Een schuifpui staat bij veel woningbezitters hoog bovenaan hun verlanglijst. De reden hiervan is heel simpel. Door een schuifpui lijkt uw huiskamer een stuk groter. Ook de overgang naar uw tuin wordt er veel gemakkelijker door. U geniet meer en heeft meer ruimte; de ideale oplossing voor wie zijn huis een upgrade wil geven. We keken voor u naar de prijzen van een schuifpui. Ook maakten we voor u een praktisch stappenplan.

schuifpui

 
Schuifpui kopen? Vergelijk eerst!

Hoeveel kost een schuifpui

We deden navraag bij meerdere leveranciers van schuifpuien naar hun tarieven. We kregen de volgende bedragen door:

Wat gaat u aanschaffen Wat is het aantal delen Wat is de prijs voor de schuifpui inclusief BTW maar exclusief montage
Een schuifpui van 200 cm breed en 220 cm hoog 2 delen 2550 tot 3250 euro
Een schuifpui van 300 cm breed en 220 cm hoog 3 delen 3850 tot 4420 euro
Een schuifpui van 400 cm breed en 220 cm hoog 4 delen 4850 tot 5620 euro

 

Stap 1: Weet wat u wil hebben

Een schuifpui kunt u kopen om meerdere redenen. Het is goed om deze voor uzelf op een rij te hebben voordat u een schuifpui gaat aanschaffen. We hebben de belangrijkste argumenten voor u op een rij gezet.

  • Moeten er geregeld grote objecten naar binnen en naar buiten worden verplaatst in uw huis dan is een schuifpui ideaal. Dat wil echter niet zeggen dat u een heel grote schuifpui nodig heeft. U kunt in dat geval volstaan met een schuifpui tot een breedte van 300 cm. Deze schuifpui biedt u een brede doorgang waardoor u optimaal comfort heeft.
  • Een ruimer uiterlijk. Wilt u dat uw huis ruimer oogt dan is een schuifpui eveneens de oplossing bij uitstek. Kiest u in dat geval voor een schuifpui die breder van maat is. Een schuifpui vanaf 400 cm is in dat geval een oplossing. De achtergevel van uw woonkamer wordt vervangen door een schuifpui van glas. Dit zorgt voor een zeer ruim aangezicht in uw huis.
  • Meer licht. Heeft u een huis wat redelijk donker is dan kan een schuifpui ervoor zorgen dat u meer licht in huis krijgt. U kiest een schuifpui die wat breder is, zodat u de hoeveelheid licht zelf kan bepalen.

Stap 2: Kies uw materiaal

Een schuifpui kan in allerlei materialen worden uitgevoerd. We hebben ze voor u op een rij gezet, samen met de eigenschappen.

  • Een houten schuifpui heeft een mooi klassiek uiterlijk. De schuifpui voelt echter door het materiaal behoorlijk zwaar aan. U zult dus moeten investeren in een schuifmechanisme wat extra licht werkt. De schuifpui zult u iedere 6 a 8 jaar in de lak moeten zetten. Wanneer er veel vocht in uw tuin is moet u de onderkant zelfs vaker schilderen.
  • Een schuifpui van kunststof is uitermate populair. Dit materiaal heeft als eigenschap dat het tot een breedte van 3 a 4 meter nog met de gewone constructie kan worden uitgevoerd. Gaat u echter tot een bredere schuifpui dan zal er een versteviging in het kunststof moeten worden aangebracht.
  • Smal, licht, industrieel, modern en heel vooral heel onderhoudsarm is een schuifpui van aluminium. Denkt u eraan dat deze stijl niet bij iedere woning zal staan. Het is dan ook zaak dat u eerst voorbeelden opvraagt voordat u er één aanschaft.

Stap 3: De voorbereidingen

Een schuifpui plaatsen is lastiger dan het lijkt. U verwijdert immers de gevel die altijd een dragende wand is. U zult een constructie moeten maken die eveneens dragend is. Dat doet u door eerst een draagbalk te laten plaatsen boven de plek waar de schuifpui moet gaan komen. Een dergelijke draagbalk is zodanig zwaar dat u dit door een aannemer of een klussenbedrijf moet laten uitvoeren. Wanneer u dit niet aanbrengt is de kans groot dat uw gevel zal gaan inzakken nadat de schuifpui is geplaatst, wat voor een levensgevaarlijke situatie zorgt. Heeft u nog een draagbalk dan kunt u deze vaak ook laten plaatsen door het bedrijf wat de schuifpui bij u plaatst.

 

Stap 4: Het mechanisme en het hang- en sluitwerk

Schuifpuien zijn in meerdere vormen te koop. De schuifpui die tegenwoordig het meeste wordt verkocht moet u eerst een slag tillen voordat deze kan gaan schuiven. Deze schuifpui valt bij het sluiten in een vergrendeling. Gaat u voor een ouder model wat deze vergrendeling niet heeft dan kan de schuifpui door een inbreker gemakkelijk worden geopend. Uw woning wordt dan het doelwit van inbrekersorganisaties. Het gaat om een geringe extra investering, maar de meeste opstal- en inboedelverzekeraars stellen dit mechanisme verplicht bij hun klanten. Zolang het mechanisme goed wordt onderhouden is de schuifpui gemakkelijk te openen en sluiten.

 

Stap 5: Weet wie u inhuurt

Gaat u een schuifpui kopen dan is het altijd goed om eerst offertes op te vragen. Dat doet u met onderstaande link. U krijgt gelijk meerdere offertes toegestuurd die u kunt vergelijken. Dat doet u aan de hand van onderstaande tips:

  • Vergelijk de kosten van de materialen. Het gaat dan niet alleen om de schuifpui zelf maar bijvoorbeeld ook om het gebruik van gereedschap, materieel, en de steunbalk die u laat plaatsen.
  • Vergelijk de kosten van het arbeidsloon. Veel leveranciers werken met een constructie waarbij u voor een aantal uren personeel krijgt om de schuifpui te plaatsen. Vraag naar het aantal uren en het uurloon voor een goede vergelijking.
  • De prijzen moeten altijd inclusief de BTW worden aangeleverd.
  • Vergelijk de kilometerkosten. De verreden kilometers naar uw huis met de schuifpui en het materieel worden in rekening gebracht. Door een leverancier uit uw eigen omgeving te kiezen bespaart u hierop.