost een garagedeur

We informeerden bij meerdere leveranciers van garagedeuren naar de prijzen. We kregen een aantal opgaven toegestuurd.

Wat voor type garagedeur koopt u Wat zit bij de prijs inbegrepen Prijs
Een eenvoudige garagedeur Een kanteldeur, inclusief bijpassend mechanisme.

Materiaal: Hout

In de grondverf gezet

Zonder motor

Tussen 600 en 850 euro
Een roldeur Een roldeur, inclusief bijpassend mechanisme.

Materiaal: Hout

In de grondverf gezet

Zonder motor

Tussen 750 en 950 euro
Een sectionale deur Sectionale deur inclusief bijpassend mechanisme.

Materiaal: Hout

In de grondverf gezet

Standaard met motor

Tussen 1200 en 1500 euro
Een openslaande garagedeur Openslaande deur inclusief bijpassend mechanisme.

Materiaal: Hout
In de grondverf gezet

Standaard met motor

Tussen 3650 en 4000 euro

 

Stap 1: Wat zijn uw wensen

Voordat u een garagedeur gaat kopen is het aan te raden om eerst op een rij te zetten wat uw wensen zijn. U kunt daarbij denken aan de keuze van het materiaal maar ook uw budget mag u daarbij in overweging nemen. Kijkt u bij een heel blok met garages ook naar de andere deuren. Het wordt door uw buren vaak niet op prijs gesteld wanneer uw garage opeens heel erg afsteekt tegen de andere garages. Gaat u voor een compleet ander model, houdt u dan tenminste de kleur hetzelfde als die van de buren.

 

Stap 2: Wat is het doel van uw garage

U zult doorgaans uw garage gebruiken voor uw auto. Er zijn echter ook legio mensen die hun garage gebruiken om bijvoorbeeld in te klussen. In dat laatste geval zult u hogere eisen aan een garagedeur stellen. Wanneer u er regelmatig in verblijft om te werken is het bijvoorbeeld prettig dat de garagedeur geïsoleerd is. Een kanteldeur zal geen isolatie aan de binnenkant hebben zitten. We hebben het dan over een standaard deur die geen luxe heeft. Een sectionale deur is echter per paneel geïsoleerd en afgewerkt waardoor de deur een betere isolerende werking heeft. Wanneer u het hele jaar door in uw schuur wilt kunnen werken is dit model dus aan te raden.

 

Stap 3: Wat staat er in uw garage opgeslagen

Staan er in uw garage materialen opgeslagen waarvan de temperatuur niet al teveel mag dalen, dan doet u er verstandig aan om een deur te kiezen die geïsoleerd is. U kiest in dat geval voor de sectionale deur of voor de openslaande garagedeur. Maakt het voor de materialen niet uit wat de temperatuur is, dan kunt u prima af met een goedkopere garagedeur.

 

Stap 4: Hoeveel spierkracht heeft u

Mensen met een garage weten het: het openen en sluiten van een garagedeur kan behoorlijk wat spierkracht kosten. Het is in dat geval dan ook absoluut aan te raden om een garagedeur te kiezen die u met zo min mogelijk kracht kunt openen. Een kanteldeur kan behoorlijk wat kracht kosten, en ook een roldeur zal niet even soepel gaan. Deze deuren komen echter standaard zonder motor. Wanneer u minder spierkracht heeft is het aan te raden om de deur te kopen met een extra hulpmotormechanisme. Het kost u een paar honderd euro maar levert u veel meer comfort op.

 

Stap 5: Hoeveel ruimte heeft u

De hoeveelheid ruimte die u heeft rondom uw garage speelt eveneens een rol bij de keuze voor een garagedeur. Een kanteldeur neemt niet veel ruimte in beslag, maar hij zal altijd wel wat uitsteken wanneer u hem opent. Een roldeur zal daarentegen behoorlijk wat minder ruimte innemen. Een sectionale deur neemt nagenoeg geen ruimte in naar voren terwijl een openslaande deur juist weer veel ruimte inneemt. Het is dus maar net hoeveel ruimte u heeft voor de garagedeur die de keuze bepaalt.

 

Stap 6: Hoeveel waarde hecht u aan comfort

Hecht u waarde aan comfort en wilt u bijvoorbeeld niet uit uw auto stappen om de garagedeur te openen dan kiest u voor een garagedeur die u opent met een motor. U kunt daarbij één of meerdere handzenders aanschaffen zodat u de deur op afstand kunt openen. Deze vorm van comfort kost ongeveer 600 tot 750 euro bovenop de standaard prijs van de deur. Kiest u daarentegen voor een garagedeur die u gewoon handmatig opent waarvoor u naar buiten komt dan gelden de bovenstaande prijzen.

 

Stap 7: bespaar op de deur zelf

Heeft u een keuze gemaakt voor een garagedeur dan is het tijd om offertes op te vragen. Dat doet u met onderstaande button. U krijgt gelijk meerdere offertes in uw mailbox om te vergelijken. Dat vergelijken kan u een flink voordeel opleveren. Let u in het bijzonder op deze zaken:

  • Kosten van het materiaal. Let u daarbij op al het materiaal, dus niet alleen de deur maar ook zaken als het bevestigingsmateriaal.
  • Kosten van arbeidsloon. Laat u de deur plaatsen, let er dan op dat de te werken uren en het uurloon gespecificeerd staan.
  • De prijs inclusief de BTW.