Kakkerlakken behoren tot een soort ongedierte die u niet zomaar in uw huis zult tegenkomen. Wanneer u er echter last van heeft is het een ongedierte wat zich maar lastig laat bestrijden. Kakkerlakken zullen vaak meeliften met groente en fruit wat in het buitenland is geteeld. Heeft u er een maal last van dan maken ze een nest op een plek waar ze goed kunnen overleven. Kakkerlakken voeden zich met levensmiddelen die ze in uw keuken kunnen vinden. Heeft u last van kakkerlakken dan is het zaak dat u ze laat bestrijden. We informeerden naar de prijs van de bestrijding van kakkerlakken en maakten voor u een stappenplan voor de bestrijding van kakkerlakken.

Ongediertebestrijding

 
Vakspecialist nodig? Vergelijk eerst

Hoeveel kost kakkerlakken bestrijden

We deden navraag bij ongediertebestrijders naar de kosten van kakkerlakken bestrijden. Men gaf ons de volgende prijsopgaven:

Wat voor bestrijding moet er plaatsvinden Omschrijving van de werkzaamheden Prijs
Bestrijding van kakkerlakken binnenshuis Verdelgen kakkerlakken, verdelgen nest en verwijderen geursporen van het nest Tussen 105 en 135 euro
Bestrijding van kakkerlakken in bijvoorbeeld de kruipruimte of kelder Verdelgen kakkerlakken, verdelgen van nest op lastig bereikbare plek en verwijderen van geursporen van het nest. Tussen 125 en 145 euro

 

Stap 1: Heeft u wel echt met kakkerlakken te maken

Kakkerlakken zult u in een huis niet heel snel tegenkomen. Rondkruipend ongedierte wordt al snel als een kakkerlak bestempeld terwijl het bijvoorbeeld om een boktor blijkt te gaan. Het is dan ook goed om te kijken naar de omgeving waar u de kakkerlakken tegenkomt en naar de uiterlijke verschijnselen:

  • Het lichaam van een kakkerlak is ovaal en het dier heeft 6 pootjes. Deze zullen redelijk lang zijn waardoor het diertje gemakkelijk kan vluchten en lastig te vangen is.
  • Bruin zwarte kleur
  • 2 lange voelsprieten bovenaan de kop
  • Een paar centimeter lang
  • Een muskus achtige geur in de buurt van de beestjes
  • Een vochtige warme omgeving waar ze leven
  • Sporen van kakkerlakken in de vorm van stukjes schild en uitwerpselen.

Stap 2: Weten of er meerdere kakkerlakken zijn

Komt u een kakkerlak tegen na de vakantie of na het boodschappen doen dan hoeft dat niet direct te zeggen dat er een nest is. Pas wanneer de kakkerlak eitjes heeft gelegd kan er een nest in uw huis komen. Door de kakkerlak gelijk te verdelgen wanneer u deze ziet kunt u uitsluiten of er sprake is van een nest. Ziet u binnen een paar dagen tot weken nieuwe kakkerlakken dan was er al een nest gemaakt en moet het worden bestreden.

 

Stap 3: Herken het nest

Heeft u meerdere kakkerlakken in uw huis dan is het zaak dat u eerst het nest detecteert. U zult alsnog een ongedierteverdelger moeten inschakelen maar de eerste dingen kunt u zelf doen. Zo zult u de ruimte waar u de kakkerlakken aantreft zoveel mogelijk leeg moeten ruimen. Komt u de diertjes tegen onder de koelkast dan zult u daar eerst goed moeten schoonmaken. Volgt u daarbij uw neus. De geur van muskus kan behoorlijk doordringend zijn en u herkent het nest dan ook gelijk. In andere gevallen zult u bijvoorbeeld in de voorraadkast of in de gootsteenkast moeten zoeken naar het nest. Door het blootleggen van het nest wordt het verdelgen een stuk gemakkelijker. U herkent een nest aan de hoeveelheid vervellingen die bij het nest liggen. Kakkerlakken vervellen namelijk wanneer ze groeien. De oude stukken schaal zullen bij het nest liggen. De uitwerpselen zorgen voor de muskus geur.

 

Stap 4: Een verdelger inhuren is essentieel

Heeft u daadwerkelijk te maken met een kakkerlakken nest dan is het zaak dat u de verdelger inschakelt. Kakkerlakken zullen namelijk razendsnel vermenigvuldigen. Daarnaast brengen ze gemakkelijk ziektes over doordat er bacteriën aan hun voelsprieten en pootjes kunnen blijven hangen. Een nest bevat geursporen en dat zal altijd ongedierte van buitenaf aan blijven trekken tenzij ze worden verwijderd. Een ongedierteverdelger zal dan ook niet alleen de loslopende kakkerlakken en het nest aanpakken. Hij zal eveneens de restanten van het nest en de geursporen verwijderen. Het is dan ook om die reden dat een ongediertespray niet afdoende zal helpen om kakkerlakken aan te pakken.

 

Stap 5: Maak het de bestrijder gemakkelijk

Op het moment dat er een ongediertebestrijder langskomt om kakkerlakken te verdelgen is het zaak dat u de plek voorbereidt. Zit het nest achter of onder een kast, zorg er dan voor dat deze van zijn plek af geschoven is. Bevindt het nest zich in de kelder zorg er dan voor dat andere spullen die in de kelder opgeslagen staan tijdelijk zijn verplaatst zodat de ongediertebestrijder gemakkelijk te werk kan gaan.

 

Stap 6: Een nest laten bestrijden met voorkennis

Voordat u een ongediertebestrijder inschakelt is het goed om eerst prijzen op te vragen. Dat doet u met onderstaande button. U krijgt gelijk meerdere offertes in uw mailbox die u kunt vergelijken. Dat zal u een aanzienlijk voordeel opleveren wat al snel kan oplopen tot meer dan 20 procent. U vergelijkt de offertes aan de hand van de volgende criteria:

  • De hoogte van de materiaalkosten. Denkt u daarbij aan zaken als de materialen waarmee de kakkerlakken worden bestreden maar ook aan het gebruik van de apparatuur van de ongediertebestrijder.
  • De hoogte van het arbeidsloon. Een ongediertebestrijder werkt in blokken van een aantal uren. Het is goed om dit te vergelijken in combinatie met het uurloon wat wordt berekend.
  • De hoogte van de kilometerkosten. Dit zijn de kosten voor verreden kilometers vanaf het werkadres van de ongediertebestrijder. Kies voor een bestrijder uit uw eigen woonplaats om hierop te besparen.